צאט טעימה צילומית-חלת שקדים אפויה על קוביות קרח - תבשיל - יריד האוכל הביתי של ישראל
פתיחת מטבח
      הרשמה | שכחתי סיסמא
  • חפש מנה
  •      
  • חפש שם עסק
סוג מנה
סוג מטבח
ישוב
איזור
סגור חלונית

סגור חלונית הגדרות חיפוש נוספות:

עד מחיר
ש"ח
זמן התראה
כשרות
מנה ייחודית לחגים
אתר אישי משלוחים    צמחוני    אורגני    ללא גלוטן    טבעוני    דיאטתי
אורן שליו

צילמה וכתבה אורן שלו

צלמת מקצועית, בעברה צלמת אתר המסעדות rest.co.il, וכיום צלמת עצמאית של: אוכל, עיצוב ואוירה, אירועים ועוד.

לצפייה באתר של אורן ויצירת קשר:
www.oren-shalev.com

עוד טעימות צילומיות


אגדת הקרמבו

אגדת הקרמבו

1/7/2013 8
לכתבה
מ...מ...מ...

מ...מ...מ...

11/21/2012
לכתבה
כדור הפתעה

כדור הפתעה

10/28/2012
לכתבה
לרקוד סלואו עם קפה

לרקוד סלואו עם קפה

10/10/2012
לכתבה
קוקטייל משאלות

קוקטייל משאלות

25/09/2012
לכתבה
סלט פרחוני

סלט פרחוני

13/09/2012
לכתבה
מי הזיז את העוגייה שלי?

מי הזיז את העוגייה שלי?

30/08/2012
לכתבה
שמחת האופה

שמחת האופה

22/08/2012
לכתבה
מדלייה למוקפץ

מדלייה למוקפץ

12/08/2012
לכתבה
אהבה אסורה

אהבה אסורה

31/07/2012
לכתבה

טעימה צילומית

חלת שקדים אפויה על קוביות קרח

06/10/2011


חלת שקדים אפויה על קוביות קרח

חלת שקדים אפויה על קוביות קרח | צילום: אורן שלו www.oren-shalev.com | למצפה הימים: http://www.mizpe-hayamim.co.il/

טיפ צילומי

אור היום, שחדר מחלונות בית היצירה למאפי "מצפה הימים" ,לא הצליח להתגבר על אור הפלורסנט הקר ,ששטף את החלות בגוון כחול-ירוק.

בצילום בו נאלצים להשתמש באור קיים של פלורסנט,ניתן לכייל את הלבן במצלמה משוכללת יותר, או/ו לתקן את הגוון בפוטושופ אחרי.כך מתאפשרת קבלת תוצאה עם גוון חם יותר-צהבהב ורדרד.

עצרתי את החלות לצילום בדרכן להתקרר בעגלת המאפים.

הנחתי אותן בזוית המפגישה את המתבונן עם קימורי החלה והשקדים המעטרים אותה בחינניות.

התבנית עם החלות יוצאת מגבולות משטח העבודה,ונוצרת מעט תנועה.

כלי העבודה מטושטשים ברקע,והפירורים מפזורים באוטנטיות לאווירה של עשייה המשקפת את המקום והסיטואציה.

יצרתי קומפוזיציה אסימטרית, שהנושא והרקע יורדים מלמעלה למטה בשכבות מדורגות.

כשהורם מחסום הכניסה למתחם מלון מצפה הימים, מילאה אותי תחושת חדווה של כניסה לגן עדן.

הנסיעה בשביל הכניסה למלון הצופה מהר כנען לגולן ולכינרת, בין הבוסתנים,גינות הירק והתבלין והמשק החי, הובילה למפגש עם המלון המקסים בפשטותו האלגנטית המטופחת.

בצד המבנה תלוי גשר עץ עטור עצים וצמחייה, ובקצהו חלונות גדולים לצפייה בבית המאפה הכפרי של המלון, חנות המטעמים שלו,מסעדת "מוסקט" והמחלבה.

