25/07/2012
פלאפל | צילום: אורן שלו www.oren-shalev.com | לחומוס בית הפול: חשמונאים 119 תל אביב טל: 03-5618162
גם אם צילמתי עשרות מנות חומוס בקריירה שלי כצלמת מזון, צילום חומוס מאתגר אותי בכל פעם מחדש.
הצוות של חומוס בית הפול התמסר לצילומים, ונתן לי את המרחב לעוף עם הדמיון, וליצור קצת אחרת.
אז הנחתי את כדורי הפלאפל על שולחן המסעדה השחור, ורתמתי את המלקחיים למשימת בניית הפריים בו כדור הפלאפל מפוקס באמצע, ומזכיר כדור על שולחן ביליארד.
צילמתי את הכדור מלמטה, כולל השתקפותו, וחבריו מאחור מטושטשים ברקע.
פתחתי את המלקחיים (מקל הביליארד) , וירדתי לזווית צילום נמוכה עם הטיה ליצירת אפקט הכדור המתגלגל, וביליארד הפלאפל הראשון נולד.
לא רוצים גורמה, רוצים להשתגע, ואם כבר שיגעון אז משולש: חומוס-פול-פלאפל.
לחומוס בית הפול ברחוב החשמונאים בתל אביב נכנסים כמו שנכנסים למטבח בבית לאכול שוב את האוכל הפשוט, המוכר והאהוב. אין חדש ואין אכזבות.
הסוד של המסעדה של רפי הוא הכנת חומוס טרי מספר פעמים ביום, וכשהוא מגיע לצלחת הוא רך ובוהק כמו קרם שיצא לפני רגע מהמערבל, ונורא מתחשק לטבול את האצבע ולטעום.
אבל פיתוי הניגוב עם הפיתות החמות והפלאפל המתגלגל בצלחת גובר על רפלקס האצבע.
כל ישראלי מן השורה (וגם מי שיוצא מהשורה ואוכל חומוס רק לפעמים) נכנע לתחושת השייכות החזקה שחומוס מעורר, ומנגב אותו עם פיתה או פלאפל.
יודעי דבר מזמינים גם פול חם , שהצוות הוותיק מכין על פי מתכון מיוחד.
בכדורי הפלאפל יש הפתעה, גרגרי שומשום שאתם יכולים לראות מציצים מכדור הביליארד שבתמונה, והם מתחברים לשמחה כאילו היו שם תמיד.
במקום המסבחה המוכרת, שהיא מחית לא פטוגנית בעליל, זכיתי לצלם את המסבחה של "חומוס בית הפול", המוגשת עם גרגרים חמים גדולים עטופים בחיבה בחומוס, טחינה, שום ולימון, תבלינים, ושמן זית
הממתינים לערבוב הגורלי.
כמו במטבח בבית, הלב והפה נפתח, כולם ב"חומוס בית הפול" מכירים את כולם, וה"סאחבקיות" הישראלית במיטבה.
אז אם עוד פעם חומוס, ואתם בסביבות רחוב החשמונאים בתל אביב, הטעינו את מנת הישראליות שלכם אצל "חומוס בית הפול", שם "מקורי" שאי אפשר לשכוח, וכמו בבית , אי אפשר להתאכזב.