צאט טיפים - תבשיל - יריד האוכל הביתי של ישראל
פתיחת מטבח
      הרשמה | שכחתי סיסמא

טיפים

איך לעבוד עם דבש בקלי קלות?

כשמכינים קינוח או עוגה עם דבש, רססו בתרסיס שמן את כף/כוס המדידה ותראו איך הדבש זולג ממנה בצורה מושלמת, מבלי לבזבז אף טיפה.

כותבת הטיפ, פזית - כתובת "אתר אישי" בתבשיל http://tavshil.co.il/pazit-afia-beitit

כיצד מקפיאים פירות?


אם רוצים להקפיא פירות, מומלץ לשפוך עליהם סוכר , טרם ההקפאה ובכך ישמרו את טעמם.


כותב הטיפ, זיו ויכמן - כתובת "אתר אישי" בתבשיל http://www.tavshil.co.il/stylekitchen

הכנת בצק יעילה

בהכנת בצק, יש להשתמש במים קרים בחורף, ובמי קרח בקיץ – כך יתפח הבצק לגובהו המקסימאלי


כותב הטיפ, זיו ויכמן - כתובת "אתר אישי" בתבשיל http://www.tavshil.co.il/stylekitchen

למה לא להרבות באכילת גבינה צהובה?

גבינה צהובה היא התכה של שאריות של גבינות לבנות קשות בתוספת צבע מאכל צהוב שמיוצר מזפת פחם ונחשב לאחד המסוכנים שבצבעי המאכל. הוא גורם לאלרגיות, היפראקטיביות בעיקר אצל ילדים ועוד.

כותב הטיפ, זיו ויכמן - כתובת "אתר אישי" בתבשיל http://www.tavshil.co.il/stylekitchen

השקיית צמחים עם קליפות ביצים

בקליפות ביצים יש 100% סידן. אם יש לכם צמחים מומלץ להשקות אותם עם מים בתוספת קליפות ביצים.

כותב הטיפ, זיו ויכמן - כתובת "אתר אישי" בתבשיל http://www.tavshil.co.il/stylekitchen

למה כדאי להניח חצי תפוח אדמה

אם יש ריח לא נעים של מזון ומיני תבשילים ששהו בו. תפו"א חצוי מעלים את הריח ( ליתר ביטחון יש להחליפו כל שלושה ימים )


כותב הטיפ, זיו ויכמן - כתובת "אתר אישי" בתבשיל http://www.tavshil.co.il/stylekitchen

למה אסור לאחסן תפוחי עץ עם ירקות ופירות יחד?

תפוחי העץ פולטים גזים שגורמים לירקות והפירות להירקב


כותב הטיפ, זיו ויכמן - כתובת "אתר אישי" בתבשיל http://www.tavshil.co.il/stylekitchen

למה כדאי לחרוך את שורשי הבצל באש לפני אחסונו?

אם חורכים את השורשים, הבצל לא מצמיח עלים בזמן האחסון ונשמר טוב יותר


כותב הטיפ, זיו ויכמן - כתובת "אתר אישי" בתבשיל http://www.tavshil.co.il/stylekitchen

למה כדאי להרטיב סיר שבו הולכים לבשל חלב?

לחלב יש נטייה להידבק לדפנות ולתחתית הסיר מה שגורם לו להיחרך בתחתית הסיר, אם מרטיבים את הסיר לפני בישול החלב מונעים את החריכה


כותב הטיפ, זיו ויכמן - כתובת "אתר אישי" בתבשיל http://www.tavshil.co.il/stylekitchen

למה שופכים חומץ לסיר שנשרף בתהליך הטיגון?

החומץ בלווית מעט מים מפרק את השומן שנשרף והלכלוך יורד בקלות ללא שפשוף ממושך.


כותב הטיפ, זיו ויכמן - כתובת "אתר אישי" בתבשיל http://www.tavshil.co.il/stylekitchen

למה למרוח שמן על המרדדת ( פומפייה )לפני גירור הגבינה?

בתהליך הזה אנו גורמים שהגבינה לא תדבק למרדדת ובכך ניתן א. להסיר בקלות את הגבינה ב. ניקיון הפומפייה הופך לקל.


כותב הטיפ, זיו ויכמן - כתובת "אתר אישי" בתבשיל http://www.tavshil.co.il/stylekitchen

למה מכניסים ביצה למי מלח המשמשים לכבישת מלפפונים חמוצים?

כדי לדעת את כמות המלח המדוייקת בכך שהביצה עולה כלפי מעלה אז זאת הכמות המדוייקת.


כותב הטיפ, זיו ויכמן - כתובת "אתר אישי" בתבשיל http://www.tavshil.co.il/stylekitchen

למה כדאי להרתיח מים שרוצים להקפיא קוביות?

