25/04/2012
רביולי סלק וגבינת עיזים | צילום: אורן שלו www.oren-shalev.com | לזוקה: טל: 098992273
מצרכים:
רקע לבן
לוח זכוכית
אור טבעי
2 יחידות פסטה טרייה שנחלטה במים רותחים ונוגבה בעדינות
עציצים עם עשבי תיבול יפים אותם גוזרים ומוסיפים ברקע
חצובה
מצלמה
עין אוהבת
אופן ההכנה:
להניח את שתי יחידות הפסטה על משטח הזכוכית כשפניהן לאור.
לגזור 2 עלים מעשבי התיבול ולהניח במרחק שאינו לוקח את הנוכחות מהאובייקט המצטלם.
עדשת זום 200 מ"מ עדיפות צמצם 5.7 +סטופ 1 בגלל הרקע הלבן.
הפרח הצטרף כמחווה ילדותית לצבע המסחרר של הרביולי, אבל יש גם צילומים בלעדיו.
תכירו את הרביולי הכי שמח שפגשתי: צבעוני, אופטימי, קצת ילדותי וגם חברותי...
רק לי נדמה שהוא מדבר, או שגם אתם שומעים?
לפני שמאשפזים אותי על שמיעת קולות, אתוודה על רומן חדש שלי עם הפסטות של "זוקה".
זה התחיל כידידות בסדרת צילומים לפני מספר שנים, ונפגשנו שוב לצילומי מוצרים ומנות של השף יעקב קרסניק, הבעלים של מפעל הפסטות, ויוצר הטעמים המיוחדים.
יחד עם אשתו גלית , המשת"פית לפרויקט הצילומים לאתר שבהקמה (ולגחמות הסטיילינג שלי), אני מנהלת מערכת יחסים מורכבת עם רביולי סמוק כסלק חתיך במיוחד , ומגוון פסטות יפיפיות המצטלמות אצלי על משטח זכוכית, עם צמחי תבלין, ולפעמים גם פרח, המצטרפים לחגיגה ברקע.
את הרביולי, הניוקי, ומגוון הפסטות האחרות אנחנו אוכלים במסעדות רבות שאימצו אותן לתפריט, ואפשר גם להזמין טלפונית מ"זוקה".
עד שהאתר יעלה, ואוכל לשתף אתכם ב"האפי אנד" עם צילומי הילדים שנולדו , קבלו מתכון של השף יעקב קרסניק מ"זוקה" לרביולי שבתמונה. הרוטב מתאים גם לרביולי ופסטה מסוג אחר, אבל עם הרביולי הזה זו פשוט זוגיות מושלמת.
רביולי גבינות עיזים ברוטב רוזה עגבניות שרי צלויות
מתכון ל-4 מנות עם כמות נדיבה של רוטב
מצרכים:
500 גרם עגבניות שרי (אפשר לערבב סוגים וצבעים)
2 שיני שום חתוך לפרוסות דקות
1+1 כף שמן זית
קורט סוכר
1/4 כפית מלח
קורט פלפל שחור
2 מיכלי שמנת מתוקה (200 מ"ל)
חופן עלי בזיליקום טרי
1 כפית חומץ בלסמי
1 קילוגרם רביולי סלק במילוי גבינות עיזים של "זוקה"
אופן ההכנה:
לחמם תנור לטמפרטורה מקסימאלית.
להרתיח מים בסיר גדול לבישול הרביולי וסינונו במהירות לפני ההגשה.
לערבב כף שמן זית עם הסוכר בקערה גדולה.
לגלגל את העגבניות בתערובת.
להניח את העגבניות על מגש מרופד בנייר אפייה.
להכניס לתנור ולאפות כ-5 דקות עד שהעגבניות צלויות וצרובות, הקליפה מתבקעת, והן השחימו מאוד.
לחמם כף שמן זית במחבת גדולה עם שום פרוס.
להוסיף את העגבניות בעדינות.
בשלב זה כדאי לבשל את הרביולי כ-3 דקות במים רותחים עד לסיום הכנת הרוטב, ולסנן.
למעוך קלות את העגבניות בעזרת מזלג עד להפרשת מעט מהנוזלים שלהן.
מוסיפים שמנת מתוקה עד להסמכה ומתבלים במלח ופלפל.
מחלקים את הרביולי לצלחות הגשה.
מוסיפים את הרוטב.
קורעים את עלי הבזיליקום, ומפזרים מעל.
מטפטפים בלסמי על העלים שבמנה, ומגישים במהירות.