14/12/2011
סופגניית "אוראו" | צילום: אורן שלו www.oren-shalev.com | לביסקוטי-בית יוצר טעמים: www.biscotti.co.il
סופגניית האוראו היא רבת פרטים, ובחרתי לצלם אותה על רקע וצלחת לבנה לשמירה על נקיונו של הפריים.
העוגייה שמימין והפירורים מרמזים על שבירת העוגיות שמעל ומספרים על תהליך ההכנה.
ברקע המטושטש מציץ מארז העוגיות המוכר, ולמרות הטשטוש יש לו נוכחות בצבעו הכחול השונה מהגוונים הדומים בחלק הגדול והממוקד יותר של הצילום.
מרקם קרם השוקולד הלבן שונה מעט לצורך הצילום, על מנת לאפשר לו ליזול בחופשיות על הסופגנייה, וליצור מעט תנועה וטפטוף חינני ומוגזם על הצלחת.
תוספת נקודת הקצפת בחלק העליון ממקדת את תשומת הלב לציפוי שברי העוגיות כנקודת עניין מרכזית.
כל המפורט יוצר חוויית הכנה בתנועה המגיעה לשיאה עם זילוף הקצפת והכתרת הסופגנייה למלכה.
קרם שוקולד לבן, עוגיות "אוראו" וכתר קצפת מעל, מכתירים מלכה חדשה בממלכת הסופגניות.
ב"ביסקוטי", בית יוצר טעמים, החליטו להגשים חלומות מתוקים בשילוב של סופגנייה ממתכון ביתי עם חטיפים אהובים כמו:
"באונטי"," טוויקס", "סניקרס" ו"מקופלת", שוקולד "רושה" לאניני הטעם,או שברי עוגיות "אוראו" לחובבי עוגיית השוקולד המיתולוגית.
לילדים, ולמי שמסרב לגדול, הוסיפו גם סוכריות "סמרטיס" או מרשמלו לחגיגה מושלמת.
אפשר ליזום חוויית יצירה משפחתית, ולשתף את הילדים בעיטור הסופגניות בממתקים המגוונים לפני הגשת האטרקציה לאורחים.
מתכון הסופגניות של רוסלה, השפית האיטלקייה של "ביסקוטי", מתאים לכ-15 סופגניות בינוניות.
מרכיבי הסופגנייה:
500 גרם קמח
100 גרם סוכר
קורט מלח
25 גרם שמרים טריים
קורט מלח
125 גרם חלב פושר
125 גרם מים פושרים
גרידת תפוז
ביצה אחת
תמצית וניל
שתי כפות ברנדי או וודקה
80 גרם חמאה מומסת
מרכיבי הציפוי:
1 מיכל שמנת מתוקה 38% שומן
360 גרם שוקולד לבן
1 חבילת עוגיות "אוראו", עם או בלי ציפוי לבחירה.
מרכיבי עיטור הקצפת:
1 שמנת מתוקה להקצפה
1 כף סוכר
1 שקית סוכר וניל
אופן ההכנה:
1. לערבב את הקמח, הסוכר והמלח בקערה גדולה.
2. ליצור גומה בתוך הקמח, ולפורר את השמרים לתוכה.
3. לשפוך את הנוזלים על השמרים.
4. להוסיף את גרידת התפוז, תמצית הווניל, הביצה והברנדי.
5. ללוש קלות (אפשר עם כף).
6. להוסיף את החמאה המומסת.
7. ללוש ביד, או במיקסר עם וו לישה, עד לקבלת בצק חלק.
8. להכניס את הקערה עם הבצק לתוך שקית ניילון, ולסגור אותה כך שלבצק יהיה מרחב לתפוח ללא הפרעה.
9. להניח את השקית עם הקערה בטמפרטורת החדר, עד שהבצק יתפח ויכפיל את נפחו.
10. לאחר התפיחה ללוש אותו שוב.
11. להניח על מגש עם נייר אפיה משומן להתפחה נוספת עד הכפלת הנפח.
12. ללוש מעט שוב על משטח מקומח.
13. לקרוץ כדורים קטנים בגודל כדור פינג פונג ,ולהניח על מגש עם נייר אפייה משומן.
14. לכסות את המגש במגבת קלילה לתפיחה נוספת כחצי שעה.
15. למלא סיר רחב ונמוך שוליים בשמן עד מחציתו ,ולחמם.
16. לטגן כל סופגנייה כדקה וחצי מכל צד עד להזהבה.
מומלץ לטגן לא יותר מ-5 סופגניות בכל פעם.
17. להניח על מגש מרופד נייר סופג לספיגת עודפי השמן.
אפשר להניח לסופגניות להתקרר מעט בטמפרטורת החדר, לפזר עליהן אבקת סוכר ולעטר בריבה בעזרת שקית זילוף,
אבל מי רוצה לוותר על חלום מתוק?
הכנת הציפוי:
קרם שוקולד לבן:
18. להמיס את השוקולד והשמנת המתוקה בסיר על להבה קטנה.
19. לערבב בעזרת מטרף עד לקבלת מרקם קרם ללא גושים.
20. לעטר כל סופגנייה בכף של קרם.
העוגיות:
21. לשבור את העוגיות לחתיכות גסות בעזרת הידיים.
22. לפזר בזריזות את שברי העוגיות על הסופגנייה המעוטרת בקרם, לפני שהקרם מתקשה עליה.
הקצפת:
23. להקציף במיקסר במהירות גבוהה את השמנת המתוקה, הסוכר וסוכר הווניל עד לקבלת מרקם קצפת.
24. להעביר לשקית זילוף, ולעטר כל סופגנייה במעט קצפת, כראוי להכתרת מלכה.