צאט טעימה צילומית-החטא המושלם - תבשיל - יריד האוכל הביתי של ישראל
פתיחת מטבח
      הרשמה | שכחתי סיסמא
  • חפש מנה
  •      
  • חפש שם עסק
סוג מנה
סוג מטבח
ישוב
איזור
סגור חלונית

סגור חלונית הגדרות חיפוש נוספות:

עד מחיר
ש"ח
זמן התראה
כשרות
מנה ייחודית לחגים
אתר אישי משלוחים    צמחוני    אורגני    ללא גלוטן    טבעוני    דיאטתי
אורן שליו

צילמה וכתבה אורן שלו

צלמת מקצועית, בעברה צלמת אתר המסעדות rest.co.il, וכיום צלמת עצמאית של: אוכל, עיצוב ואוירה, אירועים ועוד.

לצפייה באתר של אורן ויצירת קשר:
www.oren-shalev.com

עוד טעימות צילומיות


אגדת הקרמבו

אגדת הקרמבו

1/7/2013 8
לכתבה
מ...מ...מ...

מ...מ...מ...

11/21/2012
לכתבה
כדור הפתעה

כדור הפתעה

10/28/2012
לכתבה
לרקוד סלואו עם קפה

לרקוד סלואו עם קפה

10/10/2012
לכתבה
קוקטייל משאלות

קוקטייל משאלות

25/09/2012
לכתבה
סלט פרחוני

סלט פרחוני

13/09/2012
לכתבה
מי הזיז את העוגייה שלי?

מי הזיז את העוגייה שלי?

30/08/2012
לכתבה
שמחת האופה

שמחת האופה

22/08/2012
לכתבה
מדלייה למוקפץ

מדלייה למוקפץ

12/08/2012
לכתבה
אהבה אסורה

אהבה אסורה

31/07/2012
לכתבה

טעימה צילומית

החטא המושלם

08/11/2011


החטא המושלם

פיצה נוטלה | צילום: אורן שלו www.oren-shalev.com | לביתא פיצה: www.betapizza.co.il

טיפ צילומי

 הפיצה צולמה על דלפק המסעדה,כשברקע מטושטשת צנצנת הנוטלה.

המשטח, קרש ההגשה והבצק כולם בגווני בז'-חום כשכיתוב הנוטלה האדום בולט על אף טשטושו המכוון.

הבזקת האגוזים הגרוסים מעל הפיצה מצולמת בתנועה.

ההבזק עדין,אך עדיין מורגש, ויוצר התרחשות בפריים.

 לקבלת תוצאה חדה יותר יש לצלם במהירות יותר גבוהה.לשם כך דרושים תנאי אור אופטימאליים בסטודיו ,או בעזרת תאורה נוספת המאפשרת לכוון מהירות גבוהה,בלי לקבל רקע חשוך.

לא כך היה, ובתנאי המסעדה והתאורה התקבל גשם דק של אגוזים גרוסים,פיצה,הרבה שוקולד ונוטלה אחת לחטא המושלם.

כשהחורף הישראלי מטפטף כמה טיפות של גשם,זה הזמן לפיצה עם "נוטלה"...

היא יוצרת אחווה של שותפים לפשע, כשמזמינים או מכינים אותה במפגש חברתי,ומנחמת אולטימטיבית לבדידות בהתכרבלות יחידים בסוף יום מתיש.

צילמתי אותה אחרי סדרה של פיצות בשלל טעמים מקוריים ב"ביתא פיצה" בתל אביב.

הפריים מאופיין בשלל גוונים של אדמה,וזרזוף האגוזים הגרוסים דומה לגשם, ומשלים את חוויית הסערה.

ביתא פיצה היא מסעדה שתמיד נעים לעצור בה כשנקלעים להרצל פינת לילינבלום,וטעים לאכול בה פיצה או פסטה ביתית עם תוספות מגוונות מחמרי גלם איכותיים.אפשר גם להזמין בטלפון או באתר המסעדה .ואם כבר נסחפנו בהתקף שכחה קלורי, אז גם פיצה מתוקה להשלמת העונג.

למי שמוכן להתאמץ מעט ,ולמלא את הבית בניחוח הבצק המשכר,קיבלנו את המתכון הביתי לבצק פיצה נהדר בנוסח "ביתא פיצה".יש לציין, שהציוד המקצועי להכנה ואפייה שיש בפיצרייה אחראי במידה לא מבוטלת על טעמה,ועדיין פיצה ביתית יכולה להיות חוויה משפחתית וחברתית מהנה.

 המצרכים לכ-3 פיצות בינוניות: 

 חצי ק"ג קמח שטיבל מספר שתיים

 שליש כפית שמרים יבשים

 רבע כוס מים פושרים, להמסת השמרים

1 כף סוכר

1 כפית מלח

3 כפות שמן זית

כ-1 כוס מים קרים

לפיצה עם נוטלה: צנצנת נוטלה ,כמובן,ומעט קוקוס ואגוזים גרוסים.

אופן ההכנה:

ממיסים את השמרים ברבע כוס המים עם כפית סוכר.

מוסיפים לקערה עם הקמח. לשים ידנית. מוסיפים מלח ושמן זית, ולבסוף את המים בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד.

מוציאים מהקערה למשטח מקומח ולשים כ-10 דקות.

מחלקים את הבצק ל-3 כדורים שווים,ומקמחים אותם.

מניחים את כדורי הבצק על משטח עבודה מקומח במרחק גדול ככל האפשר,ומכסים במגבת לחה.

מניחים כשעה לתפיחה, עד להכפלת גודלם.

מחממים את התנור לטמפרטורה מקסימאלית.

מרדדים כל כדור על משטח מקומח לעיגול דק.אם העיגול לא סימטרי,לא נורא,טעים באותה מידה...

מרימים את הבצק בעדינות , ומנערים אותו קלות.

אם החלטתם לנסות את הפיצה עם ה"נוטלה",נותר רק להניח את הבצק על תבנית אפייה, ולאפות בין 5 ל-10 דקות עד שהשוליים משחימים מעט.

להוציא מהתנור ולמרוח "נוטלה" בנדיבות. אפשר לפזר מעט קוקוס ואגוזים גרוסים מעל.

המתכון מתאים גם כבסיס לפיצות מלוחות.

כל הזכויות שמורות לחברת תבשיל אינטרנט בע"מ © 2011. אתר תבשיל הוא שוק אוכל באינטרנט, המאפשר מפגש בין בשלנים ובשלניות ביתיים לקהל הרעבים באזור מגוריהם, שרוצים לאכול אוכל ביתי או להזמין קייטרינג ביתי. באתר גם מתכונים של מאכלי עדות בישראל, כגון מתכוני אוכל מרוקאי, אוכל טריפוליטאי, רוסי ועוד, טיפים, פורום אוכל ומידע לעסקים קטנים בתחום המזון.