02/05/2012
ניוקי מעודן ברוטב זוקה | צילום: אורן שלו www.oren-shalev.com | לזוקה: טל: 098992273
הצלחת עם המנה מוטה לאחור, כך שהעוגייה והפירורים על הצלחת בולטים קדימה בחוסר פרופורציה בכוונה.
זו אחת הדרכים ללכוד את העין בצילום שיש בו הרבה פרטים , ורוצים להדגיש את העיקר.
הצלחת , הסכו"ם, המפה והמפית האלגנטית מקבלים "טוויסט" של תנועה ו"לכלוך" אסטטי עם פיזור הפירורים והעוגייה החצויה.
הדלעת שברקע מתחברת לתוכן המנה והצבעים, וממסגרת את המנה במשולש מימין, מול משולש משמאל עם המפית והעוגייה.
אור יום טבעי, בדיקה שאין הצללות לא רצויות על המנה והצלחת, חצובה, עדשה 70 מ"מ, צמצם 6.3 לקבלת פרטים וגווני צבע וקליק.
מוזר, אבל שילוב של : ניוקי, דלעת ועוגיות שקדים עם ניחוח ליקר אמרטו, מרווה והפתעת גרגרי הכוסברה והפלפל הגרוס המתריסים למתקתקות, יוצרים מנה מיוחדת , למי שמוכן לחשוב מחוץ לצלחת .
ניוקי ביתי הוא בעצם נקניק בצק שמאמא איטלקייה חותכת לקוביות קטנות, מבשלת במים רותחים דקות ספורות, מוסיפה מה שיש ,ועוד ארוחה משפחתית יוצאת לדרך.
אם ביקרתם ב"טעימה הצילומית" הקודמת, הכרתם את הרביולי היפיוף של "זוקה", ולפני שאני סוגרת את מתקפת מתכוני הפסטה לעת עתה, רציתי לשתף אתכם במתכון נוסף של השף יעקב קרסניק לרוטב דלעת ועוגיות המתאים במיוחד לניוקי הביתי, שמיצרים ב"זוקה".
אפשר להכין גם עם ניוקי אחר, אבל ההבדל שווה את מאמץ ההזמנה מבית היוצר.
ניוקי מעודן ברוטב זוקה (דלעת)
מתכון ל-4 מנות
המצרכים:
800 גרם ניוקי מעודן
2 דלעת ערמונים (בגודל תפוז), או 800 גרם דלעת רגילה
שמן זית
כפית שטוחה מלח
כפית שטוחה סוכר
קורט פלפל שאטה גרוס
1 כף גרגרי כוסברה טחונים או כתושים
1 כף ליקר אמרטו איטלקי
4 עוגיות אמרטי (עוגיות שקדים)
100 גרם חמאה
8 עלי מרווה טריים
2 שיני שום פרוסות דק
1 מיכל שמנת מתוקה (אפשר וטעים גם בלי)
אופן ההכנה:
מחממים תנור על גריל לחום מקסימאלי.
מקלפים את הדלעת וחותכים לקוביות גסות (2*2).
מסדרים את הדלעת על תבנית עם נייר אפייה.
מטפטפים שמן זית מעל, ומתבלים במלח, סוכר, גרגרי כוסברה ופלפל שאטה גרוס.
צולים בתנור כ-5 דקות עד שהדלעת מתקרמלת.
מרתיחים מים בסיר לבישול הניוקי.
מבשלים את הניוקי במים רותחים 3 דקות, או על פי הוראות היצרן, ומסננים.
במקביל ממיסים את החמאה במחבת גדולה.
מוסיפים לחמאה המומסת את השום הפרוס והמרווה.
מעבירים את הדלעת המקורמלת עם הנוזלים והתבלינים שבתבנית למחבת עם החמאה המומסת .
מקפיצים כחצי דקה.
לרוטב עשיר יותר מוסיפים שמנת מתוקה עד שמתהוות בועות בשוליים והרוטב מסמיך מעט.
מחלקים את הניוקי המסונן בעדינות לארבע צלחות הגשה.
מוסיפים את הרוטב ומעליו מטפטפים ליקר אמרטו.
מגרדים עוגייה מעל כל מנה.
מגישים בזריזות להנאה חמה מהניוקי, הרוטב ופרורי העוגייה.