25/09/2011
ספריבס טלה ברוטב רימונים ולימון פרסי | צילום: אורן שלו www.oren-shalev.com | לדופלקס : רמת ים 50 הרצליה פיתוח טל:0542317223
נדירים המקרים ,שאני משתמשת בפלאש לצילום מזון.
במהלך אירוע בערב,עם תאורה מלאכותית, אני משתדלת לבחור את המנות המוארות בספוטים.זאת כדי להימנע משימוש בפלאש ,הגורע מהאימפקט הטבעי של האוכל,מקפיא את האובייקט,והתוצאה פחות אוטנטית ופחות מעוררת תאבון.
את הפריים הזה החלטתי לצלם בהגשה, להנצחת האקט של הנתינה והקבלה במהלך אירוע אמיתי,ללא בימוי ובנקודה חשוכה מידי.על כן גם החלטתי להפעיל את הפלאש.
צילמתי את המנה ברגע קצר מאוד בו נעצרה כמעט תנועת הצלחת,ב-2500 אסא, במהירות 50,בידיעה שאתקשה לקבל פריים מאוד חד בתנאי האור והתנועה של הצלחת,ובמטרה לפתוח ולו במעט את הרקע החשוך מסביב.
הגברתי את עצמת הפלאש,וקיבלתי איגרת לשנה החדשה, עם כף יד נותנת כף יד מקבלת,וגרגרי רימון בתפקיד שבבי הכסף המעטרים איגרות שנה טובה.
הצילום הוא הגרסה שלי לכרטיס ברכת "שנה טובה" עם כפות ידיים שלובות עטורות שבבי זהב או כסף .הידיים המגישות: ידי "דופלקס", מתחם בילוי ואירועים שבהרצלייה פיתוח.
כשניכנסנו , המצלמה שלי ואני,לצילום מתחם האירועים של דופלקס, התמוגגנו למראה סגנון העיצוב הייחודי ורב הקסם של האדריכל ירון טל. מהיכרותי עם פרויקטים קודמים מפרי עיצובו שצילמתי בעבר,כמו סניפי "מקס ברנר" ורבים אחרים (צילומים באתר של האדריכל ירון טל),יכולתי לזהות את ההרמוניה המסוגננת באלגנטיות עדינה, עם מיטב חמרי הגלם,בעיקר עץ טבעי בגוונים חמים בשילוב עם גוונים כחולים מהים והשמים המקיפים כתפאורת רקע למבנה הלבוש לבן,ונוכחותם מורגשת באור ובאוירה. ההקפדה על הפרטים הקטנים , העושים את ההבדל, התאורה החמה, המכרבלת את האורחים בתחושת אירוח נעימה,ונגיעות של אמן עיצוב היוצר התאמה בין חלל עיצובי למטרה תוך השארת חותם מאוד אישי, שהוא רק שלו.
כשטעמתי את ספריבס הטלה על פירה צאן ברוטב רימונים ולימון פרסי,שמחתי להשלים את חוויית המקום היפיפה במנה כל כך משובחת.
בשר הטלה היה רך ועשוי נהדר.הוא השתלב נפלא ברוטב קטיפתי מעט חמוץ מעט מתוק וגרגרי הרימונים, שהתפצפצו בשמחה בחגיגה.
שחר מאור השף,בן טיפוחיו של השף יניב גור אריה,היועץ הקולינרי של המקום,סיפר לי על המנה,והסכים בנדיבות לשתף אותנו במתכון למהדורה ביתית של הכנת המעדן.
הוא סיפר לי ,שמקור הבשר הוא "קצביית בלדי" המתמחה בקו חדש של בשר. הם משווקים בשר בוואקום, לאחר הכנה קפדנית המונחית על ידי השף יניב גור אריה.זוהי טכניקת בישול של 48 שעות בטמפרטורה מבוקרת של 62 מעלות,בתנאים מיוחדים השומרים על נוזלי וטעמי הבשר.התוצאה היא בשר רך,עסיסי ונימוח כמו מנת הטלה המוגשת ב"דופלקס".
ניתן לקנות אותו מוכן ב"קצביית בלדי" , להוסיף לו רוטב רימונים ולימון פרסי, ולעטר אותו בגרגרי רימונים טריים כמו בצילום,או להכין אותו, בהתאם למתכון שנתן לי שחר באדיבותו להכנה ביתית.
המצרכים לכ-10 סועדים:
10 נתחי ספריבס טלה
4 בצלים לבנים
1 גבעול טימין
1 גבעול רוזמרין
2-3 עלי דפנה
2-3 גרגרי פלפל אנגלי
2 כוסות מיץ רימונים (עדיף טרי)
2-3 כפות רכז רימונים
4 יח' לימון פרסי
1 בקבוק יין אדום
אופן ההכנה:
צורבים את הבשר במחבת ברזל יצוקה מכל הכיוונים על אש חזקה.
מניחים את הנתחים בקדרה חסינת אש .
מפזרים את יתר המרכיבים,ומעליהם את היין.
משלימים במידת הצורך עם מעט מים עד לכיסוי הבשר .
מכסים ומכניסים לתנור שחומם ל 180-200 מעלות למשך כ-4 שעות.
מפרידים את הבשר מהנוזלים, ומסננים את הנוזלים לצמצום על אש נמוכה עד לקבלת רוטב סמיך, אך לא מידי.
להגשה:
מעבירים את נתחי הבשר לכלי הגשה ,ויוצקים עליו רוטב בקו אמצעי רחב.
מקשטים בגרגרי רימון .
עד שתבקרו בדינר -רום או ברוף בר של "דופלקס" תוכלו לטעום תחילת שנה נפלאה.