12/08/2012
בקר סצואן | צילום: אורן שלו www.oren-shalev.com | לספידובר: www.rest.co.il/sites/Default.asp?txtRestID=5909
מנות מוקפצות, הן סוג של "ערבוביה ברוטב" בקערית עמוקה שלא ניתן לראות את תכנה הפנימי, ומומלץ לצלם אותן מלמעלה.
המנות של מסעדת "ספידובר" צולמו על רקע לבן, על מנת לצרוב אותן בעיצוב גראפי לתפריט.
על קירות המסעדה יש פוסטר ענק של חוף ים וצדפים, ובפינות תלויות תמונות ממוסגרות בסגנון "רטרו" של שחיינים באולימפיאדות המקבלים חסות מחברת "ספידו".
הורדתי שתיים מהן, ואימצתי אותן כרקע לצילומי מנות של המסעדה, לשימוש בפרסומים אחרים.
בן, השף של "ספידובר", מבין שצילום מנות מוקפצות מחייבות התערבות שלי בהכנה.
הקפצת המרכיבים הייתה קצרה מהמומלץ במתכון, על מנת לשמור על שלמותם ופריכותם.
סידור המנה בקערית מצריך חשיבה על הצגת התוכן בחן בשכבה העליונה.
הרוטב "מתוגבר" ברגע האחרון לפני שייספג במרכיבים.
הבוטנים מפוזרים בזריזות ובכמות שאינה מסתירה את השאר.
התמונה מונחת בהטיה כרקע על מנת לא למשוך את עיקר תשומת הלב מהמנה, ובמיקום המאפשר להציץ לתמונת השחיינית והכיתוב.
אור טבעי, חצובה, רפלקטור לפתיחת ההצללות בעומק הצלחת והדגשת ברק הרוטב,
ותמונת "בקר סצ'ואן" עם חותם של "ספידו" הצטרפה למאגר מנות מוקפצות, שלהם בלבד.
שקיעה בנמל תל אביב. נורא מתחשק להתפרקד על כורסא, להתפנק עם קוקטייל נדיב אלכוהול, ולהיפרד מיום לוהט במרחק נגיעה מהים.
בריזת קיץ ישראלי, הערב יורד, התיאבון נפתח, והחושים מעורפלים מצבעי השמיים והכוס המתרוקנת. לא מתאים לנטוש את הקסם מאחור לטובת מזגן והפקת ארוחת ערב.
במאגר הזיכרון מצילומי המנות שלי ב"ספידובר" עולה לי תמונת נתחי סינטה מוקפצים עם דפי אורז שקופים, ירקות, רוטב מתקתק ושבבי בוטנים. טעמתי אותה קרה אחרי הצילום, והבטחתי לעצמי לתת לה הזדמנות נוספת. נראה שזמנה הגיע.
"בקר סצ'ואן" מחדדת המלצרית, וההזמנה יוצאת לדרך.
כשהמנה מתמהמהת ורחש התרגשות נשמע ברקע, אני מפנה את ראשי באי רצון לאחור, ומבינה את הסיבה. מאחורי גבינו הלך ונרקם רגע יוצא דופן.
נבחרת השחייה של ישראל מקבלת את החליפה הרשמית מחברת "ספידו ישראל" לפני יציאתה לאולימפיאדה.
הספורטאים נרגשים, נותני החסות גאים ואורחי המסעדה נרעשים.
אני שוכחת את הקוקטייל והשקיעה, ונסחפת באווירה הפטריוטית.
ובתסריט ספונטאני מושלם, סי היימן מתארחת אצל השכנים, ושרה ברקע: "הי אתה גיבור גדול, בוא והראה לי שאתה יכול..."
אורחי "ספידובר" קמים ומריעים,
והנמל עוצר לרגע מלכת.
אכן, הם הראו שהם יכולים, וגם אם לא חזרו עם מדליה, היה ויש כבוד.
ל"בקר סצ'ואן" שהגיע אחרי האפיזודה המרגשת, מגיעה מדליה מסוג אחר.
מנה מפתיעה בשילוב טעמים מוצלח במיוחד, שאם לא מסתדר להגיע לנמל תל אביב, אפשר וכדאי להכין גם בבית, לחלום על ים ושקיעה וארץ הרגעים הבלתי נשכחים.
בקר סצ'ואן
מתכון ל-4 מנות באדיבות "ספידובר"
החומרים:
1 חבילת דפי אורז
300 גרם סינטה פרוסה דק
1 זוקיני פרוס
8 ראשי מיני ברוקולי
2 גבעולי בצל ירוק קצוץ
1 כף ג'ינג'ר קצוץ
1 כף רוטב צדפות
1 כף רוטב סויה
1 כף סילאן או 1 כפית סוכר חום
4 כפות בוטנים מלוחים שבורים גס
אופן ההכנה:
1. להשרות את דפי האורז בקערה עם מים קרים כשעה.
2. לחלוט את הברוקולי במים רותחים ולסנן.
3. לערבב את רוטב הצדפות, הסויה, הסילאן והג'ינג'ר בקערית קטנה.
4. לחמם ווק על אש גבוהה ולהקפיץ את הירקות כדקה.
5. להוסיף את הרוטב והסינטה.
6. להקפיץ כדקה וחצי .
7. לחלק לקעריות הגשה ולפזר כף שבבי בוטנים מעל כל אחת.