08/01/2012
פונדו שוקולד בלגי עם פירות | צילום: אורן שלו www.oren-shalev.com | ל"שוקו טוב": אחוזה 135 רעננה
לא ניתן היה להכין את המוצרים של "שוקו טוב" בסטודיו חיצוני, ובחרתי לצלם אותם במראם האוטנטי מיד לאחר הכנתם.
כמו כן נאלצתי לוותר על צילומים באור יום בגלל אילוצי לוגיסטיקה של עסק עובד.
על כן היה צורך להקים סטודיו מאולתר בבית העסק ברעננה.
לצורך הצילומים פרסתי רקע לבן, והעמדתי שני פלאשים עם מטריות.
הפירות עם השוקולד, הוופל, הפנקייק ההולנדי ,הגלידה והשוקו המיוחד של סופי צולמו כ"פאקשוט" נקי לצרכי פרסום.
התות הסורר צנח מהגביע, כשפגש את השוקולד, ויצר קומפוזיציה מעניינת, בה הוא נבדל מהשאר, ולצידו בהשלמה ממשיך לזלוג השוקולד.
וכך מ"תאונת עבודה" נוצר פריים משעשע מאחורי הקלעים .
מה יותר קרוב לזיווג מושלם מתות ושוקולד? אם זה שוקולד בלגי משובח ותות בשיא העונה, אז בכלל...
התות הסורר נפל מהגביע העמוס במהלך הצילומים, והצחיק אותי במרדנותו. הוא פרש מהחבורה עם בן זוגו האולטימטיבי בבקשה "להשאיר אותם לבד". אני מסכימה איתו, ששאר הפירות "סתם נדחפים", ותות עם שוקולד "לא צריכים אף אחד".
"שוקו טוב" הוא שם נאיבי למקום חדש ברעננה, שהבעלים, עולים חדשים מבלגיה, מציעים פונדו שוקולד בלגי אמיתי עם פירות טריים, וופל חם עם תוספות מפתות, ופנקייקים הולנדים קטנים ונימוחים עם...שוקולד כמובן.
שלושת השוקולדים: מריר, חלב ולבן מעורבבים ללא הפסקה על ידי דיסקים במיכלי נירוסטה בטמפרטורה חמימה. משם הם פורצים מברז המחובר אל המיכל, ובמצקת קטנה נמזגים על המנה שנבחרה.
צילמנו את המנות של "שוקו טוב" כשהמקום היה סגור. עוברים ושבים התדפקו על חלונות הזכוכית , והתחננו לטעום.
אי אפשר לעמוד בפיתוי השוקולד הנוזל ליד קעריות תוספות צבעוניות של פירות וסוכריות.
אם יש ביניכם מוזרים, שעדיין לא משתוקקים לטעום, יש גם גלידה אמריקאית, קצפת ושוקו חם ומיוחד של סופי.