10/28/2012
מוצרלה בורטה של מחלבת "גד" | צילום: אורן שלו www.oren-shalev.com | במנת ספיישל כדור הפתעה ל"אנינה מטבח איטלקי" : www.facebook.com/anina.il
צילום גבינה לבנה, מוגשת על צלחת לבנה, המונחת על רקע לבן, מחייב כיוון של ה"ווייאט בלאנס" במצלמה, ושטיפה של אור לבן מכל הכיוונים.
לעולם אין לצלם מנה בשמש קופחת ישירה, ולצילום מנה לבנה באור טבעי דרוש אור רך רב צדדי, או לחליפין "אוהל אור" לבן, שבמקרה הזה לא היה בו צורך.
במרפסת של "אנינה-מטבח איטלקי" בצידה הצפוני יש שולחן אחד, עם האור המתאים, בשעות הבוקר המאוחרות.
ההצללות בפריים נלקחו בחשבון, ובאמצעותן הצילום "חי ונושם".
יש לפצות את החשיפה ביותר מסטופ אובר 1 בהתאם לנפילת האור על הצלחת והרקע, בזהירות לא "לשרוף" את הלבן, ולאבד את פרטיו.
וקליק עם ביס...
גם לגדולים מגיעה "ביצת הפתעה".
משחק הרכבה, או כמו בביצת "קינדר" מתקדמת כדור גבינת שמנת בתוך כדור מוצרלה .
הכדור המפתיע נקרא באיטלקית "מוצרלה בורטה".
המילה בורטה -חמאה באיטלקית מסבירה את חוויית הרכות הנימוחה של חיבור גבינת השמנת עם המוצרלה החלקלקה.
מוצרלה בורטה מקובלת כמנה ראשונה בארוחה באיטליה, ומשווקת בימים אלו על ידי מחלבת "גד" קשורה בסרט עם קימורים מעוגלים כמו בתמונה .
ב"אנינה מטבח איטלקי" מגישים אותה כמנת "ספיישל" על פוקאצ'ה חמה, שאופים במקום .
הפוקאצ'ה היא חגיגה בפני עצמה. הם מכינים אותה ממחמצת שהם מגדלים, והמרקם האוורירי שלה מושלם במעטפת המנומרת בכתמים שחומים של אפייה מדויקת .
הכדור העגלגל של המוצרלה מאבד מעט מנפחו כשהוא בא המגע עם הפוקאצ'ה החמה, וגבינת השמנת מתפרצת מקיפול המוצרלה אל המטבלים .
אז מתחיל הוויכוח בין הפוקאצ'ה, המוצרלה, גבינת השמנת הקטיפתית וטפנאד העגבניות והפסטו הצבעוניים,
מי טעים יותר?
הוויכוח שכך בהנאה של שילוב טעמים מסחרר בפיאצה איטלקית בצלחת .