30/08/2012
חומרים להכנת גרנולה ביתית | צילום: אורן שלו www.oren-shalev.com | למרב פוריץ Catering Experience: www.facebook.com/MrbPwryzCateringExperience
צילום סימטרי של חמרי גלם מלמעלה הפך לאופנתי בצילום מזון בארץ ובעולם.
על פי תפישת העולם הצילומית שלי צילום אוכל טוב צריך לעורר חושים וחשק לטעום.
אני פחות מתחברת לצילום חמרי הגלם מלמעלה, מאחר והוא יוצר ריחוק ונקודת מבט יותר אסטטית-אמנותית מחושנית.
לגרנולה הוא מתאים במיוחד להצגת המרכיבים הרבים והצבעוניות המשתלבת היטב על רקע העץ הפשוט.
לוח העץ עם החומרים מונח על הרצפה, בנקודה בה הם מוארים באופן שווה, בין שני רגלי החצובה כשהמצלמה בנקודת האמצע.
צמצם סגור (11) לקבלת מירב הפרטים וקליק.
גרנולה לא עושה לי את זה.
יותר מידי גרעיני, אין נחמת פחממות רכות,
וקשה להזיז את העוגייה שלי בצד הקפה.
כשהגעתי לצילומי תפריט החג אצל השפית מרב פוריץ,
היכה בי גל ניחוח מאפה משכר מפתח הדלת.
הלכתי אחרי הריח עד התנור, והצצתי פנימה.
לאכזבתי, זו לא הייתה אחת מהעוגות הנפלאות של מרב, אלא
גרנולה...
שאלתי בעדינות: "איפה העוגה"?
ומרב ענתה: "חכי, חכי, גרנולה כזו עוד לא טעמת".
התגברתי על האכזבה בנימוס, והסכמתי לטעום כשהמגש הצבעוני יצא מהתנור.
מרגע זה לא הפסקתי לנשנש את התערובת העשירה לאורך כל היום, ואפילו הצלחתי לשכך את געגועי לעוגייה.
בעודנו מצלמות את ארוחת החג הנהדרת שמרב מכינה ללקוחות הקייטרינג שלה, סיפרה לי ,
שסוד המתכון לגרנולה הזו הוא תוספת רסק התפוחים ושמן השומשום, במקום חמאה או שמן אחר,
המעלים את מפלס הקלוריות.
לגרנולה בהכנה ביתית יש טעם מיוחד, והוא נשמר היטב בצנצנות אחסון הרמטיות.
מרב אף הוסיפה, שהיא מכינה "שקיות הפתעה" עם הגרנולה שלה, משקיות צלופן קטנות הקשורות בסרט חינני.
בסיום ארוחת החג היא מעניקה אותן לאורחיה, כ"משהו קטן ממני לקחת הביתה".
את מרכיבי הגרנולה הביתית אפשר לגוון ולהעשיר, על פי טעם אישי,
ומומלץ לקנות אותם בחנויות טבע, או חנויות תבלינים ופירות יבשים.
מתכון לגרנולה ביתית עשירה
של השפית מרב פוריץ
לכמות של כ-2 ק"ג גרנולה
החומרים לאפייה בתנור:
1 ק"ג שיבולת שועל גסה
100 גרם אגוזי מלך
100 גרם אגוזי לוז
100 גרם שקדים
100 גרם פיסטוקים
50 גרם גרעיני חמנייה
50 גרם גרעיני דלעת
50 גרם קוקוס טחון
1 כוס רסק תפוחים (עם או בלי סוכר על פי הטעם)
1/2 כוס סילאן
1/2 כוס דבש
2 כפות סוכר חום לאוהבי גרנולה יותר מתוקה
1 כף שמן שומשום
1 כפית קינמון
החומרים להוספה לאחר האפייה:
50 גרם חמוציות
50 גרם צימוקים
50 גרם משמש חתוך לקוביות
50 גרם שבבי קוקוס
50 גרם תפוח מיובש שאפשר להשאיר בעיגולים לתזכורת לסמלי ראש השנה
אופן ההכנה:
1. לחמם את התנור ל-180 מעלות
2.לפרוס נייר אפייה על תחתית 2 תבניות תנור
3. בקערה גדולה לערבב את חומרי האפייה היבשים
4. להוסיף סילאן, דבש, רסק תפוחים וקינמון ולערבב בידיים עד שאין גושים
5. לחלק את הכמות ל-2 התבניות ולהכניס את שתיהן לתנור
6. לאפות כ-40 דקות עד להשחמה
7. לאחר 10 דקות מומלץ לערבב עם כף עץ, ולחזור על הערבוב פעמיים בכל 10 דקות
8. להוציא מהתנור כשהתערובת מעט שחומה
9. להוסיף את הפירות היבשים ולערבב
10.לקרר ולאחסן בקופסאות הרמטיות
לתפריט ארוחת החג של השפית מרב פוריץ:
http://meravpuritz.weebly.com/