31/10/2011
קוביות טונה | צילום: אורן שלו www.oren-shalev.com | למסעדת קוביות: http://bit.ly/vFMPIV
החיבור בין פני הילד של אורן,הבעלים והשף של המסעדה,וקוביות הטונה הטרייה התבקש מאליו.
ערמנו את מנת הדג למגדל קוביות קטן,ואורן נתפס בעדשת המצלמה ,מערים את הקובייה שנפלה במבט מרוכז של ילד העסוק כולו במשחק הקוביות שלו.
המצלמה כוונה מראש לצמצם פתוח ,והפוקוס ממוקד על קובייה אחת ,וכף ידו של השף המניחה אותה.
ושוב תמונת מנה אחת ,מצולמת בתנאי רחוב,כמעט "סנאפשוט", מספרת טעם,מסעדה ותפיסת עולם.
השף של מסעדת "קוביות" משחק בקוביות טעימות , של שף עם תשוקה בפנים של ילד.
הוא החליט לשדרג את הפשטות בקונספט מיוחד של הגשת בשר איכותי ודגים בקוביות טריות, שאפשר לטבול ברטבים מצורפים. הן מוגשות בליווי תפוחי אדמה מטוגנים חתוכים ל...קוביות וסלט רענן. כל זאת במחירים הנעים בין 30 ל 50 שקלים עם החלטה:
"לא לעגל פינות".
אל תדאגו אם מלצר חביב, ברוח המקום, יערוך על שולחנכם רק מזלג ומפית. ב"קוביות" אין צורך להשתמש בסכין, ואקט מעבר האוכל מהצלחת לחיך ישיר, ומעלה חיוך של נחת בפשטותו.
למסעדה יש חדר מיוחד עם נתחי בשר מובחרים,שאורן,השף המצולם,מקפיץ אותם במטבח פתוח,כשמסביבו מביטים בו לקוחות רעבים היושבים סביב בר העץ,וצופים בחוויית ההכנה.
אפשר גם אחרת בישיבה ליד שולחנות המדרכה בלב תל אביב ,צופים אל כיכר רבין מתרוקנת מההפגנה האחרונה,ומוציאים לפועל את ה"צדק החברתי" באכילת מנה נהדרת,בלי לחוש ששוב חטאנו במסעדה מעבר ליכולתנו.