צאט טעימה צילומית-הקבב העיראקי של עובד - תבשיל - יריד האוכל הביתי של ישראל
פתיחת מטבח
      הרשמה | שכחתי סיסמא
  • חפש מנה
  •      
  • חפש שם עסק
סוג מנה
סוג מטבח
ישוב
איזור
סגור חלונית

סגור חלונית הגדרות חיפוש נוספות:

עד מחיר
ש"ח
זמן התראה
כשרות
מנה ייחודית לחגים
אתר אישי משלוחים    צמחוני    אורגני    ללא גלוטן    טבעוני    דיאטתי
אורן שליו

צילמה וכתבה אורן שלו

צלמת מקצועית, בעברה צלמת אתר המסעדות rest.co.il, וכיום צלמת עצמאית של: אוכל, עיצוב ואוירה, אירועים ועוד.

לצפייה באתר של אורן ויצירת קשר:
www.oren-shalev.com

עוד טעימות צילומיות


אגדת הקרמבו

אגדת הקרמבו

1/7/2013 8
לכתבה
מ...מ...מ...

מ...מ...מ...

11/21/2012
לכתבה
כדור הפתעה

כדור הפתעה

10/28/2012
לכתבה
לרקוד סלואו עם קפה

לרקוד סלואו עם קפה

10/10/2012
לכתבה
קוקטייל משאלות

קוקטייל משאלות

25/09/2012
לכתבה
סלט פרחוני

סלט פרחוני

13/09/2012
לכתבה
מי הזיז את העוגייה שלי?

מי הזיז את העוגייה שלי?

30/08/2012
לכתבה
שמחת האופה

שמחת האופה

22/08/2012
לכתבה
מדלייה למוקפץ

מדלייה למוקפץ

12/08/2012
לכתבה
אהבה אסורה

אהבה אסורה

31/07/2012
לכתבה

טעימה צילומית

הקבב העיראקי של עובד

27/12/2011


הקבב העיראקי של עובד

אמנון עובד מקבב | צילום: אורן שלו www.oren-shalev.com | בפינה של עובד: סיני 10 קריית שמונה

טיפ צילומי

אמנון ישב על כסא וגבו אל האור, בעודו מהדק את הבשר על השיפודים.

זה היה הפריים שרציתי.

על משטח העבודה הונח מגש מתכת עגול גדול ועליו תערובת הבשר הטחון והתבלינים.

לצידו מגש נוסף עליו שורות שיפודי הקבב המוכנים.

הבחנתי שאין לאן להזיז את המגשים, ולהעמיד אותם בתנוחה אופטימלית לצילום.

נערכתי להתגבר על בעיית האור האחורי, ומגבלת התנועה והמרחק.

החלטתי לצלם רק את ידיו בפעולה.

העלתי אסא ל-2500 כדי להימנע מצילום עם פלאש, שעלול היה להבזיק על הבשר וליצור מראה פלסטי.

נעצרתי עם עדשת זום  ב-70 מ"מ על מנת להכניס את ידיו המקבבות ברקע.

בשר טחון אינו פוטוגני במיוחד, וסביבת ההכנה הייתה נקייה, אך עלולה הייתה להתקבל בצילום כמלוכלכת עם שאריות מרכיבי התערובת.

בחרתי לטשטש את הרקע באמצעות צמצם פתוח, ולהתמקד בשורות השיפודים, כשידיו של אמנון ומגש חמרי הגלם מספרים על ההכנה.

הרחוב הראשי של קריית שמונה, 12 בצהריים, שמש חרפית, הרים פורחים וכיפת החרמון קורצת בשמיים כחולים.

דנה מצביעה על מה שנראה מהדרך כבקתת עץ עם שלט אדום גדול: "הפינה של עובד" .

לצד הכיתוב, לוגו מאוייר:

גבר נאה, בידו האחת כוס יין, בידו השנייה מלקחיים,  עומד באלגנטיות מאחורי מנגל.

מימינו כתוב באותיות דקות ועדינות: "קבב", ומשמאלו: "עירקי".

היא מספרת שאכלה שם עם בעלה, ו"היה פשוט נהדר".

אני נעתרת מיד, וזוממת "טעימה צילומית".

את פנינו הקביל בחיוך תומר עובד,הבן. אביו סיפר לנו, שרעיון פתיחת המסעדה עלה, כשתומר חזר מהטיול הגדול בהודו.

אבא אמנון דאג לפרנסת בנו, ו"הציע לו לפתוח מסעדה מיוחדת עם קבב, כמו שרק עירקים יודעים להכין".

סבתו של תומר העבירה את המתכון המשפחתי לבנה.

תומר הוביל אותי מאחורי מקרר הסלטים, שהם מיצרים במקום, אל המטבח בפאתי המסעדה.

שם פגשתי את אמנון יושב בנינוחות על כסא גבוה, מחייך אלי, ומקבב כמו בצילום.

 אמנון הסכים בנדיבות לפרט את מרכיבי הקבב, ולאחר שטעמתי אותו עם הטחינה הקטיפתית שהילדים מכינים, חשבתי, שגם אתם תרצו לדעת.

 

מרכיבי הקבב העיראקי של עובד:

1/2 2 קילו בשר טחון מספר 2

1/4 קילו שומן כבש טחון

2 בצלים גדולים קצוצים דק

1 זר פטרוזיליה קצוצה

1 ביצה גדולה או 2 קטנות

1/2 כוס שמן זית

1 כף מלח

1 כפית שטוחה תבלין "בהרת"

1 כפית פלפל שחור 

 

אופן ההכנה:

לערבב בידיים את כל המרכיבים, וללוש .

למלא מחצית קערה במי ברז קרים.

לטבול את היד לפני הכנת כל קבב, כדי שהבשר לא יידבק ליד, וייצמד לשיפוד.

אם התברכתם במנגל, אפשר להדק כדור בשר לאורך על שיפוד מתכת, ולצלות על רשת משומנת שהונחה על הגחלים.

אפשר לחמם תנור ביתי לגריל בחום מקסימלי, ולצלות על תבנית עם נייר אפייה כ-5 דקות בכל צד עד שהקבב ישחים. 

כל הזכויות שמורות לחברת תבשיל אינטרנט בע"מ © 2011. אתר תבשיל הוא שוק אוכל באינטרנט, המאפשר מפגש בין בשלנים ובשלניות ביתיים לקהל הרעבים באזור מגוריהם, שרוצים לאכול אוכל ביתי או להזמין קייטרינג ביתי. באתר גם מתכונים של מאכלי עדות בישראל, כגון מתכוני אוכל מרוקאי, אוכל טריפוליטאי, רוסי ועוד, טיפים, פורום אוכל ומידע לעסקים קטנים בתחום המזון.