30/11/2011
סלמון ארוגולה | צילום: אורן שלו www.oren-shalev.com | למסעדת אוקינאווה: www.okinawatlv.co.il
בחרתי לצלם את המנה בהתאם לסגנונה המינימאליסטי בעיצוב משולש, ובצמצם מאוד פתוח למיקוד על פרט אחד וטשטוש היתר ככמתי צבע מלווים.
הצבעוניות ופשטות המרכיבים בולטים על רקע הצלחת הלבנה בפריים המתחבר למטבח היפני.
הקומפוזיציה משולשת עם צלע של מקלות האכילה מימין "מוכנות לזינוק", וצלע צלחת גלילת הסלמון משמאל.
הגלילה מונחת בזוית מחמיאה לדג המקווקו עם חברותיה המטושטשות ככתמי צבע מאחוריה.
הארוגולה מציצה בשובבות מהסלמון העוטף אותה.
קרם הווסאבי מעטר את הסלמון ומתחבר לסימטרייה, ונקודת רוטב הפונזו שוברת את המשולש והצבעוניות הרכה.
סושי ונוה צדק הולכים יד ביד במורד רחוב שבזי בתל אביב. עוצרים לקפה רומנטי,חולמים לגור בבית ממול, מציצים בחלונות הראווה של הבוטיקים הקטנים, חשים רעב קטן , ועוצרים באוקינאווה.
יושבים על המדרכה הצרה ביום שמש חורפי, או מול חלון אל הרחוב הציורי בתוך המסעדה החמימה, לטעום מקולקציית החורף שלה.
ובקולקציה מעדנים מסקרנים לאוהבי המטבח היפני, עשויים להפליא מדגים טריים מאוד, כמו הסלמון החתיך שבתמונה, שהתגלגל עם ארוגולה ואבוקדו, התחבר עם זיגוג קרם ווסאבי מלטף, והתלבט אם הוא רוצה לטבול ברוטב הפונזו , מרוב שהיה טעים גם כך.
כדאי להמשיך לטייל לקולקצייה הקודמת, ולהזמין אחת ממנות הסושי בליווי משקה אלכוהולי יפני מהבר להמשך השיטוט בסמטאות במצב רוח נפלא.
אם אתם מארחים, או סתם לא בא לכם לצאת מהבית, המנה קלה להכנה, בתנאי שעצרתם בדרך לקנות :
את הדג הטרי, אבוקדו,ארוגולה,ג'ינג'ר טרי, תפוז או מיץ תפוזים ומרכיבי התיבול האכזוטיים.
המתכון באדיבות מסעדת "אוקינאווה":
המצרכים לגלילת הסלמון:
נתח טרי של סלמון המתאים למספר הסועדים, אבוקדו וארוגולה טרייה.
חותכים נתחים דקים של סלמון טרי, מניחים במרכז כל נתח לאורכו אבוקדו חתוך לקוביות וארוגולה טרייה.
מגלגלים ומהדקים.
לרוטב הווסאבי:
1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ, 2 כפיות אבקת ווסאבי, 1 כפית שמן שומשום, 4 כפות חומץ אורז, 1 כף רוטב סויה משובח, קורט פלפל ומלח.
מערבבים במעבד מזון עד לקבלת מרקם בהיר וקטיפתי.
מזלפים בעדינות על גלילות הסלמון.
רוטב פונזו לטבילה:
2 כפות רוטב סויה , 2 כפות חומץ פוג'י, 2 כפות מיץ תפוזים, מירין, אצת קומבו דאשי, 1 כפית סוכר.
מערבבים במעבד מזון לרוטב אחיד.
אני בעד הטיול בנווה צדק הקסומה,ארוחה במסעדת "אוקינאווה" באווירת השכונה האינטימית-מעוצבת, או הזמנת משלוח מפנק מהמטבח שלה.