11/07/2012
סלט עוף בסגנון תאילנדי | צילום: אורן שלו www.oren-shalev.com | למסעדת Torii: אופנהיימר 13 רמת אביב טל:03-6204777
צילומי מנות במסעדה חדשה הם תמיד סוג של הרפתקה.
תאום טלפוני של יום צילומי מנות יכול לתת מושג כללי, ואינו נותן מענה לתנאים של רקע, אור וסטיילינג. על כן הצטיידתי בפרטי עיצוב לצילום אוכל אסייאתי, ופלאשים ניידים.
כשהגעתי למסעדה שמחתי לפגוש את שולחנות העץ הטבעי, שמיד אומצו כרקע לצילומי המנות, ואור יום רך ששטף את המסעדה הממוזגת מדלתות זכוכית גדולות. כך יכולתי להיפרד מחלק גדול של העזרים הנלווים, ולמצות את תנאי המקום.
גם אם רוב צילומי המנות יהיו בדרך כלל בתקריב, וכך היה, בחרתי להציג מנה שיש בה מעט אווירה.
כסאות הבר מטושטשים ברקע, עם מעט שחור המשתרבב בגוון העץ החם.
ברקע הנחתי כדורים ירוקים שבמקורם משמשים לעיטור עץ אשוח לחג המולד.
הצבע והצורה המעוגלת חיברו בין הסלט לרקע, ומילאו את החלק העליון של הפריים בנקודות עניין.
הסלט רענן וצבעוני, מצולם על פרטיו ומבודד מהרקע באמצעות עדשת טלה 160 מ"מ, וצמצם 5.
מה בין שער יפאני, ביסטרו צרפתי, ורמת אביב?
אוכל אסייתי ומעוף ישראלי מחברים במסעדת טוריי ברמת אביב את אהבתנו לסושי, מנות מוקפצות, סלטים מיוחדים ואווירת ביסטרו שכונתי מעוצב.
Torii
הוא שער למקדש יפאני המבדיל בין קודש לחול.
כך גם המסעדה השוכנת במרכז מסחרי שכונתי ברחוב אופנהיימר ברמת אביב, במרכז המסחרי הקטן, בין סופרמרקט למכון קטן לטיפוח ציפורניים .
פשוט הפתעה קולינארית-עיצובית בשכונה, עם בר יין מובחר, המצטרף בכבוד לאוכל, ובעל נוכחות ומבחר אלכוהול של פאב שכונתי מפותח.
המסעדה עוצבה על ידי תמיר בן ציון בעץ טבעי וגולמי, משולב בחן בגווני מתכת אדום-בורדו ושחור.
אפשר לשבת בפנים על הבר, או להתרווח על ספה או כסא ליד אחד מהשולחנות היפים, ויש גם שולחנות בחוץ לאוהבי כיפת השמיים והמאוורר.
בצילומי המנות של "טוריי" פגשתי תפריט מגוון עם נגיעות ייחודיות של סושי בשילובים מקוריים (כבר מתגעגעת לעוד סושי עם גבינת שמנת חמה, למשל...),
ובנשימה בין צילום לטעימה ביקשתי את מתכון סלט העוף התאילנדי עם רוטב חמאת הבוטנים, שטעמו פותח שער לארוחה אקזוטית בלב השכונה.
מתכון לסלט עוף תאילנדי ברוטב חמאת בוטנים
של מסעדת Torii
מרכיבי הסלט:
1 מלפפון
1 גזר
1 צנונית
1 גמבה אדומה
300 גרם פילה או חזה עוף
מרכיבי הרוטב:
2 כפות חמאת בוטנים
1 כף סויה
1 כף חומץ
1 כף מיץ ג'ינג'ר (אפשר להחליף בכף ג'ינג'ר טרי קצוץ)
1 כפית סוכר
1 כף שמן צ'ילי חריף
1 שן שום
לפני ההגשה:
2 כפיות בוטנים גרוסים גס
1 כפית שומשום לבן
1 כפית שומשום שחור
ההכנה:
הסלט:
לפרוס את העוף לרצועות דקות ולהקפיץ בווק או מחבת פסים משומן קלות.
להניח להתקרר עד סיום חיתוך הירקות.
לגרד במגרדת גסה, או במעבד מזון עם מגרדת, את הגזר והצנונית.
לחתוך ידנית, או במעבד המזון עם סכין חיתוך מתאימה, את הגמבה והמלפפון לרצועות דקות.
לערבב בעדינות ולהניח בקערת סלט גדולה או מנות אישיות.
הרוטב:
לערבל את מרכיבי הרוטב במערבל מזון עד שמתקבל רוטב חלק.
לערבב את הרוטב עם הסלט בצלחת ההגשה.
לפזר שומשום לבן ושחור מעל,
והשער לארוחה אקזוטית נפתח.