22/08/2012
סיון צפריר שף פטיסייר של קונדיטוריית מצפה הימים | צילום: אורן שלו www.oren-shalev.com | למצפה הימים: http://www.mizpe-hayamim.co.il/
הפריים של סיון צפריר מחייך אל הקמח עלה בדמיוני בגוון ספיה
עוד לפני שהורדתי את הצילומים מקונדיטוריית "מצפה הימים" לעיבוד מחשב.
אווירת הקונדיטורייה מתחברת לעולם אחר, וגוון החום העתיק לוקח אותנו לשם .
בנוסף, תאורת הניאון, היעילה לעבודה, אינה מחמיאה בצילום להעברת תחושת המקום.
נמנעתי מהפעלת פלאש על מנת לשמור על הרכות והקסם של הרגע, בלי להקפיא אותו .
אסא 3200, מהירות 200, צמצם 4
וקליק לשמחת האופה ותנועת הקמח.
סיון צפריר, שף פטיסייר של "מצפה הימים" מחייך אל הקמח בחדוות יוצרים.
ידי האומן חזקות ואוחזות בזהב הלבן, שיהפוך בקרוב לעוגות בתבניות שברקע.
אני מסוחררת מתמונת הקונדיטוריה הרוחשת, והופכת אותה בעיני לגוון ספייה חום לניתוק מהעולם שנותר מאחור.
גם מי שאינו צלם, לא יכול שלא לראות את הפריים החזק של קונדיטוריה מעוצבת בפשטות פונקציונאלית ופריטי העיצוב הריחניים המשתנים בין לחם לעוגות,
במה שנראה כמו גלרייה לאמנות.
אפשר לצפות באופים לבושים לבן, מקמחים, לשים ומזלפים מחלונות גדולים כמו בהופעה של ריקוד.
בביקור במלון "מצפה הימים" פסעתי בשבילי העצים העתיקים, טעמתי מהענבים התלויים בגאווה על הגפנים, והתמוגגתי מממטעמי שדות הירק האורגאני המוגש במסעדת המלון ומסעדת "מוסקט" שהשף חיים טיבי יוצר בה מנות גן עדן.
סיון, השף, מחייך בביישנות ומשרבט, לבקשתי, על פיסת נייר את המתכון לעוגה בחושה עם שקדים ופצפוצי שוקולד, שברכה אותי בחדר על בואי.
היא קלה להכנה, ויפה כדוגמנית מנומשת שאין צורך לתקן אותה בפוטושופ...
כשתנגסו בה מומלץ לעצום את העיניים ולדמיין את "מצפה הימים" על נפלאותיו.
מתכון עוגת שקדים ופצפוצי שוקולד
של קונדיטוריית "מצפה הימים"
החומרים:
ל-2 תבניות ארוכות
3 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס שמן או 150 גרם חמאה מומסת
1/2 כוס נוזלים (שמנת חמוצה, חלב, או מיץ תפוזים)
1 ו-3/4 כוס קמח
1/4 כוס קורנפלור או שקדים טחונים
1 שקית אבקת אפייה
1/2 כוס שוקולד צ'יפס
לציפוי:
1 כוס שקד מולבן
ההכנה:
1. לחמם תנור מראש ל- 180 מעלות.
2. להקציף את הביצים עם הסוכר במערבל.
3. להוסיף את הנוזלים ולערבב מעט ובעדינות.
4. להוסיף את המוצקים עד קבלת עיסה אחידה.
מומלץ להימנע מערבוב יתר.
5. לפזר את השקד המולבן על העוגות.
6. לאפות בתנור שחומם מראש כחצי שעה.