27/06/2012
גלידת וניל מצטלמת בקיץ | צילום: אורן שלו www.oren-shalev.com | לשפית מירב פוריץ: https://www.facebook.com/MrbPwryzCateringExperience
צילום גלידה אמיתית מחייב התארגנות מראש, וסביבת עבודה קרה.
מרכיבי הפריים , המצלמה והצלם צריכים להיות מוכנים ליציאה של הגלידה מהמקפיא והגשה זריזה.
בתמונה אפשר לראות איך הגלידה נמסה תוך שניות, וגם אם היא יפה ומעוררת חשק לטעום, היא כבר לא מתאימה לצילום הקינוח.
אפשרות אחרת היא לייצר גלידה סינטטית שאינה נמסה מפירה תפוחי אדמה קפוא על בסיס חלב , ואז לדקדק במרקם ובהגשה.
רגע לפני שנפרדים מותר להשתכר.
להתגלגל ב"אמרטו".
לנוח על טופי חם.
ולצנן את הרוחות עם גלידה.
השפית מירב פוריץ מלמדת להיפרד מהדובדבנים בשכרות קלה, בסדנאות אוכל ב"מקום בלב" ברעננה.
היא הכינה שם קינוח המשלב:
גלידת וניל, דובדבנים שחרצה והושרו בליקר "אמרטו", וביניהם רוטב טופי שהוכן ב-5 דקות.
ולהלן המתכון לרוטב טופי מהיר לפרידה עם טעם טוב מעונת הדובדבנים:
רוטב טופי
המצרכים:
1/2 כוס סוכר חום
1 מיכל שמנת מתוקה
1/4 כוס סירופ מייפל משובח או אספרסו
ההכנה:
לקרמל את הסוכר מעט במחבת על אש גבוהה.
להוסיף את המייפל או האספרסו.
לשפוך את השמנת המתוקה ולהביא לרתיחה קצרה.
לבשל כ-3 דקות עד שמסמיך.
להגיש חם או קר על גלידה ומעליהם דובדבן שיכור מאמרטו.