אם מרתיחים ואז מקררים ואז מקפיאים את המים מתקבלות קוביות קרח שקופות כמו זכוכית ויפות.


כותב הטיפ, זיו ויכמן - כתובת "אתר אישי" בתבשיל http://www.tavshil.co.il/stylekitchen

טיפים ליצירת תבשיל בטעם טוב עם מרקם נימוח וניחוח מדהים

על מנת לקבל תבשיל בטעם טוב במרקם נימוח ובניחוח מדהים יש לשמור על מספר כללים:

1.העדיפות היא לבשר טרי – ללא מים מוספים, חומרי שימור יצוב ושאר מריעין בישין

2.הנתחים המתאימים ביותר צריכים להיות בעלי אחוז ג'לטין ושומן פנימיים גבוהים, כמו: צלעות,כתף, צלי כתף, שפונדרה (קשתית-אסדו), חזה ופילה מדומה(פאלש). הנתחים הללו הם נתחים פעילים טעמם חזק ומתאימים לריכוך איטי, הם בעלי יכולת ספיגת טעמים.

3.השריית הבשר מקצרת את זמן הבישול, מעניקה טעם ותורמת לרכות הבשר.

4.המלחה ותיבול – רק לאחר תהליך ההשריה. המלח גורם להוצאת נוזלים וליבוש הבשר.

5.בשר בקדרה זקוק לבישול איטי בין שעתיים וחצי לבשר שהורה ועד שלו שעות וחצי שעות.

6.את הקדרה מבשלים על רתיחה עדינה, שלא יפגע המרקם של הבשר. רצויי לא לערבב.

7.יש לכסות את הבשר בנוזלים עד 2/3 מגובה הנתח.

8.ניתן להכין את הקדרה יום קודם. טעמה רק ישתבח.

9.לא מומלץ להוסיף יותר מ-3 מרכיבי טעם, אחרת יאפיל הדבר על טעם הבשר עצמו

10.סיר ברזל יצוק או עם תחתית עבה, יסייעו לפיזור חום אחיד ושמירה על החום לאורך כל תהליך הבישול

כותב הטיפ, חיים אופק - כתובת "אתר אישי" בתבשיל http://www.tavshil.co.il/ofekdish

איך לטגן סופגנייה שתספח פחות שמן

יש להשתמש רק בשמן קנולה ולקצר את משך הטיגון עד כמה שניתן. זאת ניתן לעשות כשמקפידים על שמן עמוק וחום מתאים. סיר טיגון ישמור על חום אחיד בצורה הטובה ביותר. ניתן להוסיף קמח סויה או קמח כוסמין הדבר יפחת את ספיגת השמן ולבסוף – ניתן גם למרוח בשמן סופגניה שהוכנה מבצק רגיל להכניסה לתבנית שקעים (יש תבניות של חצאי כדורים), אופציה לא רעה.

כותב הטיפ, חיים אופק - כתובת "אתר אישי" בתבשיל http://www.tavshil.co.il/ofekdish

חימום פירה

הניחו את הפירה בקערה חסינת חום על גבי מים רותחים ערבבו מידי פעם כ-10 דקות. פירה זקוק לשומן - שמן זית, שמנת מתוקה חמאה יעשו את שלהם אין למעוך את הפירה בעזרת מעבד מזון טעמו יפגם. העדיפות היא לממעך מזון (מולינה)

כותב הטיפ, חיים אופק - כתובת "אתר אישי" בתבשיל http://www.tavshil.co.il/ofekdish

טיפ לקצפת יציבה במהירות

הכניסו את כלי ההקצפה למקפיא לכמה דקות, ואת השמנת שמרו במקרר עד לשימוש בה

כותב הטיפ, בקי יחזקאל - כתובת "אתר אישי" בתבשיל http://www.tavshil.co.il/kitchenbeki

חיסכון זמן בבישול

כשאתם קונים בשר טחון, או חזה עוף, הכינו אותו (מה הכוונה?), הכינו כדורי בשר מוכנים והקפיאו אותם לפי מספר המנות הדרושים לכם, ככה תוכלו להשתמש ברוטב שהכנתם מבעוד מועד, או פשוט להכין רוטב ולזרוק את הכדורים שהופשרו, בחצי מזמן העבודה......... לגבי שניצלים אפשר להכין אותם עם הביצה ופירורי הלחם ולהקפיא למנות, ואז נותר רק לטגן.

כותב הטיפ, בקי יחזקאל - כתובת "אתר אישי" בתבשיל http://www.tavshil.co.il/kitchenbeki

רוצים גרגרי חומוס מוכנים במהרה?

בפעם הבאה השרו את כל החבילה כל הלילה ,בשלו אותה וחלקו למנות, ככה תוכלו להשתמש בזה למרק, לדגים, לרוטב, לכדורי בשר, יש לכם מוכן ובמהרה.......

