צאט טעימה צילומית-עוגיות בלבוסטה - תבשיל - יריד האוכל הביתי של ישראל
פתיחת מטבח
      הרשמה | שכחתי סיסמא
  • חפש מנה
  •      
  • חפש שם עסק
סוג מנה
סוג מטבח
ישוב
איזור
סגור חלונית

סגור חלונית הגדרות חיפוש נוספות:

עד מחיר
ש"ח
זמן התראה
כשרות
מנה ייחודית לחגים
אתר אישי משלוחים    צמחוני    אורגני    ללא גלוטן    טבעוני    דיאטתי
אורן שליו

צילמה וכתבה אורן שלו

צלמת מקצועית, בעברה צלמת אתר המסעדות rest.co.il, וכיום צלמת עצמאית של: אוכל, עיצוב ואוירה, אירועים ועוד.

לצפייה באתר של אורן ויצירת קשר:
www.oren-shalev.com

עוד טעימות צילומיות


אגדת הקרמבו

אגדת הקרמבו

1/7/2013 8
לכתבה
מ...מ...מ...

מ...מ...מ...

11/21/2012
לכתבה
כדור הפתעה

כדור הפתעה

10/28/2012
לכתבה
לרקוד סלואו עם קפה

לרקוד סלואו עם קפה

10/10/2012
לכתבה
קוקטייל משאלות

קוקטייל משאלות

25/09/2012
לכתבה
סלט פרחוני

סלט פרחוני

13/09/2012
לכתבה
מי הזיז את העוגייה שלי?

מי הזיז את העוגייה שלי?

30/08/2012
לכתבה
שמחת האופה

שמחת האופה

22/08/2012
לכתבה
מדלייה למוקפץ

מדלייה למוקפץ

12/08/2012
לכתבה
אהבה אסורה

אהבה אסורה

31/07/2012
לכתבה

טעימה צילומית

עוגיות בלבוסטה

14/03/2012


עוגיות בלבוסטה

עוגיות שקדים | צילום: אורן שלו www.oren-shalev.com | לשרון בלבוסטה: www.sharonbalabuste.co.il

טיפ צילומי

צילום עוגיות השקדים היה בדגש על פריכותן.

העוגיות נערמו וצולמו בתקריב על מכסה בגוון מוזהב כמותן.

האור טבעי ורך.

ברקע מציץ פרח כתום לשבירת הגוונים הזהובים שבתמונה.

הפוקוס על עוגייה אחת קדמית מבדיל אותה מהקבוצה, ואפשר לחוש את המרקם הפריך.

 

  

 

יש בתים שלעולם לא תמצאו בהם עוגיות קנויות. בתים של נשים מיוחדות, שתמיד יש תבשיל מהביל על הכיריים, והחלל אפוף ריח עוגיות שנאפו לא מכבר, בנונשלאנטיות בלתי ניתנת להסבר, של נשים שמספיקות הכול.

לא לגמרי ברור לי, מאין האנרגיה הבלתי מתכלה. נכון שבלבוסטה באה מאהבה, יחד עם זאת יש גן נסתר לנשים הנושאות בתואר הנכסף.

כשצילמתי לשרון אשכולי, בלבוסטה במקצועה, הערצתי את המחול שלה במטבח בין בישול לאפייה כשחיוך אוהב על פניה. באותם ימים חיפשה שרון, אמנית המילים מ"ברית המילה", שם שיוכל להכיל את הקסם של האישה ומלאכתה , ובסיעור מוחות נשיים הוסכם על כולן ש"בלבוסטה" זה הכי שרון אשכולי, מבשלת ואופה לביתה ולאחרים בקסם של נשים שזכו בגן הנסתר.

אחרי שכרסמתי מספר סודי מעוגיות השקדים שבתמונה, ביקשתי משרון את המתכון, והיא העבירה לי אותו עם חיוך בלבוסטה של "קלי קלות".

אכן מתכון קל ביותר, לעוגיות שקדים בדרך להיות בלבוסטה...

 

עוגיות שקדים

 

המרכיבים:

4 חלבונים

כוס ורבע סוכר

500 גרם שקדים מולבנים פרוסים

לשדרוג אלגנטי:

100 גרם שוקולד מריר

 

אופן ההכנה:

טורפים את החלבונים והסוכר בקערה (לא מקציפים).

מוסיפים את השקדים, ומערבבים בעדינות עד שמתקבלת תערובת אחידה.

מחממים תנור ל-160 מעלות.

בעזרת שתי כפיות משטחים עוגיות מהתערובת על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

אופים בין 10 ל-15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות.

מצננים ושומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

לשדרוג:

ממיסים שוקולד מריר בקערה במיקרוגל.

לאחר שהעוגיות התקררו, טובלים כל עוגייה עד מחציתה בשוקולד, ומניחים על נייר האפייה עד שהשוקולד מתייבש על העוגיות.

 

כל הזכויות שמורות לחברת תבשיל אינטרנט בע"מ © 2011. אתר תבשיל הוא שוק אוכל באינטרנט, המאפשר מפגש בין בשלנים ובשלניות ביתיים לקהל הרעבים באזור מגוריהם, שרוצים לאכול אוכל ביתי או להזמין קייטרינג ביתי. באתר גם מתכונים של מאכלי עדות בישראל, כגון מתכוני אוכל מרוקאי, אוכל טריפוליטאי, רוסי ועוד, טיפים, פורום אוכל ומידע לעסקים קטנים בתחום המזון.