14/03/2012
עוגיות שקדים | צילום: אורן שלו www.oren-shalev.com | לשרון בלבוסטה: www.sharonbalabuste.co.il
צילום עוגיות השקדים היה בדגש על פריכותן.
העוגיות נערמו וצולמו בתקריב על מכסה בגוון מוזהב כמותן.
האור טבעי ורך.
ברקע מציץ פרח כתום לשבירת הגוונים הזהובים שבתמונה.
הפוקוס על עוגייה אחת קדמית מבדיל אותה מהקבוצה, ואפשר לחוש את המרקם הפריך.
יש בתים שלעולם לא תמצאו בהם עוגיות קנויות. בתים של נשים מיוחדות, שתמיד יש תבשיל מהביל על הכיריים, והחלל אפוף ריח עוגיות שנאפו לא מכבר, בנונשלאנטיות בלתי ניתנת להסבר, של נשים שמספיקות הכול.
לא לגמרי ברור לי, מאין האנרגיה הבלתי מתכלה. נכון שבלבוסטה באה מאהבה, יחד עם זאת יש גן נסתר לנשים הנושאות בתואר הנכסף.
כשצילמתי לשרון אשכולי, בלבוסטה במקצועה, הערצתי את המחול שלה במטבח בין בישול לאפייה כשחיוך אוהב על פניה. באותם ימים חיפשה שרון, אמנית המילים מ"ברית המילה", שם שיוכל להכיל את הקסם של האישה ומלאכתה , ובסיעור מוחות נשיים הוסכם על כולן ש"בלבוסטה" זה הכי שרון אשכולי, מבשלת ואופה לביתה ולאחרים בקסם של נשים שזכו בגן הנסתר.
אחרי שכרסמתי מספר סודי מעוגיות השקדים שבתמונה, ביקשתי משרון את המתכון, והיא העבירה לי אותו עם חיוך בלבוסטה של "קלי קלות".
אכן מתכון קל ביותר, לעוגיות שקדים בדרך להיות בלבוסטה...
עוגיות שקדים
המרכיבים:
4 חלבונים
כוס ורבע סוכר
500 גרם שקדים מולבנים פרוסים
לשדרוג אלגנטי:
100 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
טורפים את החלבונים והסוכר בקערה (לא מקציפים).
מוסיפים את השקדים, ומערבבים בעדינות עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מחממים תנור ל-160 מעלות.
בעזרת שתי כפיות משטחים עוגיות מהתערובת על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
אופים בין 10 ל-15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות.
מצננים ושומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
לשדרוג:
ממיסים שוקולד מריר בקערה במיקרוגל.
לאחר שהעוגיות התקררו, טובלים כל עוגייה עד מחציתה בשוקולד, ומניחים על נייר האפייה עד שהשוקולד מתייבש על העוגיות.