צאט טעימה צילומית-שמחת האופה - תבשיל - יריד האוכל הביתי של ישראל
פתיחת מטבח
      הרשמה | שכחתי סיסמא
  • חפש מנה
  •      
  • חפש שם עסק
סוג מנה
סוג מטבח
ישוב
איזור
סגור חלונית

סגור חלונית הגדרות חיפוש נוספות:

עד מחיר
ש"ח
זמן התראה
כשרות
מנה ייחודית לחגים
אתר אישי משלוחים    צמחוני    אורגני    ללא גלוטן    טבעוני    דיאטתי
אורן שליו

צילמה וכתבה אורן שלו

צלמת מקצועית, בעברה צלמת אתר המסעדות rest.co.il, וכיום צלמת עצמאית של: אוכל, עיצוב ואוירה, אירועים ועוד.

לצפייה באתר של אורן ויצירת קשר:
www.oren-shalev.com

עוד טעימות צילומיות


אגדת הקרמבו

אגדת הקרמבו

1/7/2013 8
לכתבה
מ...מ...מ...

מ...מ...מ...

11/21/2012
לכתבה
כדור הפתעה

כדור הפתעה

10/28/2012
לכתבה
לרקוד סלואו עם קפה

לרקוד סלואו עם קפה

10/10/2012
לכתבה
קוקטייל משאלות

קוקטייל משאלות

25/09/2012
לכתבה
סלט פרחוני

סלט פרחוני

13/09/2012
לכתבה
מי הזיז את העוגייה שלי?

מי הזיז את העוגייה שלי?

30/08/2012
לכתבה
מדלייה למוקפץ

מדלייה למוקפץ

12/08/2012
לכתבה
אהבה אסורה

אהבה אסורה

31/07/2012
לכתבה
ביליארד כדורי פלאפל

ביליארד כדורי פלאפל

25/07/2012
לכתבה

טעימה צילומית

שמחת האופה

22/08/2012


שמחת האופה

סיון צפריר שף פטיסייר של קונדיטוריית מצפה הימים | צילום: אורן שלו www.oren-shalev.com | למצפה הימים: http://www.mizpe-hayamim.co.il/

טיפ צילומי

הפריים של סיון צפריר מחייך אל הקמח עלה בדמיוני בגוון ספיה

עוד לפני שהורדתי את הצילומים מקונדיטוריית "מצפה הימים" לעיבוד מחשב.

אווירת הקונדיטורייה מתחברת לעולם אחר, וגוון החום העתיק לוקח אותנו לשם .

בנוסף, תאורת הניאון, היעילה לעבודה, אינה מחמיאה בצילום להעברת תחושת המקום.

נמנעתי מהפעלת פלאש על מנת לשמור על הרכות והקסם של הרגע, בלי להקפיא אותו .

אסא 3200, מהירות 200, צמצם 4 

 וקליק לשמחת האופה ותנועת הקמח.

סיון צפריר, שף פטיסייר של "מצפה הימים" מחייך אל הקמח בחדוות יוצרים.

ידי האומן חזקות ואוחזות בזהב הלבן, שיהפוך בקרוב לעוגות בתבניות שברקע.

אני מסוחררת מתמונת הקונדיטוריה הרוחשת, והופכת אותה בעיני לגוון ספייה חום לניתוק מהעולם שנותר מאחור.

גם מי שאינו צלם, לא יכול שלא לראות את הפריים החזק של קונדיטוריה מעוצבת בפשטות פונקציונאלית ופריטי העיצוב הריחניים המשתנים בין לחם לעוגות,

במה שנראה כמו גלרייה לאמנות.

אפשר לצפות באופים לבושים לבן, מקמחים, לשים ומזלפים מחלונות גדולים כמו בהופעה של ריקוד.

בביקור במלון "מצפה הימים"  פסעתי בשבילי העצים העתיקים, טעמתי מהענבים התלויים בגאווה על הגפנים, והתמוגגתי מממטעמי שדות הירק האורגאני המוגש במסעדת המלון ומסעדת "מוסקט" שהשף חיים טיבי יוצר בה מנות גן עדן.

סיון, השף, מחייך בביישנות ומשרבט, לבקשתי, על פיסת נייר את המתכון לעוגה בחושה עם שקדים ופצפוצי שוקולד, שברכה אותי בחדר על בואי.

 היא קלה להכנה, ויפה כדוגמנית מנומשת שאין צורך לתקן אותה בפוטושופ...

כשתנגסו בה מומלץ לעצום את העיניים ולדמיין את "מצפה הימים" על נפלאותיו.

 

מתכון עוגת שקדים ופצפוצי שוקולד

 של קונדיטוריית "מצפה הימים"

 

 החומרים:

ל-2 תבניות ארוכות

3 ביצים

1 כוס סוכר

1 כוס שמן או 150 גרם חמאה מומסת

1/2 כוס נוזלים (שמנת חמוצה, חלב, או מיץ תפוזים)

1 ו-3/4 כוס קמח

1/4 כוס קורנפלור או שקדים טחונים

1 שקית אבקת אפייה

1/2 כוס שוקולד צ'יפס

לציפוי:

1 כוס שקד מולבן

 

ההכנה:

1. לחמם תנור מראש ל- 180 מעלות.

2. להקציף את הביצים עם הסוכר במערבל.

3. להוסיף את הנוזלים ולערבב מעט ובעדינות.

4. להוסיף את המוצקים עד קבלת עיסה אחידה.

    מומלץ להימנע מערבוב יתר.

5. לפזר את השקד המולבן על העוגות.

6. לאפות בתנור שחומם מראש כחצי שעה.

 

כל הזכויות שמורות לחברת תבשיל אינטרנט בע"מ © 2011. אתר תבשיל הוא שוק אוכל באינטרנט, המאפשר מפגש בין בשלנים ובשלניות ביתיים לקהל הרעבים באזור מגוריהם, שרוצים לאכול אוכל ביתי או להזמין קייטרינג ביתי. באתר גם מתכונים של מאכלי עדות בישראל, כגון מתכוני אוכל מרוקאי, אוכל טריפוליטאי, רוסי ועוד, טיפים, פורום אוכל ומידע לעסקים קטנים בתחום המזון.