27/12/2011
אמנון עובד מקבב | צילום: אורן שלו www.oren-shalev.com | בפינה של עובד: סיני 10 קריית שמונה
אמנון ישב על כסא וגבו אל האור, בעודו מהדק את הבשר על השיפודים.
זה היה הפריים שרציתי.
על משטח העבודה הונח מגש מתכת עגול גדול ועליו תערובת הבשר הטחון והתבלינים.
לצידו מגש נוסף עליו שורות שיפודי הקבב המוכנים.
הבחנתי שאין לאן להזיז את המגשים, ולהעמיד אותם בתנוחה אופטימלית לצילום.
נערכתי להתגבר על בעיית האור האחורי, ומגבלת התנועה והמרחק.
החלטתי לצלם רק את ידיו בפעולה.
העלתי אסא ל-2500 כדי להימנע מצילום עם פלאש, שעלול היה להבזיק על הבשר וליצור מראה פלסטי.
נעצרתי עם עדשת זום ב-70 מ"מ על מנת להכניס את ידיו המקבבות ברקע.
בשר טחון אינו פוטוגני במיוחד, וסביבת ההכנה הייתה נקייה, אך עלולה הייתה להתקבל בצילום כמלוכלכת עם שאריות מרכיבי התערובת.
בחרתי לטשטש את הרקע באמצעות צמצם פתוח, ולהתמקד בשורות השיפודים, כשידיו של אמנון ומגש חמרי הגלם מספרים על ההכנה.
הרחוב הראשי של קריית שמונה, 12 בצהריים, שמש חרפית, הרים פורחים וכיפת החרמון קורצת בשמיים כחולים.
דנה מצביעה על מה שנראה מהדרך כבקתת עץ עם שלט אדום גדול: "הפינה של עובד" .
לצד הכיתוב, לוגו מאוייר:
גבר נאה, בידו האחת כוס יין, בידו השנייה מלקחיים, עומד באלגנטיות מאחורי מנגל.
מימינו כתוב באותיות דקות ועדינות: "קבב", ומשמאלו: "עירקי".
היא מספרת שאכלה שם עם בעלה, ו"היה פשוט נהדר".
אני נעתרת מיד, וזוממת "טעימה צילומית".
את פנינו הקביל בחיוך תומר עובד,הבן. אביו סיפר לנו, שרעיון פתיחת המסעדה עלה, כשתומר חזר מהטיול הגדול בהודו.
אבא אמנון דאג לפרנסת בנו, ו"הציע לו לפתוח מסעדה מיוחדת עם קבב, כמו שרק עירקים יודעים להכין".
סבתו של תומר העבירה את המתכון המשפחתי לבנה.
תומר הוביל אותי מאחורי מקרר הסלטים, שהם מיצרים במקום, אל המטבח בפאתי המסעדה.
שם פגשתי את אמנון יושב בנינוחות על כסא גבוה, מחייך אלי, ומקבב כמו בצילום.
אמנון הסכים בנדיבות לפרט את מרכיבי הקבב, ולאחר שטעמתי אותו עם הטחינה הקטיפתית שהילדים מכינים, חשבתי, שגם אתם תרצו לדעת.
מרכיבי הקבב העיראקי של עובד:
1/2 2 קילו בשר טחון מספר 2
1/4 קילו שומן כבש טחון
2 בצלים גדולים קצוצים דק
1 זר פטרוזיליה קצוצה
1 ביצה גדולה או 2 קטנות
1/2 כוס שמן זית
1 כף מלח
1 כפית שטוחה תבלין "בהרת"
1 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
לערבב בידיים את כל המרכיבים, וללוש .
למלא מחצית קערה במי ברז קרים.
לטבול את היד לפני הכנת כל קבב, כדי שהבשר לא יידבק ליד, וייצמד לשיפוד.
אם התברכתם במנגל, אפשר להדק כדור בשר לאורך על שיפוד מתכת, ולצלות על רשת משומנת שהונחה על הגחלים.
אפשר לחמם תנור ביתי לגריל בחום מקסימלי, ולצלות על תבנית עם נייר אפייה כ-5 דקות בכל צד עד שהקבב ישחים.