צאט טעימה צילומית-טעימת טלה בדופלקס - תבשיל - יריד האוכל הביתי של ישראל
פתיחת מטבח
      הרשמה | שכחתי סיסמא
  • חפש מנה
  •      
  • חפש שם עסק
סוג מנה
סוג מטבח
ישוב
איזור
סגור חלונית

סגור חלונית הגדרות חיפוש נוספות:

עד מחיר
ש"ח
זמן התראה
כשרות
מנה ייחודית לחגים
אתר אישי משלוחים    צמחוני    אורגני    ללא גלוטן    טבעוני    דיאטתי
אורן שליו

צילמה וכתבה אורן שלו

צלמת מקצועית, בעברה צלמת אתר המסעדות rest.co.il, וכיום צלמת עצמאית של: אוכל, עיצוב ואוירה, אירועים ועוד.

לצפייה באתר של אורן ויצירת קשר:
www.oren-shalev.com

עוד טעימות צילומיות


אגדת הקרמבו

אגדת הקרמבו

1/7/2013 8
לכתבה
מ...מ...מ...

מ...מ...מ...

11/21/2012
לכתבה
כדור הפתעה

כדור הפתעה

10/28/2012
לכתבה
לרקוד סלואו עם קפה

לרקוד סלואו עם קפה

10/10/2012
לכתבה
קוקטייל משאלות

קוקטייל משאלות

25/09/2012
לכתבה
סלט פרחוני

סלט פרחוני

13/09/2012
לכתבה
מי הזיז את העוגייה שלי?

מי הזיז את העוגייה שלי?

30/08/2012
לכתבה
שמחת האופה

שמחת האופה

22/08/2012
לכתבה
מדלייה למוקפץ

מדלייה למוקפץ

12/08/2012
לכתבה
אהבה אסורה

אהבה אסורה

31/07/2012
לכתבה

טעימה צילומית

טעימת טלה בדופלקס

25/09/2011


טעימת טלה בדופלקס

ספריבס טלה ברוטב רימונים ולימון פרסי | צילום: אורן שלו www.oren-shalev.com | לדופלקס : רמת ים 50 הרצליה פיתוח טל:0542317223

טיפ צילומי

נדירים המקרים ,שאני משתמשת בפלאש לצילום מזון.

במהלך אירוע בערב,עם תאורה מלאכותית, אני משתדלת לבחור את המנות המוארות בספוטים.זאת כדי להימנע משימוש בפלאש ,הגורע מהאימפקט הטבעי של האוכל,מקפיא את האובייקט,והתוצאה פחות אוטנטית ופחות מעוררת תאבון.

את הפריים הזה החלטתי לצלם בהגשה, להנצחת האקט של הנתינה והקבלה במהלך אירוע אמיתי,ללא בימוי ובנקודה חשוכה מידי.על כן גם החלטתי להפעיל את הפלאש.

צילמתי את המנה ברגע קצר מאוד בו נעצרה כמעט תנועת הצלחת,ב-2500 אסא, במהירות 50,בידיעה שאתקשה לקבל פריים מאוד חד בתנאי האור והתנועה של הצלחת,ובמטרה לפתוח ולו במעט את הרקע החשוך מסביב.

הגברתי את עצמת הפלאש,וקיבלתי איגרת לשנה החדשה, עם כף יד נותנת כף יד מקבלת,וגרגרי רימון בתפקיד שבבי הכסף המעטרים איגרות שנה טובה.

הצילום הוא הגרסה שלי  לכרטיס ברכת "שנה טובה" עם כפות ידיים שלובות עטורות שבבי זהב או כסף .הידיים המגישות: ידי "דופלקס", מתחם בילוי ואירועים שבהרצלייה פיתוח.

