צאט טעימה צילומית-רזה לנצח - תבשיל - יריד האוכל הביתי של ישראל
פתיחת מטבח
      הרשמה | שכחתי סיסמא
  • חפש מנה
  •      
  • חפש שם עסק
סוג מנה
סוג מטבח
ישוב
איזור
סגור חלונית

סגור חלונית הגדרות חיפוש נוספות:

עד מחיר
ש"ח
זמן התראה
כשרות
מנה ייחודית לחגים
אתר אישי משלוחים    צמחוני    אורגני    ללא גלוטן    טבעוני    דיאטתי
אורן שליו

צילמה וכתבה אורן שלו

צלמת מקצועית, בעברה צלמת אתר המסעדות rest.co.il, וכיום צלמת עצמאית של: אוכל, עיצוב ואוירה, אירועים ועוד.

לצפייה באתר של אורן ויצירת קשר:
www.oren-shalev.com

עוד טעימות צילומיות


אגדת הקרמבו

אגדת הקרמבו

1/7/2013 8
לכתבה
מ...מ...מ...

מ...מ...מ...

11/21/2012
לכתבה
כדור הפתעה

כדור הפתעה

10/28/2012
לכתבה
לרקוד סלואו עם קפה

לרקוד סלואו עם קפה

10/10/2012
לכתבה
קוקטייל משאלות

קוקטייל משאלות

25/09/2012
לכתבה
סלט פרחוני

סלט פרחוני

13/09/2012
לכתבה
מי הזיז את העוגייה שלי?

מי הזיז את העוגייה שלי?

30/08/2012
לכתבה
שמחת האופה

שמחת האופה

22/08/2012
לכתבה
מדלייה למוקפץ

מדלייה למוקפץ

12/08/2012
לכתבה
אהבה אסורה

אהבה אסורה

31/07/2012
לכתבה

טעימה צילומית

רזה לנצח

23/05/2012


רזה לנצח

פנקייק מאוזן | צילום: אורן שלו www.oren-shalev.com | סגנון: נעמה רן לספרה של ד"ר הגר שפר: "דיאטת הזון רזה לנצח" בהוצאת: "אגם ספרים": לאתר של ד"ר הגר שפר: www.eatgood.co.il

טיפ צילומי

יום הצילום הראשון של הספר "דיאטת הזון רזה לנצח" היה בביתה של הגר עם צילומי אוירה של בני משפחתה נהנים מהאוכל שהכינה.

אור היום הטבעי שבדירה לא הספיק לתוצאות המבוקשות, ועל כן הן צילמתי עם פלאשים ניידים ,מטריות ורפלקטור במשולב עם אור אחורי שחדר מהחלון, והצללות רכות כמו בחיים.

שאר ימי הצילום התקיימו במסעדת "אנינה" ברמת אביב, ושם חזרתי לצילום באור טבעי המועדף עלי.

בניית הפריים וסגנונו בוצעו על ידי הסטייליסטית נעמה רן. חיבור הצבעים, הכלים, הרקע ועיצוב המנה אכן מדברים ארוחת בוקר ביתית.

זו גם הייתה מטרת הצילום וחיבורו לספר.

בגלל ריבוי המרכיבים בחרתי להפריד את הפוקוס על המנה ולתת לה את מירב תשומת הלב.

הבחירה שלי במצב אחר הייתה תקריב על הפנקייק והתותים כמו בתמונה המופיעה בכניסה לאייטם מדף הבית. התקריב מאפשר לחוש את הטעם, ויוצר את הגירוי שצילום אוכל אמור לעשות למתבונן. אבל בצילום מסחרי המטרה קודמת, לפעמים, לתחושת הבטן.

פנקייק יכול להיות מילוט טעים לשונאי פשטידות (ילדים בעיקר,ומבוגרים המסרבים לגדול), שעבורם ארוחת חג השבועות היא שעמום רצוף געגוע למנגל של יום העצמאות.

ילדי, שגדלו, זוכרים את שבת בבוקר כחוויה משפחתית ססגונית, בה מכינים פנקייק על כלי חשמלי המיועד לכך עם שקעים מיוחדים לחביתיות מסוגים שונים, ומבלים את ארוחת הבוקר בגיוון אין סופי של תוספות שמחות.

