13/09/2012
סלט ירוק,ירקות שורש ורימונים בויניגרט הדרים | צילום: אורן שלו www.oren-shalev.com | למרב פוריץ Catering Experience: https://www.facebook.com/MrbPwryzCateringExperience
בצילום הסלט הפרחוני יש משחק אסוציאציות.
בהתבוננות ראשונה הסלט נראה כסידור פרחים.
הפרחים המטושטשים שברקע מטעים גם הם ומדגישים את הפרחים שבכלי.
כפות הסלט מסירות ספק, ובמבט שני נראה בברור שמדובר בסלט.
שברירי השנייה בה מתרחשים שלבי המשחק מגרים את הסקרנות, ועם קצת דמיון גם את חוש הטעם.
אם כל זה קרה גם לכם, אז הסלט ואני השגנו את המטרה.
את הסלט הזה מניחים על השולחן רגע לפני כניסת האורחים.
מרחוק הוא נראה כמו סידור פרחים חגיגי, ואמיצי הטעם יגלו שהפרחים האכילים משתלבים נפלא עם הסלט הירוק, ירקות השורש, הרימונים וויניגרט ההדרים.
סלט פרחוני מיועד למשפחות פתוחות לשינויים.
אם התברכתם באחת כזו, הסלט הזה מתאים לארוחת החג.
אם לא, כדאי לשמור את המתכון לאורחים שיחצו את מחסום אכילת הפרחים, ויוכלו ליהנות מהחידוש הטעים.
פרחים כמו: ביגוניה, רקפות, כובע הנזיר, עלי ורדים, סיגליות מסוכרות, או אמנון ותמר יצטרפו לסלט בשמחה ויקשטו את השולחן בצבעוניות.
מי שהספיק להזמין את ארוחת החג מהקייטרינג של השפית מרב פוריץ , מקבל אותו מוכן להגשה.
מי שמכין את הארוחה בעצמו, מוזמן להוסיף את הסלט המקורי, ולהפתיע בשינוי מסקרן וטעים להפליא.
מתכון לסלט פרחוני
כ-12 מנות
החומרים לסלט:
1 חב' עלים ירוקים בייבי/ארוגולה/תרד
1 חסה שטופה ויבשה
1 סלק קטן
1 גזר
1 שורש סלרי
1 קולרבי
1 רימון מופרד לגרגרים
10 פרחי עונה אכילים (ביגוניה,רקפות,כובע הנזיר,עלי ורדים,סיגליות מסוכרות,אמנון ותמר)
החומרים לרוטב ויניגרט הדרים:
1/4 כוס תרכיז תפוזים קפוא ("פריגת")
1/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס חומץ יין לבן/אדום/בלסאמי
1 כף חרדל
3 שיני שום מעוכות
חופן בזיליקום קצוץ
מלח,פלפל
אופן ההכנה:
מערבבים את חומרי הרוטב היטב, ושומרים בקירור עד להגשה.
את הסלק, גזר, קולרבי וסלרי מנקים היטב, ופורסים "לקולפניות" עם קולפן רגיל.
לתוך קערה גדולה קורעים את עלי החסה, ואליהם מוסיפים את "קולפניות" ירקות השורש.
סמוך להגשה מוסיפים את הרוטב ואת גרגירי הרימון ומערבבים בעדינות.
מעבירים לקערת הגשה, ומקשטים בפרחי עונה אכילים .