צאט טעימה צילומית-ארוחת קיץ - תבשיל - יריד האוכל הביתי של ישראל
פתיחת מטבח
      הרשמה | שכחתי סיסמא
  • חפש מנה
  •      
  • חפש שם עסק
סוג מנה
סוג מטבח
ישוב
איזור
סגור חלונית

סגור חלונית הגדרות חיפוש נוספות:

עד מחיר
ש"ח
זמן התראה
כשרות
מנה ייחודית לחגים
אתר אישי משלוחים    צמחוני    אורגני    ללא גלוטן    טבעוני    דיאטתי
אורן שליו

צילמה וכתבה אורן שלו

צלמת מקצועית, בעברה צלמת אתר המסעדות rest.co.il, וכיום צלמת עצמאית של: אוכל, עיצוב ואוירה, אירועים ועוד.

לצפייה באתר של אורן ויצירת קשר:
www.oren-shalev.com

עוד טעימות צילומיות


אגדת הקרמבו

אגדת הקרמבו

1/7/2013 8
לכתבה
מ...מ...מ...

מ...מ...מ...

11/21/2012
לכתבה
כדור הפתעה

כדור הפתעה

10/28/2012
לכתבה
לרקוד סלואו עם קפה

לרקוד סלואו עם קפה

10/10/2012
לכתבה
קוקטייל משאלות

קוקטייל משאלות

25/09/2012
לכתבה
סלט פרחוני

סלט פרחוני

13/09/2012
לכתבה
מי הזיז את העוגייה שלי?

מי הזיז את העוגייה שלי?

30/08/2012
לכתבה
שמחת האופה

שמחת האופה

22/08/2012
לכתבה
מדלייה למוקפץ

מדלייה למוקפץ

12/08/2012
לכתבה
אהבה אסורה

אהבה אסורה

31/07/2012
לכתבה

טעימה צילומית

ארוחת קיץ

06/06/2012


ארוחת קיץ

משמשים אפויים עם זביון ודובדבנים | צילום: אורן שלו www.oren-shalev.com | לשף אבנר לסקין: https://www.facebook.com/avner.laskin

טיפ צילומי

הנחתי את הקינוח הצבעוני על שולחן בגוון משמש .

צילמתי את המנה מלמטה ומהצד על מנת לאפשר להבחין בשכבות המשמש, הזביון הדובדבנים והרוטב.

הרקע חצוי בשני הצבעים הדומיננטיים בפריים : כתום ולבן ומשלים אותו.

בתוך הצבעוניות הקיצית החזקה בולטת נוכחות הזביון הבהיר עם תנועת הנזילה שלו ושל רוטב המשמש.

שוב ניצח התקריב ליצירת תחושת המרקם והטעם.

היתרון המופלא בכתיבה על ארוחה הוא שאפשר להתחיל מהקינוח, ותודו שהמנה הזו אינה סובלת דיחוי .

על כן תחילת הסיפור במנה האחרונה שהכין השף אבנר לסקין לארוחת קיץ .

אבנר לסקין, שף ויועץ קולינארי, יצר 17 ספרים על אוכל שפורסמו בארץ ובעולם, ומה שהכי התחשק לו לבשל זו ארוחת קיץ ישראלית.

על חגיגת הקיץ שהכין, אחרי קניות בשוק הכרמל השכם בבוקר עם אישה ומצלמה, בכתבה עם מתכונים שתפורסם בקרוב. 

כוכבי פירות חודש יוני, הדובדבן והמשמש, ביקשו לצאת לאור לפני שירדו מכותרות המדפים.

אבנר אפה את המשמש בתנור עד שהשחים מעט, ובינתיים הקציף חלמונים לזביון, והכין סירופ סוכר חם שהוסיף למקצפת. במקביל הכין את רוטב המשמש עם סוכר וחמאה. הרוטב התקרר בינתיים, לפני שאמר את המילה האחרונה על ערמת השמחות שבצלחת.

קבלו את המתכון של אבנר לסקין לקינוח צבעוני, כפתיח לקיץ שמח.

 

משמשים אפויים עם זביון ודובדבנים

מתכון ל-6 מנות

 

המרכיבים:

 

18 משמשים טריים

2   כפות סוכר

לזביון:

4  חלמונים

1/3  כוס סוכר + 2 כפות מים

1/2  כפית תמצית ווניל

לרוטב:

6  חצאי משמש אפוי

1  כף סוכר

3  כפות מים

1  כף חמאה

1  כפית ברנדי

 

1 סלסלה קטנה של דובדבנים כהים

 

ההכנה:

1.  מחממים תנור ל-220 מעלות .

2.  מניחים את המשמשים החצויים בקערה יחד עם הסוכר והברנדי ומערבבים היטב .

3.  מניחים את הקערה במקרר למשך 30 דקות .

4.  לאחר 30 דקות מסדרים את המשמשים בתוך תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, כאשר החלק הפנימי של המשמש מונח כלפי מעלה .

5.   את התבנית מכניסים לתנור ל-15 דקות .

6.   לאחר 15 דקות המשמשים אמורים לקבל גוון חום זהוב .

במידה ולא מחזירים לתנור ל-3 עד 5 דקות נוספות .

7.  להכנת הזביון שמים בקערת המיקסר את החלמונים ובעזרת המקציף מקציפים במהירות גבוהה .

8.  במקביל שמים בסיר קטן את הסוכר והמים, ומבשלים על גבי להבה בינונית עד שהסוכר והמים רותחים, והמרקם של התערובת הוא הרבה בועות קטנות וצפופות .

9.  תוך כדי פעולת המיקסר יוצקים לתוך הקערה עם החלמונים את הסוכר הרותח בזרם דקיק, עד שכל כמות הסוכר הרותח נטמעת בתערובת החלמונים .

10. מוסיפים את הווניל, וממשיכים להקציף יחד 5 דקות נוספות .

11. להכנת הרוטב שמים במחבת 6 חצאי משמש אפוי שיצא מהתנור, סוכר ומים, ומבשלים יחד על גבי להבה בינונית עד שהמשמש מתפרק בתערובת .      

12. ברגע שהתערובת רותחת מוסיפים את החמאה והברנדי, ומערבבים במהירות בעזרת כף עץ או מטרפה קטנה. הרוטב אמור להיות סמיך עם פירורי פרי .  

13.  מכבים את האש ושומרים לשימוש מאוחר יותר .

14.  להרכבת המנה: מסדרים את חצאי המשמש האפוי על צלחת הגשה .

15.  זולגים מעל בנדיבות מהזביון .

16.  מפזרים דובדבנים .

17.  שופכים מעט רוטב על הדובדבנים, והוא כבר מפלס את דרכו בין קימורי הזביון .

כל הזכויות שמורות לחברת תבשיל אינטרנט בע"מ © 2011. אתר תבשיל הוא שוק אוכל באינטרנט, המאפשר מפגש בין בשלנים ובשלניות ביתיים לקהל הרעבים באזור מגוריהם, שרוצים לאכול אוכל ביתי או להזמין קייטרינג ביתי. באתר גם מתכונים של מאכלי עדות בישראל, כגון מתכוני אוכל מרוקאי, אוכל טריפוליטאי, רוסי ועוד, טיפים, פורום אוכל ומידע לעסקים קטנים בתחום המזון.