07/02/2012
לחם שיפון עם פירות יבשים | צילום: אורן שלו www.oren-shalev.com | למקום בלב רעננה: www.makombalev-raanana.co.il
התלבטתי בבחירת התמונה ל"טעימה הצילומית" בין צילום המראה את תנור האבן היפיפה, והלחם בתוכו,לבין הצילום הנבחר שהלחם הוא האובייקט המרכזי.
הצילום הראשון מעביר את החוויה והאווירה, והנבחר נותן מקום של כבוד ללחם היפה, ונוגע באש.
לצילום מאפה בתוך תנור לוהט מומלץ להתרחק ולצלם בעדשה מקרבת, ולהשתמש בתאורה חיצונית להאיר את האובייקט כשאור האש מאחוריו.
יש מקום בו האוכל והטבע מתחברים לחלום החיים האחרים.
חלקת אלוהים של צמחייה מטופחת, וענתיקות מספרות סיפורים. ברקע מנגינת שכשוך המים בבריכות נוי. ציוץ ציפורים, היודעות איפה כדאי להן לבקר, ושביל לשדה עם ירקות אורגאניים , המגיעים לצלחת במגוון מנות צבעוניות.זהו מקום הכי קרוב ללב .
"מקום בלב"- מסעדה ומתחם אירועים, הוא חגיגה לאילנות כל השנה.
הוא נכנס לליבי, וכבש אותי סופית עם לחם אפוי בתנור אבן במרקם יוצא דופן, וטעמו: אש, עץ ואהבה.
חיים שסטל ,היוצר והבעלים של מסעדת "מקום בלב" שברעננה, חלם על לחם אמיתי, שאופים כמו פעם, על אבן לוהטת מחום עצים לוחשות . בעזרת מקס האופה, שהביא איתו ידע שרכש בהתמחות במעבדת לחם בצרפת, ולהט יצירה בעיניים בורקות של אומן, אופים ב"מקום בלב" כ-20 סוגי לחם נדיר בטעמו.
מקס הסביר לי, שהלחם הנהדר עשוי מקמח מיובא מצרפת. הכמויות ותהליך ההכנה הם תוצאה של ידע נרכש ממומחים בתחום, עם ניסיון אישי להשביח ולגוון את הטעם. האפייה בתנור האבן משלימה את התהליך, ומקנה ללחם טעם יוצא דופן ואורך חיים.
עצתו של מקס לאופי לחם ביתיים היא לאפות את הלחם על אבן שמוט , שחוממה מראש בתנור הביתי. האבן נמכרת בחנויות מתמחות ובאינטרנט, ומקרינה את חומה לתוצאה פריכה מבחוץ ורכה מבפנים.
את הטעם הכובש של העץ והאש תוכלו לחוות ב"מקום בלב", וגם לקחת הביתה.
לכבוד ט"ו בשבט נתן לנו מקס באדיבותו מתכון להכנת לחם שיפון עם פירות יבשים:
המרכיבים לבצק המקדים:
180 גרם קמח שיפון
144 גרם מים פושרים
5 גרם שמרים טריים
ההכנה:
עדיף ללוש בידיים או בעזרת מערבל עם וו לישה כ-5 דקות.
לכסות בניילון או מגבת בפינה חמימה במטבח למשך 16 שעות.
למחרת מכינים את הבצק השני.
המרכיבים לבצק המשלים:
600 גרם קמח לבן
220 גרם קמח שיפון
1 כפית מלח
510 גרם מים פושרים
כ- גרם 150 פירות יבשים קצוצים גס (אפשר להחליף בתוספות מלוחות כמו זיתים או עגבניות מיובשות)
2 תבניות עוגה מוארכות רצוי מקרטון לשליפת הלחם בקלות לאחר האפייה.
ההכנה:
לחמם את התנור לטמפרטורה של 230 מעלות.
אם רכשתם את אבן השמוט, הכניסו אותה להתחמם על רשת במסילה התחתונה של התנור.
ללוש בידיים או במערבל כ-5 דקות.
להוסיף את הבצק המקדים והפירות היבשים.
להשאיר מכוסה להתפחה כ-20 דקות.
לחלק את הבצק לשניים ולרדד על משטח מקומח.
לקפל אותו ולהכניס לתבנית.
לחרוץ קו בעזרת סכין במרכז.
לכסות את התבניות שוב להתפחה נוספת.
לאחר שהלחם תפח שוב (כחצי שעה) , להכניס מספר קוביות קרח לתנור ליצירת אדים.
להוריד את חום התנור ל-180 מעלות.
לאפות על האבן, או בלעדיה, במרכז התנור כ-35 דקות.