08/11/2011
פיצה נוטלה | צילום: אורן שלו www.oren-shalev.com | לביתא פיצה: www.betapizza.co.il
הפיצה צולמה על דלפק המסעדה,כשברקע מטושטשת צנצנת הנוטלה.
המשטח, קרש ההגשה והבצק כולם בגווני בז'-חום כשכיתוב הנוטלה האדום בולט על אף טשטושו המכוון.
הבזקת האגוזים הגרוסים מעל הפיצה מצולמת בתנועה.
ההבזק עדין,אך עדיין מורגש, ויוצר התרחשות בפריים.
לקבלת תוצאה חדה יותר יש לצלם במהירות יותר גבוהה.לשם כך דרושים תנאי אור אופטימאליים בסטודיו ,או בעזרת תאורה נוספת המאפשרת לכוון מהירות גבוהה,בלי לקבל רקע חשוך.
לא כך היה, ובתנאי המסעדה והתאורה התקבל גשם דק של אגוזים גרוסים,פיצה,הרבה שוקולד ונוטלה אחת לחטא המושלם.
כשהחורף הישראלי מטפטף כמה טיפות של גשם,זה הזמן לפיצה עם "נוטלה"...
היא יוצרת אחווה של שותפים לפשע, כשמזמינים או מכינים אותה במפגש חברתי,ומנחמת אולטימטיבית לבדידות בהתכרבלות יחידים בסוף יום מתיש.
צילמתי אותה אחרי סדרה של פיצות בשלל טעמים מקוריים ב"ביתא פיצה" בתל אביב.
הפריים מאופיין בשלל גוונים של אדמה,וזרזוף האגוזים הגרוסים דומה לגשם, ומשלים את חוויית הסערה.
ביתא פיצה היא מסעדה שתמיד נעים לעצור בה כשנקלעים להרצל פינת לילינבלום,וטעים לאכול בה פיצה או פסטה ביתית עם תוספות מגוונות מחמרי גלם איכותיים.אפשר גם להזמין בטלפון או באתר המסעדה .ואם כבר נסחפנו בהתקף שכחה קלורי, אז גם פיצה מתוקה להשלמת העונג.
למי שמוכן להתאמץ מעט ,ולמלא את הבית בניחוח הבצק המשכר,קיבלנו את המתכון הביתי לבצק פיצה נהדר בנוסח "ביתא פיצה".יש לציין, שהציוד המקצועי להכנה ואפייה שיש בפיצרייה אחראי במידה לא מבוטלת על טעמה,ועדיין פיצה ביתית יכולה להיות חוויה משפחתית וחברתית מהנה.
המצרכים לכ-3 פיצות בינוניות:
חצי ק"ג קמח שטיבל מספר שתיים
שליש כפית שמרים יבשים
רבע כוס מים פושרים, להמסת השמרים
1 כף סוכר
1 כפית מלח
3 כפות שמן זית
כ-1 כוס מים קרים
לפיצה עם נוטלה: צנצנת נוטלה ,כמובן,ומעט קוקוס ואגוזים גרוסים.
אופן ההכנה:
ממיסים את השמרים ברבע כוס המים עם כפית סוכר.
מוסיפים לקערה עם הקמח. לשים ידנית. מוסיפים מלח ושמן זית, ולבסוף את המים בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד.
מוציאים מהקערה למשטח מקומח ולשים כ-10 דקות.
מחלקים את הבצק ל-3 כדורים שווים,ומקמחים אותם.
מניחים את כדורי הבצק על משטח עבודה מקומח במרחק גדול ככל האפשר,ומכסים במגבת לחה.
מניחים כשעה לתפיחה, עד להכפלת גודלם.
מחממים את התנור לטמפרטורה מקסימאלית.
מרדדים כל כדור על משטח מקומח לעיגול דק.אם העיגול לא סימטרי,לא נורא,טעים באותה מידה...
מרימים את הבצק בעדינות , ומנערים אותו קלות.
אם החלטתם לנסות את הפיצה עם ה"נוטלה",נותר רק להניח את הבצק על תבנית אפייה, ולאפות בין 5 ל-10 דקות עד שהשוליים משחימים מעט.
להוציא מהתנור ולמרוח "נוטלה" בנדיבות. אפשר לפזר מעט קוקוס ואגוזים גרוסים מעל.
המתכון מתאים גם כבסיס לפיצות מלוחות.