צאט טעימה צילומית-סדקי השוקולד - תבשיל - יריד האוכל הביתי של ישראל
פתיחת מטבח
      הרשמה | שכחתי סיסמא
  • חפש מנה
  •      
  • חפש שם עסק
סוג מנה
סוג מטבח
ישוב
איזור
סגור חלונית

סגור חלונית הגדרות חיפוש נוספות:

עד מחיר
ש"ח
זמן התראה
כשרות
מנה ייחודית לחגים
אתר אישי משלוחים    צמחוני    אורגני    ללא גלוטן    טבעוני    דיאטתי
אורן שליו

צילמה וכתבה אורן שלו

צלמת מקצועית, בעברה צלמת אתר המסעדות rest.co.il, וכיום צלמת עצמאית של: אוכל, עיצוב ואוירה, אירועים ועוד.

לצפייה באתר של אורן ויצירת קשר:
www.oren-shalev.com

עוד טעימות צילומיות


אגדת הקרמבו

אגדת הקרמבו

1/7/2013 8
לכתבה
מ...מ...מ...

מ...מ...מ...

11/21/2012
לכתבה
כדור הפתעה

כדור הפתעה

10/28/2012
לכתבה
לרקוד סלואו עם קפה

לרקוד סלואו עם קפה

10/10/2012
לכתבה
קוקטייל משאלות

קוקטייל משאלות

25/09/2012
לכתבה
סלט פרחוני

סלט פרחוני

13/09/2012
לכתבה
מי הזיז את העוגייה שלי?

מי הזיז את העוגייה שלי?

30/08/2012
לכתבה
שמחת האופה

שמחת האופה

22/08/2012
לכתבה
מדלייה למוקפץ

מדלייה למוקפץ

12/08/2012
לכתבה
אהבה אסורה

אהבה אסורה

31/07/2012
לכתבה

טעימה צילומית

סדקי השוקולד

22/02/2012


סדקי השוקולד

עוגיות שוקולד סדוקות | צילום: אורן שלו www.oren-shalev.com |

טיפ צילומי

גלי סידרה את העוגיות החמות במגש זכוכית שקופה עם רגל כשמכסה הפעמון לצידה.

הן נראו כמו כריות שוקולד, שהובזק עליהן שלג רך.

אהבתי את המרקם הסדוק, עם השוקולד המציץ, ועל כן סגרתי לצמצם 8 לקבלת מירב הפרטים.

את המכסה הנחתי כך, שהאור משתקף בזכוכית כמו וילון לבן.

העוגיות נראות כמעט מרחפות בהשתקפותן בתחתית הצלחת.

השולחן המבצבץ ברקע מתחבר בצבעו למלית העוגיות, ומספיק כהה להדגשת הלבן המושלג.

עוגיות שוקולד סדוקות אפשר למצוא בהרבה בתי מאפה, אבל כשמכינים אותן בבית, אפשר לאכול אותן כשהן עדיין חמימות, ומתמוססות בפה כמו שאוהבי השוקולד יכולים לדמיין.

קיבלתי את המתכון מחברה יפה ואופה, שאף פעם לא קונה עוגיות, ותמיד מפתיעה בספונטניות קלילה, עם עוגיות שהכניסה לתנור, לפני שקפצתי לקפה בדרך לצילומים.

הכנתן קלה , ואפשר להחליף את התפוז בכף של תמצית וניל, או אלכוהול .

בעודי מתענגת על טעמן, ומשוחחת איתן צילומית, כתבה לנו גלי את המתכון.

 

עוגיות השוקולד של גלי

כ-50 עוגיות

 

המרכיבים:

200 גרם שוקולד מריר

50 גרם חמאה

2 ביצים

1/2 כוס סוכר

100 גרם אגוזים או שקדים טחונים

2 כפות מיץ תפוזים

קליפה מגוררת מתפוז 1

3/4 כוס קמח תופח

2 כפות קקאו

50 גרם אבקת סוכר לציפוי

 

אופן ההכנה:

ממיסים את השוקולד עם החמאה בסיר קטן על אש נמוכה.

מסירים מהאש ומניחים להתקרר.

מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבון לקצף יציב.

מוסיפים את החלמון להקצפה קצרה נוספת.

מוסיפים בעדינות ובשלבים את השוקולד, האגוזים, המיץ, קליפת התפוז, הקמח והקקאו.

מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים .

מחממים תנור ל-160 מעלות.

מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה .

יוצרים כדורים  קטנים מהבצק.

טובלים כל אחד באבקת סוכר ומניחים על התבנית עם מעיכה קלה במרכז בעזרת הבוהן.

אופים כ-10 דקות או עד שנוצרים מעט סדקים, ולא יותר, לקבלת מרקם של מרשמלו שוקולד סדוק.

כל הזכויות שמורות לחברת תבשיל אינטרנט בע"מ © 2011. אתר תבשיל הוא שוק אוכל באינטרנט, המאפשר מפגש בין בשלנים ובשלניות ביתיים לקהל הרעבים באזור מגוריהם, שרוצים לאכול אוכל ביתי או להזמין קייטרינג ביתי. באתר גם מתכונים של מאכלי עדות בישראל, כגון מתכוני אוכל מרוקאי, אוכל טריפוליטאי, רוסי ועוד, טיפים, פורום אוכל ומידע לעסקים קטנים בתחום המזון.