29/02/2012
מקלובה | צילום: אורן שלו www.oren-shalev.com | לשפית מירב פוריץ: טל:0522337896
גם למנה הפוכה קסם משלה.
למקלובה קסם מיוחד של שפע כמותי, גוונים חמים של זהב, תחושה של המרקם הפריך של תפוחי אדמה ואורז ואולי אפילו ריח התבלינים.
הצילום בתקריב מתחתית הצלחת אל תכנה, כשדפנות האורז השחום בולטות בצבען, ותומכות בערימת השפע.
ברקע הרחוק מציצה כף הגשה קטנה מלהכיל , ומדגישה את הכמות .
המקלובה רחוקה מלהיות מנה מעוצבת, ועדיין מעוררת תאבון כמו יופי של אוכל.
טקס הפיכת סיר עם מקלובה הוא חוויה משפחתית מלווה במחיאות כפיים של הסועדים.
שווה לעמול על ההכנה למען הרגע בו נחשפת עוגת הפתעות המושחמת, וניחוח תבלינים אקזוטי ממלא את הבית.
על מנת שתצליחו לשלוף אותה מהסיר בלי שתתפרק, מומלץ להניח את הסיר על מגבת שהורטבה במים קרים. אם בכל זאת התפרקה, זו עדיין חגיגת צבע וריח כמו בתמונה, ואין סיכוי שיישאר גרגר מהארוחה השבטית.
משמעות המילה מקלובה בערבית- הפוכה , ומקור המנה הוא המטבח הערבי.
מירב פוריץ, שפית בלונדינית עם עיניים כחולות, לא "הביאה את המנה מבית אמא", ובהפוך על הפוך הכינה אותה להפליא במקצועיות ואהבת יצירת אוכל ססגוני וטעים.
אפשר לפגוש אותה בסדנאות אוכל שהיא מעבירה, ולהזמין אצלה קייטרינג ואוכל מוכן.
היא שלחה אותי הביתה מיום צילומי מנות שהכינה עם סיר כבד ומהביל ,ושכחה לגלות לי את טיפ ההנחה על מגבת רטובה לפני הפיכת הסיר. כך התקבלה מקלובה שהתפרקה, ועדיין מעוררת תיאבון בצבע ובמרקם.
קבלו את מתכון המקלובה של השפית מירב פוריץ.
מקלובה
אורז מתובל עם אטריות מציצות, נתחי עוף, ירקות צרובים ותפוחי אדמה שחומים בציפוי פריך.
המרכיבים:
1 קילוגרם אורז
100 גרם אטריות ביצים דקות
1 עוף גדול חתוך לנתחים קטנים
1 חציל
2 קישואים
6 תפוחי אדמה בינוניים
2 בצלים
1 ראש שום עם הקליפה
2 עגבניות
1 ראש כרובית
1/2 זר פטרוזיליה קצוצה
1/2 זר כוסברה קצוצה
1 כף מלח
1 כפית פלפל
1 כף בהרט
1 כף קארי
1/4 מקל קינמון או 1/4 כפית קינמון
שמן זית
מים או מרק עוף רותח בכמות של פעם וחצי מהאורז
אופן ההכנה:
פורסים גס את כל הירקות, וצולים בתנור יחד לגוון שזוף.
בקערה מערבבים אורז עם תבלינים ועשבי תיבול קצוצים.
מטגנים את האטריות עם כפית שמן זית במחבת נפרד עד שיזהיבו.
מוסיפים את האטריות המושחמות לתערובת האורז.
לוקחים סיר רחב ועמוק, ומסדרים בתחתית את תפוחי האדמה.
מפזרים שכבת אורז מעל.
מסדרים בשכבות: ירקות, עוף ואורז.
חוזרים על הפעולה ומסיימים באורז.
יוצקים בעדינות את הנוזל לסיר, ומביאים לרתיחה .
מכסים ומבשלים 40 דקות על אש נמוכה.
מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות, ומעבירים את הסיר לבישול של 40 דקות בתנור.
מרטיבים מגבת מטבח במים קרים.
מוציאים את הסיר מהתנור ומניחים על המגבת הלחה.
משחררים את האורז מדפנות הסיר בעזרת סכין גדולה.
הופכים על מגש מתכת או צלחת הגשה גדולה ועגולה .