28/03/2012
כפתורי מרנג מוקה | צילום: אורן שלו www.oren-shalev.com | לשרון בלבוסטה: www.sharonbalabuste.co.il
במבט ראשון הפריים נראה כמו ציור עם תקריב כפתור המרנג, השכבות, זילוף השוקולד הלבן, ופתיחת הצמצם לטשטוש הרקע.
בצילום של מספר עוגיות קשה היה להבחין בשכבות ובמרקמים השונים של כפתור המרנג, ועל כן בחרתי בתקריב לאחת מהן.
התקריב מאפשר להבחין בשכבות, וטיפות הקרח שנמס מוסיפות חיים לעוגייה הדוממת .
היא מונחת כממתינה לשתי אצבעות לקחת אותה משם בעדינות ולטעום.
כחובבת עוגיות עם קמח (ואם כבר חטא אז שיהיה לבן), אני חשה אי נוחות כשפסח קרב. אפשר למצוא אותי עם עיניים עצובות במחלקת המאפים, מביטה אל עוגיות קוקוס ובוטנים בגעגוע לדבר האמיתי.
השנה החלטתי להילחם, ושמרתי מתכון של כפתורי מרנג כנשק סודי. אין בכפתורים הנפלאים קמח, אבל יש להם נוכחות של טעם ומראה מקבוצת המועדפים שלי לאורך כל השנה. הם מזכירים לי בטעמם עוגיות מקרון פריזאיות ב"דלוואיו" ,שהייתי מפנקת את עצמי, כשהתגוררתי בצרפת.
למרות ששרון בלבוסטה גרה, מבשלת, ואופה באבן יהודה יש לכפתורי המרנג שלה טעם פאטיסרי פריזאי מאוד.
למתכון כפתורי המרנג של שרון בלבוסטה, האישה הנושאת בתואר הנכסף, יש שלושה שלבים. הוא מתאים לאופים היודעים להתייחס לעוגיות שלהם בעדינות, עם סבלנות של יוצרים.
אם אתם חסרי זמן או מוטיבציה, אפשר להזמין את העוגיות משרון, פרטים באתר מתחת לתמונה.
ולאופים האמיצים:
כ-30 כפתורי מרנג
המרכיבים:
2 חלבונים +כמה טיפות לימון
11/2 כוסות אבקת סוכר
200 ג' שקדים קצוצים טחונים עם 1/2 כפית אבקת סוכר
100 ג' חמאה
1/2 כוס אבקת סוכר
2 חלמונים
1 כף נס קפה
150 גרם שוקולד מריר
25 גרם חמאה
3 כפות שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד לבן
אופן ההכנה:
לחמם את התנור ל-180 מעלות.
להקציף חלבונים עם אבקת הסוכר(לשים את האבקה מיד בהתחלה),
להוסיף טיפות לימון בהדרגה לקצף קשה.
להוסיף בתנועת עטיפה את השקדים הטחונים.
לקחת עם 2 כפיות קטנות מעט מהמרנג, ולהניח עיגולים על נייר אפיה.
לאפות כ- 10 דקות לגוון בהיר. להיזהר לא לשרוף את המרנג .
קרם מוקה:
להקציף חמאה עם אבקת סוכר(1/2 כוס), קפה וחלמונים.
לקרר ולמרוח כל מרנג בחלק השטוח שלו עם קרם המוקה.
ציפוי שוקולד:
להמיס את השוקולד המריר, החמאה והשמנת ולקרר מעט.
למרוח בעזרת כפית את ציפוי השוקולד באמצע המרנג לצורת כפתור.
להמיס את השוקולד הלבן, ולהכניס לשקית ניילון.
לגזור את הקצה (פתח קטן ככל האפשר), ולהזליף על השוקולד המריר בצורת פסים.
לשמור את העוגיות במקפיא, ולהגיש ישירות מההקפאה.