15/09/2011
רדיאטורה-פסטה סלק | צילום: אורן שלו www.oren-shalev.com | לזוקה: האלה 23, אזור תעשיה אבן יהודה, 09-8992273
הרדיאטורה המצולמת נותרה במקרה על משטח הפרספקס השחור, מתוך ערימה שצולמה קודם לכן.
היא לכדה את עיני ביופיה כאובייקט בודד,יפה כשלעצמו.
לעיתים בחירת אובייקט קטן מתוך פרוייקט צילומי רב מוצרים ופרטים, גם בצילומי עיצוב,משאירה הרבה מקום לדמיון וסקרנות .
צילום על רקע שחור הוא אחת הדרכים ליצור דרמה ממוצר דומם.
אני בוחרת להשתמש בו,רק כשהאובייקט,המנה או המקום (כמו פאב או כל מקום המעורר אסוציאציה של לילה) מתחברים בצבע ,במרקם וברעיון לקונטקסט דרמטי.
רקע שחור "מקפיץ" את האובייקט המצולם,ונותן לו נוכחות בולטת.
השתקפות הפסטה מעצימה את הדרמה, ומתחברת לרכות המוצר.
בצילום אוטומטי או חצי אוטומטי כדאי לפצות את החשיפה ב1/2 סטופ אנדר לפחות,למניעת קבלת תוצאה בהירה מידי.
בחרתי את צילום הרדיאטורה כמו ילדה בחנות צעצועים גדולה, המחבקת את הבובה הכי קטנה שם.
בצילום רק אחת מעשרות סוגי הפסטה שמיצרים ב"זוקה". בינהם גיוזות ודים סאם במליות מפתיעות ,שאני מתאפקת מלספר גם עליהן,כדי לתת מקום של כבוד לבובה סמוקת לחיים אחת.
זכיתי להתענג על צילום הפסטות ב"זוקה" בשלבי ההכנה המרתקים שלהן,בחדרים מצוחצחים,ידיים עדינות,ומכונות הפולטות מגוון צורות נהדרות.צילמתי אותן נערמות בגבעות רכות,מוכנסות למארזים שונים ובמנות עם רטבים מקוריים.
לבסוף בחרתי אחת ויחידה,מסולסלת,נחה בביישנות על רקע שחור שהבאתי לצילומים, פושקת שפתיים לספר את סיפור היצירה.
צילומי המוצרים של "זוקה" היו מענגים כצילומי תכשיטים. פסטה עשויה בקפידה,שהיא גם יפה,צבעונית ובשלל צורות ססגוניות.
היא מתובלת באהבת יצירת האוכל של השף יעקב קרסניק, שיצר את הרדיאטורה המצולמת מסלק צלוי,קמח דורום,ביצים,שמן זית ומלח ים אטלנטי.
יעקב מנצח על מפעל באבן יהודה המספק למסעדות ולקוחות פרטיים.
כשסיפרתי לו על ה"טעימה הצילומית" שלח לי מתכון לרוטב חמאת צנוברים ועגבניות מיובשות, שאני כבר משתוקקת להכין. ברור לי, שזה הולך להיות מעדן.
אם גם אתם אוהבי פסטה עם רוטב בטעם משמעותי, אתם מוזמנים:
רוטב חמאת צנוברים ועגבניות מיובשות:
מצרכים ל-4 מנות:
2 כפות צנוברים
2 כפות שמן זית
קורט פלפל שטה גרוס גס
6 עלי בזיליקום טריים חתוכים לרצועות דקות
2 שיני שום
1/4 כוס שמן זית
4 עגבניות מיובשות חתוכות לקוביות
8 זיתי קלמטה ללא גרעינים
3 כפות גבינת פרמז'ן מגורדת
מלח+פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
מטגנים הכול ביחד על לקבלת צבע זהוב .מעבירים לבלנדר וטוחנים הכול יחדיו עד לקבלת מרקם חלק.
במחבת מחממים שמן זית עם שני שיני שום. במקביל מוסיפים את הפסטה הטרייה לסיר המים הרותחים לבישול של 3.5 דקות,ומסננים.
מוסיפים למחבת את מחית הצנוברים, זיתי הקלמטה, והעגבניות המיובשות. אם אוהבים את הרוטב נוזלי יותר,יש להוסיף מעט מים ו/או שמנת מתוקה עד לקבלת הסמיכות הרצויה. לטבל במלח ופלפל לפי הטעם, רצוי לשמור על טעם עז. מוסיפים את הפסטה המבושלת למחבת, מערבבים היטב, מוזגים לכלי ההגשה, מפזרים מלמעלה פרמז'ן ובוזקים את עלי הבזיליקום החתוכים.
עד לבניית אתר האינטרנט של "זוקה" ניתן להזמין מוצרי פסטה מגוונים ורטבים בטלפון:09-8992273