פאבלובה היא מסוג הקינוחים, המבקשים לכוון את הלבן בווייט באלאנס, ולהקפיד על אור רך ומאוזן.
החשיפה צריכה להיות מדויקת, כדי לא "לשרוף" את הלבן . יחד עם זאת יש למצוא את הזוית הנכונה של נפילת האור על הפירות האדומים שלא יהיו כהים מידי.
פאבלובה לא אוהבת להמתין לצילום, ורצוי להראות אותה בתפארתה, כשהנוזל עוד מבריק, לא נספג, ומשלים את שילוב צבעי הריקוד הדרמטי.
כשהרקדנית הרוסייה, אנה פאבלובה, ריחפה בריקוד הברבור,לא יכלה לדמיין, שעל שמה ייקרא קינוח מרנג שותת דם פירות אדומים.
הבלרינה המפורסמת ריחפה כמרנג על במות העולם ,במחול קצפת שצבעה אותו באדום בוהק של רקדנית ,שעל שמה נקרא קינוח יפהפה וטעים כל כך.
אם אתם מקבוצת החרוצים המעוניינים להכין מרנג בעצמם, כל הכבוד!
אני מהעצלנים, שקונים אותם מקונדיטוריה שאפשר לבטוח בה. מפשירה פירות יער קפואים כחצי שעה לפני ההכנה. ממלאה את תחתית המרנג בכפית קטנה מהם,ונותנת להם להיספג מעט לריכוך המרנג עד לשלב הבא.
מכינה קצפת משני מיכלי שמנת מתוקה,שתי כפות סוכר ושקית סוכר וניל. מעבירה אותה לשקית זילוף, וממלאה את המרנג.
מוסיפה את פירות היער שהפשירו עם רוטב מעליה, ומעטרת בפירות טריים אחרים .
ולבסוף אוספת מחמאות וקריאות עונג, ומחייכת בסוד אל פאבלובה ,האישה שרקדה קינוח.