צאט טעימה צילומית-טעימה טיולית - תבשיל - יריד האוכל הביתי של ישראל
פתיחת מטבח
      הרשמה | שכחתי סיסמא
  • חפש מנה
  •      
  • חפש שם עסק
סוג מנה
סוג מטבח
ישוב
איזור
סגור חלונית

סגור חלונית הגדרות חיפוש נוספות:

עד מחיר
ש"ח
זמן התראה
כשרות
מנה ייחודית לחגים
אתר אישי משלוחים    צמחוני    אורגני    ללא גלוטן    טבעוני    דיאטתי
אורן שליו

צילמה וכתבה אורן שלו

צלמת מקצועית, בעברה צלמת אתר המסעדות rest.co.il, וכיום צלמת עצמאית של: אוכל, עיצוב ואוירה, אירועים ועוד.

לצפייה באתר של אורן ויצירת קשר:
www.oren-shalev.com

עוד טעימות צילומיות


אגדת הקרמבו

אגדת הקרמבו

1/7/2013 8
לכתבה
מ...מ...מ...

מ...מ...מ...

11/21/2012
לכתבה
כדור הפתעה

כדור הפתעה

10/28/2012
לכתבה
לרקוד סלואו עם קפה

לרקוד סלואו עם קפה

10/10/2012
לכתבה
קוקטייל משאלות

קוקטייל משאלות

25/09/2012
לכתבה
סלט פרחוני

סלט פרחוני

13/09/2012
לכתבה
מי הזיז את העוגייה שלי?

מי הזיז את העוגייה שלי?

30/08/2012
לכתבה
שמחת האופה

שמחת האופה

22/08/2012
לכתבה
מדלייה למוקפץ

מדלייה למוקפץ

12/08/2012
לכתבה
אהבה אסורה

אהבה אסורה

31/07/2012
לכתבה

טעימה צילומית

טעימה טיולית

30/11/2011


טעימה טיולית

סלמון ארוגולה | צילום: אורן שלו www.oren-shalev.com | למסעדת אוקינאווה: www.okinawatlv.co.il

טיפ צילומי

בחרתי לצלם את המנה בהתאם לסגנונה המינימאליסטי בעיצוב משולש, ובצמצם מאוד פתוח למיקוד על פרט אחד וטשטוש היתר ככמתי צבע מלווים.

הצבעוניות ופשטות המרכיבים בולטים על רקע הצלחת הלבנה בפריים המתחבר למטבח היפני.

הקומפוזיציה משולשת עם צלע של מקלות האכילה מימין "מוכנות לזינוק", וצלע צלחת גלילת הסלמון משמאל.

הגלילה מונחת בזוית מחמיאה לדג המקווקו עם חברותיה המטושטשות ככתמי צבע מאחוריה.

הארוגולה מציצה בשובבות מהסלמון העוטף אותה.

קרם הווסאבי מעטר את הסלמון ומתחבר לסימטרייה, ונקודת רוטב הפונזו שוברת את המשולש והצבעוניות הרכה.  

סושי ונוה צדק הולכים יד ביד במורד רחוב שבזי בתל אביב. עוצרים לקפה רומנטי,חולמים לגור בבית ממול, מציצים בחלונות הראווה של הבוטיקים הקטנים, חשים רעב קטן , ועוצרים באוקינאווה.

יושבים על המדרכה הצרה ביום שמש חורפי, או מול חלון אל הרחוב הציורי בתוך המסעדה החמימה, לטעום מקולקציית החורף שלה.

ובקולקציה מעדנים מסקרנים לאוהבי המטבח היפני, עשויים להפליא מדגים טריים מאוד, כמו הסלמון החתיך שבתמונה, שהתגלגל עם ארוגולה ואבוקדו, התחבר עם זיגוג קרם ווסאבי מלטף, והתלבט אם הוא רוצה לטבול ברוטב הפונזו , מרוב שהיה טעים גם כך.

כדאי להמשיך לטייל לקולקצייה הקודמת, ולהזמין אחת ממנות הסושי בליווי משקה אלכוהולי יפני מהבר להמשך השיטוט בסמטאות במצב רוח נפלא.

אם אתם מארחים, או סתם לא בא לכם לצאת מהבית, המנה קלה להכנה, בתנאי שעצרתם בדרך לקנות :

את הדג הטרי, אבוקדו,ארוגולה,ג'ינג'ר טרי, תפוז או מיץ תפוזים ומרכיבי התיבול האכזוטיים.

המתכון באדיבות מסעדת "אוקינאווה":

המצרכים לגלילת הסלמון:

נתח טרי של סלמון המתאים למספר הסועדים, אבוקדו  וארוגולה טרייה.

חותכים נתחים דקים של סלמון טרי, מניחים במרכז כל נתח לאורכו אבוקדו חתוך לקוביות וארוגולה טרייה.

מגלגלים ומהדקים.

לרוטב הווסאבי:

1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ, 2 כפיות אבקת ווסאבי, 1 כפית שמן שומשום, 4 כפות חומץ אורז, 1 כף רוטב סויה משובח, קורט פלפל ומלח.

מערבבים במעבד מזון עד לקבלת מרקם בהיר וקטיפתי.

מזלפים בעדינות על גלילות הסלמון.

רוטב פונזו לטבילה:

2 כפות רוטב סויה , 2 כפות חומץ פוג'י, 2 כפות מיץ תפוזים, מירין, אצת קומבו דאשי, 1 כפית סוכר.

מערבבים במעבד מזון לרוטב אחיד.

 

אני בעד הטיול בנווה צדק הקסומה,ארוחה במסעדת "אוקינאווה" באווירת השכונה האינטימית-מעוצבת, או הזמנת משלוח מפנק מהמטבח שלה.

  

כל הזכויות שמורות לחברת תבשיל אינטרנט בע"מ © 2011. אתר תבשיל הוא שוק אוכל באינטרנט, המאפשר מפגש בין בשלנים ובשלניות ביתיים לקהל הרעבים באזור מגוריהם, שרוצים לאכול אוכל ביתי או להזמין קייטרינג ביתי. באתר גם מתכונים של מאכלי עדות בישראל, כגון מתכוני אוכל מרוקאי, אוכל טריפוליטאי, רוסי ועוד, טיפים, פורום אוכל ומידע לעסקים קטנים בתחום המזון.