כותב הטיפ, בקי יחזקאל - כתובת "אתר אישי" בתבשיל http://www.tavshil.co.il/kitchenbeki

קילוף שום יבש

הכניסו את השום למיקרוגל ל- 10 שניות והקליפה פשוט תישור ממנו. (לא מתאים לשום טרי רטוב).

כותב הטיפ, חיים אופק - כתובת "אתר אישי" בתבשיל http://www.tavshil.co.il/ofekdish

יבוש תבליני עלים

לוקחים צרור עשבי תיבול כמו טרגון, בזיליקום ונענע, שלרוב משחירים ביבוש. מורידים את העלים בלבד וקוצצים אותם גס. מפזרים את העלים על מגבת מטבח. ומשאירים את המגבת במקום חשוך ומוצל לכמה ימים, ואז מעבירים למיכל אחסון. העלים ישמרו על מרקם וטעם

כותב הטיפ, חיים אופק - כתובת "אתר אישי" בתבשיל http://www.tavshil.co.il/ofekdish

איך מונעים ממשטח חיתוך לזוז ?

כולנו יודעים שכאשר אנו חותכים משהו על הקרש הוא לעיתים קרובות זז וזה לא נוח ... מה עושים? מניחים מטלית לחה מתחת ופתרנו את הבעיה!

כותבת הטיפ, אביבית ביני - כתובת מטבח בתבשיל http://www.tavshil.co.il/kitchen.asp?kitchenid=1368

קצף חלבון ביצים מושלם

לקצף חלבון ביצים מושלם ויציב הוסיפו 2 טיפות מיץ לימון לחלבונים בזמן ההקצפה.

כותבת הטיפ, הלן אלבז - כתובת "אתר אישי" בתבשיל http://www.tavshil.co.il/kish

שימוש בניילון נצמד

אין דבר המעצבן יותר מניילון נצמד המסרב להפתח. הכניסו אותו למקפיא (כן...כן), עם הוצאתו ניתן יהיה להשתמש בו בקלות ללא צורך לגדל צפרניים במיוחד רק לצורך הפרדתו.

כותב הטיפ, חיים אופק - כתובת "אתר אישי" בתבשיל http://www.tavshil.co.il/ofekdish

חיסכון בזמן בהכנה של מספר מתכונים

הטיפ לחיסכון בזמן: בהכנה של מספר מתכונים, תמיד להתחיל מהמתכון שנכנס לתנור, אחריו להכין את אלה שאמורים להכנס לתנור ובזמן שהתבשילים נאפים להכין את המנות שלא דורשות בישול, כסלטים וכדומה. כך הכל יהיה מוכן באותו הזמן

כותבת הטיפ, דפני - כתובת מטבח בתבשיל http://www.tavshil.co.il/kitchen.asp?kitchenid=1205

סוכר וניל

לאחר שהשתמשתם במקל הוניל, לכל תבשיל, יבשו אותו והכניסו למיכל עם סוכר, תוך פרק זמן לא ארוך תקבלו סוכר וניל לכל שימוש (גם בכוס "נס קפה")

כותב הטיפ, חיים אופק - כתובת "אתר אישי" בתבשיל http://www.tavshil.co.il/ofekdish

בישול אורז במקרוגל

כוס אורז ו-כוסות מים ומלח מכסים בניילון נצמד, מחוררים אותו "קלות" ומפעילים את המקרו 8-12 דקות תלוי בעצמת המקרו (בודקים את ספיגת הנוזלים), ניתן להוסיף אפונה תירס פטריות. ניתן להשתמש באורז כאורז מבושל לתבשילים אחרים, ניתן לאפשר לילדים להכין ללא חשש.

כותב הטיפ, חיים אופק - כתובת "אתר אישי" בתבשיל http://www.tavshil.co.il/ofekdish

שמירה על טריות

מכירים את זה כשפותחים אריזה של עוגיות/ אורז/ פסטה/ וופלים וכדומה, ולא יודעים מה לעשות עם מה שנשאר בשקית הפתוחה? במקום להעביר לכלי אחר, לשקית ניילון או לסגור באטב פשוט שימרו גליל של סלוטייפ במגירה של הסכו"ם ובכל פעם סיגרו את השקית בעזרת רצועה קצרה. השמירה על הטריות מובטחת!

כותבי הטיפ, בת-חן ויניב - כתובת "אתר אישי" בתבשיל http://www.tavshil.co.il/batata

שימוש אופטימאלי בשום טרי

כשרוצים להשתמש בשום כתוש טרי ולא מקופסא מהסופר, הכי פשוט ונוח לגרר את שן השום בפומפיה על הצד הדק ביותר ישר לתוך הסיר, התערובת או הסלט, במקום לכתוש בסכין.

