30/08/2011
סינטה על תרד ותפוח אדמה מדורה | צילום: אורן שלו www.oren-shalev.com | למסעדת בית בנמל: www.comme-il-faut.com/cafe
הצילום משקף את כוחו של הקלוז-אפ.
הקרבה הישירה של העין והחיך מעוררת חשק מיידי לטעום .
התקריב מאפשר גם למרכז את תשומת הלב לאובייקט המרכזי במנה.
בחרתי לחתוך את הנתח השחום,ולהציג אותו חתוך בצבעו היותר פוטוגני-האדום.
הנחתי אותו בשתי קומות ליצירת נפח בפריים אורך , שהבשר ממלא בו תפקיד ראשי.
נכנסתי לתוך המרקם העסיסי של נתח הבשר עם עדשת זום 70 מ"מ, בזוית שאפשרה לתחום אותו עם התוספות מתחתיו ומעליו.
המבט העילי מאפשר לראות ולחוש את המרקם החיצוני של הצלייה והתבלינים.
התוספות יוצרות מסגרת של שכבות צבעוניות המעטרות את הבשר.
הסינטה מפוקסת בצמצם פתוח לטשטוש הרקע ומיקוד המצלמה והחושים על הנתח הקרוב כל כך.
רוח ומים שטפו את מתחם "בית בנמל" בסערת החורף האחרון . משם נולדה "מסעדת בית בנמל "בדמות ילד סורר , לאם שהיא "קום איל פו"-כמו שצריך, ובתרגום מרחיק לכת-כראוי.
עדי בן אבו ,השף של המסעדה,טוען למטבח ישראלי משוחרר,בועט במוסכמות המקום,ומנתב דרך קולינארית פחות מתוחכמת ,אך טעימה להפליא .יחד עם זאת מחייך בהנאה מחיבוק החסות האימהית של המתחם,ונשאר נאמן למגוון ירקות,דגים ופירות ים טריים, בבניית תפריט על טהרת חמרי הגלם הישראלים.הוא מוסיף גוון גברי של נתחי בשר משובח,שאליו מצטרפות בפשטות טעימה תוספות משמחות.
בעיצוב החמים יותר של המקום, כשברקע הים שאין עליו ויכוח,תוכלי לקחת את הגבר שלך לבילוי ערב באווירת המתחם ועדינותו הנשית, שהפך למסביר פנים גם לגברים.
הוא יוכל להזמין ויסקי טוב בצד נתח סינטה מדמם מעט ,מונח על תרד טרי ותפוח אדמה בטעם מעושן ,כמו נשלף ממדורת השבט התלאביבית.
את יכולה להזמין פילה דג טרי על סלט עשבים,שטעם הים מבשם אותו בטריותו.
וברוח המקום אפשר גם להחליף צלחות.