צאט טעימה צילומית-ניוקי עוגיות - תבשיל - יריד האוכל הביתי של ישראל
פתיחת מטבח
      הרשמה | שכחתי סיסמא
  • חפש מנה
  •      
  • חפש שם עסק
סוג מנה
סוג מטבח
ישוב
איזור
סגור חלונית

סגור חלונית הגדרות חיפוש נוספות:

עד מחיר
ש"ח
זמן התראה
כשרות
מנה ייחודית לחגים
אתר אישי משלוחים    צמחוני    אורגני    ללא גלוטן    טבעוני    דיאטתי
אורן שליו

צילמה וכתבה אורן שלו

צלמת מקצועית, בעברה צלמת אתר המסעדות rest.co.il, וכיום צלמת עצמאית של: אוכל, עיצוב ואוירה, אירועים ועוד.

לצפייה באתר של אורן ויצירת קשר:
www.oren-shalev.com

עוד טעימות צילומיות


אגדת הקרמבו

אגדת הקרמבו

1/7/2013 8
לכתבה
מ...מ...מ...

מ...מ...מ...

11/21/2012
לכתבה
כדור הפתעה

כדור הפתעה

10/28/2012
לכתבה
לרקוד סלואו עם קפה

לרקוד סלואו עם קפה

10/10/2012
לכתבה
קוקטייל משאלות

קוקטייל משאלות

25/09/2012
לכתבה
סלט פרחוני

סלט פרחוני

13/09/2012
לכתבה
מי הזיז את העוגייה שלי?

מי הזיז את העוגייה שלי?

30/08/2012
לכתבה
שמחת האופה

שמחת האופה

22/08/2012
לכתבה
מדלייה למוקפץ

מדלייה למוקפץ

12/08/2012
לכתבה
אהבה אסורה

אהבה אסורה

31/07/2012
לכתבה

טעימה צילומית

ניוקי עוגיות

02/05/2012


ניוקי עוגיות

ניוקי מעודן ברוטב זוקה | צילום: אורן שלו www.oren-shalev.com | לזוקה: טל: 098992273

טיפ צילומי

הצלחת עם המנה מוטה לאחור, כך שהעוגייה והפירורים על הצלחת בולטים קדימה בחוסר פרופורציה בכוונה.

זו אחת הדרכים ללכוד את העין בצילום שיש בו הרבה פרטים , ורוצים להדגיש את העיקר.

הצלחת , הסכו"ם, המפה והמפית האלגנטית מקבלים "טוויסט" של תנועה ו"לכלוך" אסטטי עם פיזור הפירורים והעוגייה החצויה.

הדלעת שברקע מתחברת לתוכן המנה והצבעים, וממסגרת את המנה במשולש מימין, מול משולש משמאל עם המפית והעוגייה.

אור יום טבעי, בדיקה שאין הצללות לא רצויות על המנה והצלחת, חצובה, עדשה 70 מ"מ, צמצם 6.3 לקבלת פרטים וגווני צבע וקליק.

 

מוזר, אבל שילוב של : ניוקי, דלעת ועוגיות שקדים עם ניחוח ליקר אמרטו, מרווה והפתעת גרגרי הכוסברה והפלפל הגרוס המתריסים למתקתקות, יוצרים מנה מיוחדת , למי שמוכן לחשוב מחוץ לצלחת .

ניוקי ביתי הוא בעצם נקניק בצק שמאמא איטלקייה חותכת לקוביות קטנות, מבשלת במים רותחים דקות ספורות, מוסיפה מה שיש ,ועוד ארוחה משפחתית יוצאת לדרך.

אם ביקרתם ב"טעימה הצילומית" הקודמת, הכרתם את הרביולי היפיוף של "זוקה", ולפני שאני סוגרת את מתקפת מתכוני הפסטה לעת עתה, רציתי לשתף אתכם במתכון נוסף של השף יעקב קרסניק לרוטב דלעת ועוגיות המתאים במיוחד לניוקי הביתי, שמיצרים ב"זוקה".

אפשר להכין גם עם ניוקי אחר, אבל ההבדל שווה את מאמץ ההזמנה מבית היוצר.

 

ניוקי מעודן ברוטב זוקה (דלעת) 

מתכון ל-4 מנות

המצרכים:

800 גרם ניוקי מעודן

2 דלעת ערמונים (בגודל תפוז), או 800 גרם דלעת רגילה

שמן זית

כפית שטוחה מלח

כפית שטוחה סוכר

קורט פלפל שאטה גרוס

1 כף גרגרי כוסברה טחונים או כתושים

1 כף ליקר אמרטו איטלקי

4 עוגיות אמרטי (עוגיות שקדים)

100 גרם חמאה

8 עלי מרווה טריים

2 שיני שום פרוסות דק

1 מיכל שמנת מתוקה (אפשר וטעים גם בלי)

אופן ההכנה:

מחממים תנור על גריל לחום מקסימאלי.

מקלפים את הדלעת וחותכים לקוביות גסות (2*2).

מסדרים את הדלעת על תבנית עם נייר אפייה.

מטפטפים שמן זית מעל, ומתבלים במלח, סוכר, גרגרי כוסברה ופלפל שאטה גרוס.

צולים בתנור כ-5 דקות עד שהדלעת מתקרמלת.

מרתיחים מים בסיר לבישול הניוקי.

מבשלים את הניוקי במים רותחים 3 דקות, או על פי הוראות היצרן, ומסננים.

במקביל ממיסים את החמאה במחבת גדולה.

מוסיפים לחמאה המומסת את השום הפרוס והמרווה.

מעבירים את הדלעת המקורמלת עם הנוזלים והתבלינים שבתבנית למחבת עם החמאה המומסת .

מקפיצים כחצי דקה.

לרוטב עשיר יותר מוסיפים שמנת מתוקה עד שמתהוות בועות בשוליים והרוטב מסמיך מעט.

מחלקים את הניוקי המסונן בעדינות לארבע צלחות הגשה.

מוסיפים את הרוטב ומעליו מטפטפים ליקר אמרטו.

מגרדים עוגייה מעל כל מנה.

מגישים בזריזות להנאה חמה מהניוקי, הרוטב ופרורי העוגייה.

 

כל הזכויות שמורות לחברת תבשיל אינטרנט בע"מ © 2011. אתר תבשיל הוא שוק אוכל באינטרנט, המאפשר מפגש בין בשלנים ובשלניות ביתיים לקהל הרעבים באזור מגוריהם, שרוצים לאכול אוכל ביתי או להזמין קייטרינג ביתי. באתר גם מתכונים של מאכלי עדות בישראל, כגון מתכוני אוכל מרוקאי, אוכל טריפוליטאי, רוסי ועוד, טיפים, פורום אוכל ומידע לעסקים קטנים בתחום המזון.