כותבי הטיפ, בת-חן ויניב - כתובת "אתר אישי" בתבשיל http://www.tavshil.co.il/batata

טיפים להכנת פסטה

טיפים להכנת פסטה:
1. רוטב מכינים לפני הפסטה- חשוב שהרוטב יהיה מוכן לפני הפסטה.
2. ברוטב על בסיס עגבניות כדי להוסיף 3/4 כוס של מי הבישול לרוטב.
3. מומלץ לאחר שהפסטה מוכנה להוסיף אותה לרוטב ולבשל עוד כשלוש דקות

כותב הטיפ הינו שף בעברו בעל דיפלומה מביה"ס לבישול בצרפת
דוא"ל: urishalev@hotmail.com

אך לחמם שניצלים קפואים?

שניצלים מהמקרר או מהמקפיא הכי קל לחמם במצנם.

כותבת הטיפ, רות מטהבס - כתובת מטבח בתבשיל http://www.tavshil.co.il/kitchen.asp?kitchenid=522

אך ניתן לזרז את משך הבישול של סלט מטבוחה?

כדי לזרז את משך הבישול של סלט מטבוחה יש לשים את העגבניות על מסננת לכמה שעות ואז לבשל.

כותבת הטיפ, רות מטהבס - כתובת מטבח בתבשיל http://www.tavshil.co.il/kitchen.asp?kitchenid=522

רוצים עוגה יותר אוורירית וקלילה?

נפו את כל החומרים היבשים לפני הכנסתם לבלילה וכך תמנעו מגושים ודחיסות.

כותבת הטיפ, ליאת יחיאלי - כתובת "אתר אישי" בתבשיל http://www.tavshil.co.il/lily

חמאה רכה בטמפרטורת החדר

במידה וצריך חמאה רכה בטמפרטורת החדר (למשל בעת הקצפת חמאה וסוכר וכו') ואיין חמאה רכה בנימצא ואיין סבלנות לחכות שתתחמם (לא המסה) יש להכניס למיקרו בתוכנית הפשרה לדקה ולבדוק! רוצים יותר רך? איין בעיה תנו עוד רבע דקה וכך המשיכו הלאה. אני אציין שעליתי על הטריק הזה במקרה לגמרי.

כותבת הטיפ, הילה - הוד השרון - כתובת מטבח בתבשיל http://www.tavshil.co.il/kitchen.asp?kitchenid=270

להפטר מריח טיגון דגים

על מנת להיפטר מריח של טיגון דגים, מומלץ להוסיף טיפת מיץ לימון לשמן וגם לשים חתיכת פחם ליד המחבת!

הסרת ריח שום מהידיים

שני פטנטים:
1 - לערבב 1 כף מלח מעורב עם קצת מים, לשפשף עם זה את הידיים במשך כמה דקות, כאילו זה סבון נוזלי, ולשטוף. כל הריח נעלם.
2. לקחת כף מתכת, או מכסה של סיר נירוסטה, ולשפשף את הידיים על המתכת. אין לי מושג איך זה פועל, אבל הריח נעלם. שוטפים מיד אח"כ את הידיים עם סבון ריחני, ולא נודע כי ידיים אלו נגעו בשום. הפטנט אגב פועל גם להסרת ריחות אחרים - של תבלינים, של לישת תערובת בשר לקציצות וכו`.

טיפ לפירה אורירי

לקבלת פירה תפוחי אדמה אוורירי ותפוח, להוסיף למי הבישול 1 כפית אבקת אפיה על כל קילוגרם תפוחי אדמה. אין שום השפעה על הטעם, אך התפוחים `תופחים` ולאחר מעיכתם, הם מתקבלים במרקם קליל ואוורירי יותר מאשר מחית תפוחי אדמה סטנדרטית.

הרחקת נמלים מהסוכר

כמה מעצבן לראות את היצורים הקטנים האלה מנקדים את הסוכר הלבן בכתמי שחור וחום.. 2- 3 שיני ציפורן במיכל הסוכר - ואין נמלים. נמלים לא אוהבות ציפורן, בלשון המעטה..

הסרת כתם בתנור

כאשר אוכל נשפך בתנור, יש לפזר מלח על הכתם בעוד התנור חם. לתת לזה להתקרר ולגרד בעזרת כף טיגון מפלסטיק.

כל הזכויות שמורות לחברת תבשיל אינטרנט בע"מ © 2011. אתר תבשיל הוא שוק אוכל באינטרנט, המאפשר מפגש בין בשלנים ובשלניות ביתיים לקהל הרעבים באזור מגוריהם, שרוצים לאכול אוכל ביתי או להזמין קייטרינג ביתי. באתר גם מתכונים של מאכלי עדות בישראל, כגון מתכוני אוכל מרוקאי, אוכל טריפוליטאי, רוסי ועוד, טיפים, פורום אוכל ומידע לעסקים קטנים בתחום המזון.