צאט טעימה צילומית-כפתורי מרנג - תבשיל - יריד האוכל הביתי של ישראל
פתיחת מטבח
      הרשמה | שכחתי סיסמא
  • חפש מנה
  •      
  • חפש שם עסק
סוג מנה
סוג מטבח
ישוב
איזור
סגור חלונית

סגור חלונית הגדרות חיפוש נוספות:

עד מחיר
ש"ח
זמן התראה
כשרות
מנה ייחודית לחגים
אתר אישי משלוחים    צמחוני    אורגני    ללא גלוטן    טבעוני    דיאטתי
אורן שליו

צילמה וכתבה אורן שלו

צלמת מקצועית, בעברה צלמת אתר המסעדות rest.co.il, וכיום צלמת עצמאית של: אוכל, עיצוב ואוירה, אירועים ועוד.

לצפייה באתר של אורן ויצירת קשר:
www.oren-shalev.com

עוד טעימות צילומיות


אגדת הקרמבו

אגדת הקרמבו

1/7/2013 8
לכתבה
מ...מ...מ...

מ...מ...מ...

11/21/2012
לכתבה
כדור הפתעה

כדור הפתעה

10/28/2012
לכתבה
לרקוד סלואו עם קפה

לרקוד סלואו עם קפה

10/10/2012
לכתבה
קוקטייל משאלות

קוקטייל משאלות

25/09/2012
לכתבה
סלט פרחוני

סלט פרחוני

13/09/2012
לכתבה
מי הזיז את העוגייה שלי?

מי הזיז את העוגייה שלי?

30/08/2012
לכתבה
שמחת האופה

שמחת האופה

22/08/2012
לכתבה
מדלייה למוקפץ

מדלייה למוקפץ

12/08/2012
לכתבה
אהבה אסורה

אהבה אסורה

31/07/2012
לכתבה

טעימה צילומית

כפתורי מרנג

28/03/2012


כפתורי מרנג

כפתורי מרנג מוקה | צילום: אורן שלו www.oren-shalev.com | לשרון בלבוסטה: www.sharonbalabuste.co.il

טיפ צילומי

במבט ראשון הפריים נראה כמו ציור עם תקריב כפתור המרנג, השכבות, זילוף השוקולד הלבן, ופתיחת הצמצם לטשטוש הרקע.

בצילום של מספר עוגיות קשה היה להבחין בשכבות ובמרקמים השונים של כפתור המרנג, ועל כן בחרתי בתקריב לאחת מהן.

התקריב מאפשר להבחין בשכבות, וטיפות הקרח שנמס מוסיפות חיים לעוגייה הדוממת .

היא מונחת כממתינה לשתי אצבעות לקחת אותה משם בעדינות ולטעום.

כחובבת עוגיות עם קמח (ואם כבר חטא אז שיהיה לבן), אני חשה אי נוחות כשפסח קרב. אפשר למצוא אותי עם עיניים עצובות במחלקת המאפים, מביטה אל עוגיות קוקוס ובוטנים בגעגוע לדבר האמיתי.

השנה החלטתי להילחם, ושמרתי מתכון של כפתורי מרנג כנשק סודי. אין בכפתורים הנפלאים קמח, אבל יש להם נוכחות של טעם ומראה מקבוצת המועדפים שלי לאורך כל השנה. הם מזכירים לי בטעמם עוגיות מקרון פריזאיות ב"דלוואיו" ,שהייתי מפנקת את עצמי, כשהתגוררתי בצרפת.

למרות ששרון בלבוסטה גרה, מבשלת, ואופה באבן יהודה יש לכפתורי המרנג שלה טעם פאטיסרי פריזאי מאוד.

למתכון כפתורי המרנג של שרון בלבוסטה, האישה הנושאת בתואר הנכסף, יש שלושה שלבים. הוא מתאים לאופים היודעים להתייחס לעוגיות שלהם בעדינות, עם סבלנות של יוצרים.

אם אתם חסרי זמן או מוטיבציה, אפשר להזמין את העוגיות משרון, פרטים באתר מתחת לתמונה.

ולאופים האמיצים:

 

כ-30 כפתורי מרנג

המרכיבים:

2 חלבונים +כמה טיפות לימון

11/2 כוסות אבקת סוכר

200 ג' שקדים קצוצים טחונים עם 1/2 כפית אבקת סוכר

100 ג' חמאה

1/2 כוס אבקת סוכר

2 חלמונים

1 כף נס קפה

150 גרם שוקולד מריר

25 גרם חמאה

3 כפות שמנת מתוקה

100 גרם שוקולד לבן

אופן ההכנה:

לחמם את התנור ל-180 מעלות.

להקציף חלבונים עם אבקת הסוכר(לשים את האבקה מיד בהתחלה),

להוסיף טיפות לימון בהדרגה לקצף קשה.

להוסיף בתנועת עטיפה את השקדים הטחונים.

לקחת עם 2 כפיות קטנות מעט מהמרנג, ולהניח עיגולים על נייר אפיה.

לאפות כ- 10 דקות לגוון בהיר. להיזהר לא לשרוף את המרנג .

קרם מוקה:

להקציף חמאה עם אבקת סוכר(1/2 כוס), קפה וחלמונים.

לקרר ולמרוח כל מרנג בחלק השטוח שלו עם קרם המוקה.

ציפוי שוקולד:

להמיס את השוקולד המריר, החמאה והשמנת ולקרר מעט.

למרוח בעזרת כפית את ציפוי השוקולד באמצע המרנג לצורת כפתור.

להמיס את השוקולד הלבן, ולהכניס לשקית ניילון.

לגזור את הקצה (פתח קטן ככל האפשר), ולהזליף על השוקולד המריר בצורת פסים.

לשמור את העוגיות במקפיא, ולהגיש ישירות מההקפאה.

כל הזכויות שמורות לחברת תבשיל אינטרנט בע"מ © 2011. אתר תבשיל הוא שוק אוכל באינטרנט, המאפשר מפגש בין בשלנים ובשלניות ביתיים לקהל הרעבים באזור מגוריהם, שרוצים לאכול אוכל ביתי או להזמין קייטרינג ביתי. באתר גם מתכונים של מאכלי עדות בישראל, כגון מתכוני אוכל מרוקאי, אוכל טריפוליטאי, רוסי ועוד, טיפים, פורום אוכל ומידע לעסקים קטנים בתחום המזון.