06/10/2011
חלת שקדים אפויה על קוביות קרח | צילום: אורן שלו www.oren-shalev.com | למצפה הימים: http://www.mizpe-hayamim.co.il/
אור היום, שחדר מחלונות בית היצירה למאפי "מצפה הימים" ,לא הצליח להתגבר על אור הפלורסנט הקר ,ששטף את החלות בגוון כחול-ירוק.
בצילום בו נאלצים להשתמש באור קיים של פלורסנט,ניתן לכייל את הלבן במצלמה משוכללת יותר, או/ו לתקן את הגוון בפוטושופ אחרי.כך מתאפשרת קבלת תוצאה עם גוון חם יותר-צהבהב ורדרד.
עצרתי את החלות לצילום בדרכן להתקרר בעגלת המאפים.
הנחתי אותן בזוית המפגישה את המתבונן עם קימורי החלה והשקדים המעטרים אותה בחינניות.
התבנית עם החלות יוצאת מגבולות משטח העבודה,ונוצרת מעט תנועה.
כלי העבודה מטושטשים ברקע,והפירורים מפזורים באוטנטיות לאווירה של עשייה המשקפת את המקום והסיטואציה.
יצרתי קומפוזיציה אסימטרית, שהנושא והרקע יורדים מלמעלה למטה בשכבות מדורגות.
כשהורם מחסום הכניסה למתחם מלון מצפה הימים, מילאה אותי תחושת חדווה של כניסה לגן עדן.
הנסיעה בשביל הכניסה למלון הצופה מהר כנען לגולן ולכינרת, בין הבוסתנים,גינות הירק והתבלין והמשק החי, הובילה למפגש עם המלון המקסים בפשטותו האלגנטית המטופחת.
בצד המבנה תלוי גשר עץ עטור עצים וצמחייה, ובקצהו חלונות גדולים לצפייה בבית המאפה הכפרי של המלון, חנות המטעמים שלו,מסעדת "מוסקט" והמחלבה.
חציתי את הגשר, והתבוננתי דרך החלון בעונג למראה הקונדיטורים שופכים קמח לנפה בצד אחד, וקולעים צמות לחלות שבת בצד אחר.
ברכתי לשלום את השף חיים טיבי ,שיצא מדלת הכניסה של מסעדת "מוסקט" הסמוכה,וביקשתי ממנו לאפשר לי להיכנס לקונדיטוריה לצלם, לפני צילומי המנות הנהדרות של "מוסקט" שטעימה צילומית שלהן תבוא בשבועות הקרובים.
הוא הכניס אותי ברצון למרכז ההתרחשות בקונדיטוריה, שהתנהלה בנועם ובחיוכים מקומיים.
התחלתי מצילום השף, שופך שק קמח למתקן מיוחד(צילום נהדר, אבל אי אפשר להראות הכול בכתבה אחת...),כשלפתע חלפו על פני חלות תפוחות ,שיצאו מהתנור, וקרצו לי עם שבבי שקדים מהבילים. לא יכולתי להתאפק מלעצור אותן להצטלם.
כשטעמתי את המפגש ההרמוני בין השקדים השזופים לחלה הרכה, ביקשתי מסיוון צפריר, שף פטיסייר של בית המאפה של "מצפה הימים" ,לשתף אותנו במתכון להכנת חלה ביתית עוד יותר חגיגית מחלת שבת, או כל ארוחה חגיגית אחרת.
סיוון כתב את מתכון חלת השקדים של "מצפה הימים" עם טיפ לאפייה עם קוביות קרח ועוד סודות לשלבי ההכנה:
500 גר' קמח לבן (3 כוסות פחות כף)
50 גר' סוכר (1/4 כוס)
50 גר' שמן קנולה (1/4 כוס)
8 גר' מלח (1 כפית)
1 ביצה+ביצה להברשה
כ-3/4 כוס מים קרים
1/2 קוביית שמרים לחים או כף שמרים יבשים
מעט שקדים מולבנים פרוסים לציפוי
הכנה:
לנפות את הקמח לקערה. להניח את המלח והשמן בצד אחד של הקערה ולכסות במעט קמח.
בצד השני של הקערה להניח את השמרים והסוכר, ולכסות במעט קמח (כך נמנע מגע ישיר בין השמרים למלח והשמן). להוסיף את הביצה, ולהתחיל ללוש במיקסר עם וו לישה, תוך הוספה הדרגתית של המים. ללוש כ-4 דקות במהירות נמוכה ו-4 דקות במהירות בינונית. ללוש מעט בידיים וליצור כדורים. להניח את הכדורים על תבנית ולכסות בניילון כשעה למנוחה.
לאחר שעה לגלגל כל כדור לבצק ארוך ולקלוע צמה לחלה. למרוח בביצה, ולפזר שקדים מולבנים.
להניח את החלה על תבנית עם נייר אפייה. לכסות בניילון ולהתפיח בין שעה לשעה וחצי להכפלת נפח.
לחמם את התנור לפני סיום ההתפחה ל-180 מעלות.
להכניס את התבנית לתנור החם ,ולפזר מעט קוביות קרח בתחתית התנור.
לאפות כ-25 דקות .
זוהי רק הקדמה למטעמי "מצפה הימים" ומסעדת "מוסקט", שיבואו בהמשך
עם תחילת עונת נדידת הציפורים.