כשניכנסנו , המצלמה שלי ואני,לצילום מתחם האירועים של דופלקס, התמוגגנו למראה סגנון העיצוב הייחודי ורב הקסם של האדריכל ירון טל. מהיכרותי עם פרויקטים קודמים מפרי עיצובו שצילמתי בעבר,כמו סניפי "מקס ברנר" ורבים אחרים (צילומים באתר של האדריכל ירון טל),יכולתי לזהות את ההרמוניה המסוגננת באלגנטיות עדינה, עם מיטב חמרי הגלם,בעיקר עץ טבעי בגוונים חמים בשילוב עם גוונים כחולים מהים והשמים המקיפים כתפאורת רקע למבנה הלבוש לבן,ונוכחותם מורגשת באור ובאוירה. ההקפדה על הפרטים הקטנים , העושים את ההבדל, התאורה החמה, המכרבלת את האורחים בתחושת אירוח נעימה,ונגיעות של אמן עיצוב היוצר התאמה בין חלל עיצובי למטרה תוך השארת חותם מאוד אישי, שהוא רק שלו.

כשטעמתי את ספריבס הטלה על פירה צאן ברוטב רימונים ולימון פרסי,שמחתי להשלים את חוויית המקום היפיפה במנה כל כך משובחת.

בשר הטלה היה רך ועשוי נהדר.הוא השתלב נפלא ברוטב קטיפתי מעט חמוץ מעט מתוק וגרגרי הרימונים, שהתפצפצו בשמחה בחגיגה.

שחר מאור השף,בן טיפוחיו של השף יניב גור אריה,היועץ הקולינרי של המקום,סיפר לי על המנה,והסכים בנדיבות לשתף אותנו במתכון למהדורה ביתית של הכנת המעדן.

הוא סיפר לי ,שמקור הבשר הוא "קצביית בלדי" המתמחה בקו חדש של בשר. הם משווקים בשר בוואקום, לאחר הכנה קפדנית המונחית על ידי השף יניב גור אריה.זוהי טכניקת בישול של 48 שעות בטמפרטורה מבוקרת של 62 מעלות,בתנאים מיוחדים השומרים על נוזלי וטעמי הבשר.התוצאה היא בשר רך,עסיסי ונימוח כמו מנת הטלה המוגשת ב"דופלקס".

ניתן לקנות אותו מוכן ב"קצביית בלדי" , להוסיף לו רוטב רימונים ולימון פרסי, ולעטר אותו בגרגרי רימונים טריים כמו בצילום,או להכין אותו, בהתאם למתכון שנתן לי שחר באדיבותו להכנה ביתית.

המצרכים לכ-10 סועדים:

10 נתחי ספריבס טלה

4 בצלים לבנים

1 גבעול טימין

1 גבעול רוזמרין

2-3 עלי דפנה

2-3 גרגרי פלפל אנגלי

2 כוסות מיץ רימונים (עדיף טרי)

2-3 כפות רכז רימונים

4 יח' לימון פרסי

1 בקבוק יין אדום

אופן ההכנה:

צורבים את הבשר במחבת ברזל יצוקה מכל הכיוונים על אש חזקה.

מניחים את הנתחים בקדרה חסינת אש .

מפזרים את יתר המרכיבים,ומעליהם את היין.

משלימים במידת הצורך עם מעט מים עד לכיסוי הבשר .

מכסים ומכניסים לתנור שחומם ל 180-200 מעלות למשך כ-4 שעות.

מפרידים את הבשר מהנוזלים, ומסננים את הנוזלים לצמצום על אש נמוכה עד לקבלת רוטב סמיך, אך לא מידי.

להגשה:

מעבירים את נתחי הבשר לכלי הגשה ,ויוצקים עליו רוטב בקו אמצעי רחב.

מקשטים בגרגרי רימון .

עד שתבקרו בדינר -רום  או ברוף בר של "דופלקס" תוכלו לטעום תחילת שנה נפלאה. 

כל הזכויות שמורות לחברת תבשיל אינטרנט בע"מ © 2011. אתר תבשיל הוא שוק אוכל באינטרנט, המאפשר מפגש בין בשלנים ובשלניות ביתיים לקהל הרעבים באזור מגוריהם, שרוצים לאכול אוכל ביתי או להזמין קייטרינג ביתי. באתר גם מתכונים של מאכלי עדות בישראל, כגון מתכוני אוכל מרוקאי, אוכל טריפוליטאי, רוסי ועוד, טיפים, פורום אוכל ומידע לעסקים קטנים בתחום המזון.