11/21/2012
ניוקי פטריות עם קונפי עגבניות ופסטו | צילום: אורן שלו www.oren-shalev.com | לזוקה ורולדין: www.roladin.co.il www.zucca.co.il
כפי שציינתי לא פעם בטיפ הצילומי של ה"טעימה", אני לא מרבה לצלם מנות מלמעלה.
בעיקר בגלל חוויית הריחוק של המתבונן , כמו ביצירה שהיא ל"לצפייה בלבד", כשחוש הטעם מפנה מקום לחוש הראייה.
גם כשאני מתבוננת בצילומי מזון של אחרים, ומעריכה את הטכניקה, הקומפוזיציה, התאורה ועוד, אם אני לא שומעת מבפנים את קול ה- מ...מ...מ...שצילום אוכל אמור לעורר , אני עוברת לפריים הבא.
אבל עידו, השף, ביקש,וקיבל.
אולי בגלל הניוקי העגלגלים של "זוקה", שהשתזפו במחבת, והפתיעו עם מלית הפטריות העדינה שבתוכם. אולי בגלל החיבור של עידו בין הפטריות הבשרניות, עם קונפי העגבניות, הפסטו והפרמז'ן שהתפרע מחוץ לצלחת.
למרות הצילום מלמעלה אני שומעת את ה- מ...מ...מ...
לא נותר אלא לדמיין:
לקום בבוקר אחרי הגשם, לצאת אל היער, לקטוף פטריות שקמו לתחייה, ולחזור הביתה להכנת ארוחה צבעונית עם פלאי הטבע.
כל כך רחוק, ועדיין אפשרי.
אפשר לנסוע לצפון,להתפלל לגשם, להתפלל לשקט, להתפלל לשלום ולהכין ארוחת תודה.
כאילו לא היה פיצוץ באוטובוס בתל אביב, כאילו אין משפחות שמאלתרות עוד ארוחה במקלט או בממ"ד, וכול שהן מבקשות זה לשבת בשקט במטבח עם פרוסת לחם שחור, מעט גבינה לבנה, אולי קצת ירקות טריים חתוכים בצד ושקט, שקט לחיות.
אם זכינו למעט מהשקט הזה, אולי בכל זאת נכין מנה שמחה של ניוקי, פטריות יער (גם אם היער רחוק, נתפשר על פטריות מהחנות הקרובה), עגבניות מקורמלות , רוטב פסטו ופרמז'ן מגורר שאפשר לפזר מעל, כאילו אין מחר?
את המנה הזו הכין עידו רוטמן, השף של רשת "רולדין", עם ניוקי במלית פטריות של "זוקה", ואפשר לטעום אותה בסניפי הרשת.
המנה קלה להכנה גם בבית, בתנאי שאתם קרובים ליער עם פטריות, או מרכול שאפשר ללכת לקנות בו ללא חשש לחייכם (וכשזה כתוב זה נראה הזוי עוד יותר...).
חשוב! יש לוודא שהפטריות שקטפתם אינן רעילות ומותרות לאכילה בעזרת מדריך מתאים באינטרנט או אחרת.
מתכון לניוקי פטריות יער עם קונפי עגבניות
של עידו רוטמן-"רולדין"
מתכון ל-4 מנות
החומרים:
500 גרם ניוקי פטריות של "זוקה" או ניוקי רגיל
1 סלסלת פטריות פורטבלו חתוכות למשולשים
1 סלסלת פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
200 גרם עגבניות שרי
1 ראש שום מקולף
3 כפות שמן זית
1 כף סוכר
1 כפית מלח
קורט פלפל שחור
1 כפית אורגנו
3 כפות רוטב פסטו מוכן
1/2 מיכל שמנת מתוקה (אפשר גם בלי)
100 גרם פרמז'ן מגורר
אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. פורסים נייר אפייה על תבנית ומפזרים את העגבניות שיני השום הקלופות.
3. מפזרים עליהם: סוכר, מלח, פלפל שחור, אורגנו ושמן זית.
4. אופים כ-15 דקות עד שהעגבניות משחימות ומתבקעות מעט.
5. מטגנים במחבת את הניוקי עם מעט שמן זית (אין צורך בבישול מוקדם), ושומרים בצד.
6. מקפיצים את הפטריות במחבת חמה עם מעט שמן זית עד ריכוך קל. ממליחים ומפלפלים.
7. מוסיפים למחבת את הניוקי, הפסטו (עם או בלי שמנת לפי הטעם) וקונפי העגבניות.
8. מקפיצים יחד כ-30 שניות.
9. מעבירים לצלחת הגשה, ומעטרים בפרמז'ן מגורר.
אפשר ומומלץ להגיש בצד סלט רוקט ברוטב ויניגרט.