בצילומי הספר "דיאטת הזון רזה לנצח" של ד"ר הגר שפר,שיצא לאור בקרוב בהוצאת "אגם", נחשפתי למתכון מאוזן וטעים להפליא של פנקייק על בסיס גבינת קוטג' וריקוטה, קל ומהיר הכנה. אופיר, בעלה של הגר, הכין אותם עם ביתם מאי שישבה לצידו על משטח העבודה במטבח, ותזכור, כנראה, לעולם את טעם הפנקייק שהכינה עם אבא לארוחת הבוקר. לא יכול להיות מבחן טעימות משכנע יותר מעיניה הזוהרות של מאי כשנגסה בפנקייק שהחזיקה בידיה.

מתכון הפנקייק הזה הוא גם פתרון נפלא ל"רזות לנצח" המצליחות להתגבר על שד הסיפוק המיידי של עוגת גבינה עם קצפת, בדרכן, או דרך האימון של הגר המשלב בין האימון התזונתי לדיאטת ה"זון", של לא מעט מכוכבי הוליווד (היפים והרזים...).

אני חייבת לחרב את השמחה ולהודות, שפנקייק עם תותים זה מאוד טעים, אבל אין, אין עליו עם קרם פרש, שמנת וטיפות מייפל מעל, או חלילה וחס עם שוקולד מומס או "נוטלה". אבל אל תקשיבו לי, כי אני כנראה לא אהיה רזה לנצח.

לדברי הגר:

" במתכון רגיל של 4 פנקייקס תקבלו כמעט 1000 קלוריות ואף יותר, אם תעיזו למרוח משהו מעליהם. במתכון שלי שמתאים ל-2 מנות גדולות או 4 מנות קטנות, יש פחות מ-490 קלוריות. והנה המספרים (הכמויות הן לשתי מנות): גביע קוטג׳ 5% - 232 קלוריות, גביע ריקוטה 5% - 262 קלוריות, 2 ביצים -166 קלוריות, 2 כפות סוכר - 106 קלוריות, כף סילאן - 70 קלוריות ו-1/4 כוס קמח - 125 קלוריות. סה״כ למנה אחת - 480 קלוריות."

ולי כבר יש סחרחורת מכל החישובים, וכל מה שאני רוצה זה פנקייק ועוד פנקייק.

 

מתכון לפנקייק מאוזן

של ד"ר הגר שפר מתוך הספר: "דיאטת הזון רזה לנצח" שיצא לאור בקרוב בהוצאת "אגם"

 

המרכיבים(ל-2 מנות):

 

גביע קוטג׳ 5%

גביע ריקוטה 5%

2 ביצים

2 כפות סוכר

כף סילאן

1/4 כוס קמח

תרסיס שמן קנולה

תותים לקישוט

 

אופן ההכנה:

 

1.מערבבים היטב בקערה את כל החומרים (חוץ מהשמן והתותים) לבלילה אחידה, ונותנים לה לעמוד רבע שעה.

2. מרססים מחבת טפלון טובה או מחבת שקעים מיוחדת במעט תרסיס שמן. מניחים כף  גדושה של בלילה לכל פנקייק  ויוצרים צורה עגולה בעזרת הכף.

3. ברגע שנוצרות בועות והצדדים מתחילים להשחים מעט הופכים בזהירות.

4. מחלקים ל-2 מנות ומגישים עם מעט תותים חתוכים.

כל הזכויות שמורות לחברת תבשיל אינטרנט בע"מ © 2011. אתר תבשיל הוא שוק אוכל באינטרנט, המאפשר מפגש בין בשלנים ובשלניות ביתיים לקהל הרעבים באזור מגוריהם, שרוצים לאכול אוכל ביתי או להזמין קייטרינג ביתי. באתר גם מתכונים של מאכלי עדות בישראל, כגון מתכוני אוכל מרוקאי, אוכל טריפוליטאי, רוסי ועוד, טיפים, פורום אוכל ומידע לעסקים קטנים בתחום המזון.