גלי סידרה את העוגיות החמות במגש זכוכית שקופה עם רגל כשמכסה הפעמון לצידה.
הן נראו כמו כריות שוקולד, שהובזק עליהן שלג רך.
אהבתי את המרקם הסדוק, עם השוקולד המציץ, ועל כן סגרתי לצמצם 8 לקבלת מירב הפרטים.
את המכסה הנחתי כך, שהאור משתקף בזכוכית כמו וילון לבן.
העוגיות נראות כמעט מרחפות בהשתקפותן בתחתית הצלחת.
השולחן המבצבץ ברקע מתחבר בצבעו למלית העוגיות, ומספיק כהה להדגשת הלבן המושלג.
עוגיות שוקולד סדוקות אפשר למצוא בהרבה בתי מאפה, אבל כשמכינים אותן בבית, אפשר לאכול אותן כשהן עדיין חמימות, ומתמוססות בפה כמו שאוהבי השוקולד יכולים לדמיין.
קיבלתי את המתכון מחברה יפה ואופה, שאף פעם לא קונה עוגיות, ותמיד מפתיעה בספונטניות קלילה, עם עוגיות שהכניסה לתנור, לפני שקפצתי לקפה בדרך לצילומים.
הכנתן קלה , ואפשר להחליף את התפוז בכף של תמצית וניל, או אלכוהול .
בעודי מתענגת על טעמן, ומשוחחת איתן צילומית, כתבה לנו גלי את המתכון.
עוגיות השוקולד של גלי
כ-50 עוגיות
המרכיבים:
200 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
2 ביצים
1/2 כוס סוכר
100 גרם אגוזים או שקדים טחונים
2 כפות מיץ תפוזים
קליפה מגוררת מתפוז 1
3/4 כוס קמח תופח
2 כפות קקאו
50 גרם אבקת סוכר לציפוי
אופן ההכנה:
ממיסים את השוקולד עם החמאה בסיר קטן על אש נמוכה.
מסירים מהאש ומניחים להתקרר.
מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבון לקצף יציב.
מוסיפים את החלמון להקצפה קצרה נוספת.
מוסיפים בעדינות ובשלבים את השוקולד, האגוזים, המיץ, קליפת התפוז, הקמח והקקאו.
מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים .
מחממים תנור ל-160 מעלות.
מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה .
יוצרים כדורים קטנים מהבצק.
טובלים כל אחד באבקת סוכר ומניחים על התבנית עם מעיכה קלה במרכז בעזרת הבוהן.
אופים כ-10 דקות או עד שנוצרים מעט סדקים, ולא יותר, לקבלת מרקם של מרשמלו שוקולד סדוק.