31/07/2012
עוגת שוקולד | צילום: אורן שלו www.oren-shalev.com | לאנינה מטבח איטלקי: www.facebook.com/anina.il
נכון שעוגת שוקולד עם גנאש ופירות אדומים זה פריים מנצח.
בכל זאת בחרתי בצילום נזילת תערובת השוקולד לתבנית הלב להרגעת מתקפת הקיטש של יום האהבה וסמליו.
הצילום הוא התגנבות לקודש הקודשים של עידית הקונדיטורית של מסעדת "אנינה".
היא לא מחבבת מצלמות , ומרשה לי להתארח רק דקות ספורות במקדש יצירת העוגות והקינוחים שלה המסתתר מתחת למסעדה.
היא מסרבת להצטלם, ומזמינה אותי לצלם את ה"משחק המקדים".
למזלי, פגשתי שם את תערובת עוגת השוקולד האהובה עלי נשפכת אל תבנית הלב.
ומהר לפני שייגמר, ברכתי את המצלמה שלי על יכולות התפקוד שלה בתנאי האור הקשים שבחדר. העליתי רגישות ל-3200 אסא, ורדפתי עם הפוקוס אחרי נזילת התערובת אל התבנית.
כך שבמקום צילום מגרה חושים של שוקולד ופירות אדומים, התקבל פריים של "אהבה אסורה": מתגנב(ת), חושני(ת), אפלולי(ת) ושובר(ת) מיתוסים של יום האהבה.
אם הייתי צריכה לצייר את חג האהבה,הייתי מציירת לב, ממלאה אותו שוקולד, מאיירת נזילת גנאש ומשרבטת נקודות אדומות של תותים מעל.
רוב סמלי האהבה האולטימטיביים מתקיימים בציור הזה,אבל לא יודעת לצייר, אז קבלו מתכון לעוגת שוקולד עם גנאש ופירות אדומים לאופים מאוהבים.
מתכוני עוגת שוקולד הם כמו פרשיות אהבה. שוב ושוב מנסים להגיע לטעם ומרקם מדויק, לפעמים מצליח, לפעמים פחות.
אחת מעוגות השוקולד שהשאירו אצלי את טעמן לאורך זמן היא של מסעדת "אנינה".
היא רכה, נימוחה ומלטפת כפרשייה שקשה למחוק מהתודעה, וכשאני מזדמנת לצילומים או ארוחה איטלקית "לא בתפקיד", אני בוחרת להתעלם מהקינוחים האטרקטיביים של קונדיטורית המסעדה, ומקנחת שוב בפרשייה הישנה- עוגת השוקולד המיתולוגית של "אנינה".
מקסימום מוכנה לשינוי קל עם כדור גלידת וניל לצידה...
אז אם כבר "יום אהבה", בואו נלך על קיטש מוכר וידוע של עוגת שוקולד בצורת לב,
עם הצעת שדרוג לאופים ואוהבים מתקדמים.
היום המיוחד הוא רק תרוץ לקבלת המתכון של עוגת השוקולד האנינה של המסעדה, ואני ממליצה בחום להשתמש במתכון הקל יחסית, כששוב תרצו להכין עוגת שוקולד שהיא רומן בלתי נשכח.
מתכון לעוגת שוקולד
של "אנינה מטבח איטלקי"
לתבנית בינונית בצורת לב או תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ
המרכיבים:
300 גרם חמאה
300 גרם שוקולד מריר
11/4 כוס סוכר
5 ביצים בטמפרטורת החדר
כף ברנדי
כף אספרסו או נס קפה מומס בכף מים חמים
1 כוס קמח
1 שקית אבקת אפייה
אופן ההכנה:
לחמם את התנור ל-170 מעלות.
להמיס בסיר על אש נמוכה : חמאה, שוקולד, סוכר, ברנדי ואספרסו עד קבלת נוזל חלק.
להקציף את הביצים (אין צורך להפריד את החלמון והחלבון) מספר דקות במערבל במהירות מקסימאלית עד קבלת קצף יציב.
להעביר את תערובת השוקולד שהתקררה מעט בינתיים לקערה גדולה.
להוסיף את קצף הביצים בעדינות לשוקולד בתנועות קיפול.
לנפות את הקמח ואבקת האפייה דרך מסננת עם רשת לקערה עם תערובת השוקולד והביצים.
לערבב את הקמח בתנועות קיפול עד שייבלע בתערובת ללא ערבוב יתר.
זמן אפייה:
לתבנית בצורת לב כ-40 דקות.
לתבנית 26 כ-45 דקות.
בסיום זמן האפייה לבדוק עם קיסם שהוא יוצא לח ונקי.
להניח לעוגה להתקרר בתבנית ולאחר מכן להפוך אותה על צלחת הגשה.
מומלץ לצפות בגנאש שוקולד על פי המתכון הבא:
גנאש לציפוי
המרכיבים:
150 גרם שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
לשבור את השוקולד לקוביות בקערה בינונית.
להרתיח את השמנת המתוקה בסיר קטן.
לשפוך את השמנת החמה לקערה עם השוקולד ולערבב בעזרת מטרף ידני עד קבלת רוטב חלק.
לצפות את העוגה ברוטב החם.
אם ממשיכים לשלב הבא , יש להשאיר כחצי כוס גנאש בקערה לטבילת הפירות.
המלצה לחג האהבה:
לטבול תותים , דובדבנים או אוכמניות טריות עד מחציתם בגנאש החם ולקרר.
לעטר את העוגה המצופה, שהתקררה בינתיים בפירות הטבולים.
ולהתאהב מחדש...