חציתי את הגשר, והתבוננתי דרך החלון בעונג למראה הקונדיטורים שופכים קמח לנפה בצד אחד, וקולעים צמות לחלות שבת בצד אחר.

ברכתי לשלום את השף חיים טיבי ,שיצא מדלת הכניסה של מסעדת "מוסקט" הסמוכה,וביקשתי ממנו לאפשר לי להיכנס לקונדיטוריה לצלם, לפני צילומי המנות הנהדרות של "מוסקט" שטעימה צילומית שלהן תבוא בשבועות הקרובים.

הוא הכניס אותי ברצון למרכז ההתרחשות בקונדיטוריה, שהתנהלה בנועם ובחיוכים מקומיים.

התחלתי מצילום השף, שופך שק קמח למתקן מיוחד(צילום נהדר, אבל אי אפשר להראות הכול בכתבה אחת...),כשלפתע חלפו על פני חלות תפוחות ,שיצאו מהתנור, וקרצו לי עם שבבי שקדים מהבילים. לא יכולתי להתאפק מלעצור אותן להצטלם.

כשטעמתי את המפגש ההרמוני בין השקדים השזופים לחלה הרכה, ביקשתי מסיוון צפריר, שף פטיסייר של בית המאפה של "מצפה הימים" ,לשתף אותנו במתכון להכנת חלה ביתית עוד יותר חגיגית מחלת שבת, או כל ארוחה חגיגית אחרת.

סיוון כתב את מתכון חלת השקדים של "מצפה הימים" עם טיפ לאפייה עם קוביות קרח ועוד סודות לשלבי ההכנה:

500 גר' קמח לבן (3 כוסות פחות כף)

50 גר' סוכר (1/4 כוס)

50 גר' שמן קנולה (1/4 כוס)

8 גר' מלח (1 כפית)

1 ביצה+ביצה להברשה

כ-3/4 כוס מים קרים

1/2 קוביית שמרים לחים או כף שמרים יבשים

מעט שקדים מולבנים פרוסים לציפוי

הכנה:

לנפות את הקמח לקערה. להניח את המלח והשמן בצד אחד של הקערה ולכסות במעט קמח.

בצד השני של הקערה להניח את השמרים והסוכר, ולכסות במעט קמח (כך נמנע מגע ישיר בין השמרים למלח והשמן). להוסיף את הביצה, ולהתחיל ללוש במיקסר עם וו לישה, תוך הוספה הדרגתית של המים. ללוש כ-4 דקות במהירות נמוכה ו-4 דקות במהירות בינונית. ללוש מעט בידיים וליצור כדורים. להניח את הכדורים על תבנית ולכסות בניילון כשעה למנוחה.

לאחר שעה לגלגל כל כדור לבצק ארוך ולקלוע צמה לחלה. למרוח בביצה, ולפזר שקדים מולבנים.

להניח את החלה על תבנית עם נייר אפייה. לכסות בניילון ולהתפיח בין שעה לשעה וחצי להכפלת נפח.

לחמם את התנור לפני סיום ההתפחה ל-180 מעלות.

להכניס את התבנית לתנור החם ,ולפזר מעט קוביות קרח בתחתית התנור.

לאפות כ-25 דקות .

זוהי רק הקדמה למטעמי "מצפה הימים" ומסעדת "מוסקט", שיבואו בהמשך

עם תחילת עונת נדידת הציפורים.

כל הזכויות שמורות לחברת תבשיל אינטרנט בע"מ © 2011. אתר תבשיל הוא שוק אוכל באינטרנט, המאפשר מפגש בין בשלנים ובשלניות ביתיים לקהל הרעבים באזור מגוריהם, שרוצים לאכול אוכל ביתי או להזמין קייטרינג ביתי. באתר גם מתכונים של מאכלי עדות בישראל, כגון מתכוני אוכל מרוקאי, אוכל טריפוליטאי, רוסי ועוד, טיפים, פורום אוכל ומידע לעסקים קטנים בתחום המזון.