15/02/2012
ארנציני | צילום: אורן שלו www.oren-shalev.com | לאנינה-מטבח איטלקי: http://www.rest.co.il/sites/Default.asp?txtRestID=8412
ארנצ'יני מצטלם יפה כקבוצה סימטרית של עיגולים המסודרים על תבנית.
לצילום שלו כמנה, מומלץ לחתוך אותו על מנת להראות את התוכן.
הכדורים הזהובים בולטים על מצע הרוקט הירוק.
המזלג מונח בזוית המרמזת על החיתוך.
הרקע לבן עם הצללות מקווקוות של שיח הלבנדר שבגינה.
התאורה-טבעית והריזוטו בולט בצבעו הלבן בעזרת רפלקטור.
הפריים משדר פשטות ,שאינה מוקפדת בכוונה, ומתחבר לאופייה של המנה.
כדורי ארנצ'יני התגלגלו במורד רחוב איטלקי עד מסעדת "אנינה" ברמת אביב.
כשהגיעו, היה קשה להניח אותם בצלחת, ולאכול אותם עם מזלג.
אורז עגול עם פרמז'ן חיבק כדור מוצרלה קטן, וביקש להיחלץ מציפוי פירורי לחם פריכים.
על כן כדורי ארנצ'יני פשוט מתבקש לתפוס בשתי אצבעות ולנגוס.
אוכל-רחוב איטלקי הוא אחת מהתמחויות השף מנה שטרום, שהופך בימים אלו את מטבח מסעדת "אנינה" ברמת אביב לאיטלקי מאוד.
בתפריט החדש של המסעדה מנות מיוחדות של דגים טריים, פסטה, סלטים ועוד יצירות מחמרי גלם איכותיים, כדרכה האנינה של המסעדה .
הידע והניסיון של השף באוכל איטלקי ניכרים בכול ביס.
הכנה ביתית של ארנצ'יני אורכת כשעה , והטעם שווה כול דקה.
מסעדת "אנינה" משתפת אותנו במתכון להכנת כדורי ריזוטו בציפוי פריך-
ארנצ'יני של השף מנה שטרום:
מתכון ל-4 מנות - 2 כדורים כל אחת
המרכיבים:
250 גרם אורז איטלקי עגול ("ארבוריו" מומלץ)
1 כף שמן זית
2 שיני שום קלופות ומעוכות
8 כדורי בייבי מוצרלה
חצי כוס יין לבן
כוס וחצי ציר ירקות חם או מרק עוף
50 גרם חמאה
50 גרם פרמז'ן מגורד
קמח, פרורי לחם וביצה לציפוי
שמן לטיגון עמוק
הכנת ריזוטו
מטגנים בשמן זית את השום עם חצי כפית מלח
מוסיפים את האורז לטיגון קל עד שהאורז חם
מוסיפים יין לבן
ממשיכים לטגן עד אידוי, ומתחילים להוסיף את ציר הירקות החם תוך ערבוב
עד שהנוזלים מתאדים.
מבשלים 18 דקות בסיר מכוסה.
מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה והפרמז'ן בתנועות קיפול.
מקררים .
הכנת ארנצ'יני
כאשר הריזוטו קר, מכדררים את התערובת לכדורים בגודל כדורי טניס (כ40 גרם),
ומכניסים כדור של בייבי מוצרלה לתוך כדור הריזוטו.
מצפים בקמח, ביצה ופירורי לחם (לפי הסדר הרשום).
מטגנים בשמן עמוק עד שמזהיב.
מומלץ להגיש עם פרמז'ן מגורד מעל.
ניתן להכין מראש ולחמם בתנור לפני הגשה.