צאט טעימה צילומית-החלפת הדוגמנית - תבשיל - יריד האוכל הביתי של ישראל
פתיחת מטבח
      הרשמה | שכחתי סיסמא
  • חפש מנה
  •      
  • חפש שם עסק
סוג מנה
סוג מטבח
ישוב
איזור
סגור חלונית

סגור חלונית הגדרות חיפוש נוספות:

עד מחיר
ש"ח
זמן התראה
כשרות
מנה ייחודית לחגים
אתר אישי משלוחים    צמחוני    אורגני    ללא גלוטן    טבעוני    דיאטתי
אורן שליו

צילמה וכתבה אורן שלו

צלמת מקצועית, בעברה צלמת אתר המסעדות rest.co.il, וכיום צלמת עצמאית של: אוכל, עיצוב ואוירה, אירועים ועוד.

לצפייה באתר של אורן ויצירת קשר:
www.oren-shalev.com

עוד טעימות צילומיות


אגדת הקרמבו

אגדת הקרמבו

1/7/2013 8
לכתבה
מ...מ...מ...

מ...מ...מ...

11/21/2012
לכתבה
כדור הפתעה

כדור הפתעה

10/28/2012
לכתבה
לרקוד סלואו עם קפה

לרקוד סלואו עם קפה

10/10/2012
לכתבה
קוקטייל משאלות

קוקטייל משאלות

25/09/2012
לכתבה
סלט פרחוני

סלט פרחוני

13/09/2012
לכתבה
מי הזיז את העוגייה שלי?

מי הזיז את העוגייה שלי?

30/08/2012
לכתבה
שמחת האופה

שמחת האופה

22/08/2012
לכתבה
מדלייה למוקפץ

מדלייה למוקפץ

12/08/2012
לכתבה
אהבה אסורה

אהבה אסורה

31/07/2012
לכתבה

טעימה צילומית

החלפת הדוגמנית

04/04/2012


החלפת הדוגמנית

גפילטע פיש כמו של טובה | צילום: אורן שלו www.oren-shalev.com |

טיפ צילומי

 

אגלה לכם סוד:

צילמתי את הגפילטע פיש של טובה בסיר מבעבע .

תמונות מקסימות, המתעדות תהליך, אך אינן מעוררות תאבון.

ובכל זאת מגיע לצילום הגפילטע פיש של טובה לשקף את טעמם המיוחד.

על כן בחרתי בצילום שלי ממקום אחר, בו התפאורה מקשטת את המראה הבלתי משכנע (אותי לפחות) של הדוגמניות.

לצורך כך גייסתי מפה וצלחת צבעוניים בסגנון פולני, עם כף כסף ישנה עליה הונחה חזרת צבעונית, ויצרתי פריים יותר אווירתי, כשצבעוניות המפה והצלחת מלבישות את הקציצות החיוורות בבגדי חג.

ואני משוכנעת שבליל הסדר הקרוב הגפילטע פיש של טובה יהיו דומים,אולי אף יפים יותר.

כאישה חובבת אתגרים, החלטתי לא לוותר על צילום ומתכון לגפילטע פיש. למה אתגר? כי קציצות דג חיוורות שייכות אצלי לרשימה השחורה של המאכלים הלא פוטוגניים, במיוחד למי שאין לה זיכרונות מבית על הקציצה המשונה הזו.

ובכל זאת ,כשחברתי, שירי, סיפרה לי שהיא בדרכה לבית אימה, טובה, להכין גפילטע פיש לליל הסדר, אי אפשר היה להימנע מלבוא לצלם, ולקבל מטובה את המתכון שכל בני המשפחה ביקשו כל כך הרבה פעמים. ואין פלא, הגפילטע פיש של טובה עם חזרת הוא מעדן, גם למי שלא אכל אותו מילדותו.

גם שילי , הנכדה, הצטרפה למסיבת הגפילטע, והכינה את הקציצות בצורת לב, אבל לא הצלחנו למצוא אותן לצילום בתוך שלושת הסירים המבעבעים, אז אולי כשתגדל...

כך ישבנו במרפסת המטבח, כשטובה נכנסת מידי פעם לגיחות מבצעיות לעבר הסירים.

הבנות גילו לי שמחר הוא יום הקניידלך המיוחדים, אותן ממלאה טובה בכבד קצוץ בטכניקה של מילוי קובות. אבל זה מחר, והיום הסכימה טובה לתת לנו את המתכון המדויק להכנת גפילטע פיש מסורתי, ללא קיצורי דרך.

טובה אינה ממליצה להקפיא אותו, והגפילטע פיש טוב לאכילה עד 4 ימים לאחר הכנתן.

מתכון הגפילטע פיש של טובה דרנוב:

לכמות של כ-20 קציצות בינוניות

 

מרכיבים:

1 קילוגרם דג קרפיון טרי טחון פעם אחת, ללא אידרה. לבקש לארוז את האידרה והראש בנפרד.

3 ביצים גדולות

2 בצלים גדולים, או 3 קטנים חתוכים גס

6 גזרים קטנים 2 חתוכים גס ו-4 לפרוסות

2 גבעולי פטרוזיליה

3 כפות קמח מצה

3 כפות סוכר

3 כפיות מלח

2 כפיות פלפל לבן

תיבול ציר הדגים :

2 כפות סוכר לטעם פולני

2 כפיות מלח

1 כפית פלפל לבן

כ- 4  כוסות מים 

 

אופן ההכנה:

1. לערבב במעבד מזון:

    את הדג הטחון, 2 גזרים חתוכים גס, פטרוזיליה, ביצים, סוכר, מלח ופלפל.

2. להניח בתחתית סיר גדול ושטוח את האידרה והראש של הדג.

3. לתבל עם סוכר, מלח ופלפל כמפורט להכנת הציר.

4. להוסיף 2 כוסות מים ולהרתיח .

5. להכין קערת מים קרים להרטבת הידיים בהכנת הקציצות.

6. להרטיב את הידיים ולהכין קציצות בינוניות אובאליות.

7. לקשט כל קציצה עם פרוסת גזר, המשמשת גם להפרדת השכבות.

8. להניח שכבה ראשונה על תחתית הסיר עם האידרה, הראש והציר הרותח.

9. לחכות כדקה לפני הנחת השכבה הבאה.

10. להוסיף מים רותחים בכמות שתכסה את הגפילטע פיש.

11. לבשל כשעתיים על אש בינונית. לכוון את האש כך שהנוזלים יבעבעו מעט כל הזמן.

12. לשמור במקרר ולהגיש עם הנוזל שנקרש והפך לג'לי שקוף, וחזרת כמיטב המסורת.

כל הזכויות שמורות לחברת תבשיל אינטרנט בע"מ © 2011. אתר תבשיל הוא שוק אוכל באינטרנט, המאפשר מפגש בין בשלנים ובשלניות ביתיים לקהל הרעבים באזור מגוריהם, שרוצים לאכול אוכל ביתי או להזמין קייטרינג ביתי. באתר גם מתכונים של מאכלי עדות בישראל, כגון מתכוני אוכל מרוקאי, אוכל טריפוליטאי, רוסי ועוד, טיפים, פורום אוכל ומידע לעסקים קטנים בתחום המזון.