24/10/2011
המבורגסה לוהט | צילום: אורן שלו www.oren-shalev.com | למסעדת המבורגסה: bit.ly/opEx6v
ההמבורגסה הלוהטת אתגרה אותי בנקודות הצ'ילי שבצבצו מקציצת הבשר,וביקשה להתבדל מצילומי המבורגר מוכרים.
לצורך כך הצטרפו לקומפוזיציה הצבעונית פלפלים אדומים טריים,שהם אובייקט יפה כשלעצמם, ומתחברים אסוציאטיבית לחריפות המנה.
הצ'ילי שפוזר מסביב,לא משאיר מקום לספק,ומשתלב בחגיגה האדומה עם העגבנייה,הפלפל והפלייסמנט הממותג בעליזות, ו"מסביר" את הנקודות האדומות שבקציצה.
הטיית המצלמה מכוונת כדי ללכוד את העין באובייקט המרכזי בפריים, שנוספו בו פרטים רבים.
כך גם זווית הצילום מלמטה למעלה נותנת עדיפות לתוכן המבוקש.
כול המרכיבים הצטרפו למטרה ליחד את המבורגרסה מצילומים אינספור של המבורגרים אחרים.
המבורגסה היא תמצית הפיתוי לצלצל ולהזמין טיסה קולינארית לברצלונה במשלוח המבורגר עסיסי מתובל תבלינים סודיים, או לשבת באווירת מוסיקה,קאווה ועיצוב חברותי של מסעדת רחוב תלאביבית באבן גבירול.
ההמבורגר שבצילום מכיל בשר איכותי ,תבלינים ספרדיים ייחודיים למסעדה וצ'ילי גרוס ,שהופך אותו לוהט לאוהבי האוכל החריף .
גם לצמחונים יש פתרון המבורגסי מטופו ועדשים, שחברו לקציצה מיוחדת ,שצולמה על עלים שנקטפו מהגינה הסמוכה.
אם לא גרים בתל אביב, ועדיין מתחשק לשדרג את קציצת הבשר הטחון באירוח "על האש",או אחר,יש מקום רב לדמיון.
אפשר להתחיל בבשר טחון איכותי, להוסיף לו בדומה להמבורגסה תבלינים שאוהבים עם בשר,ולצידו להגיש אפשרויות לתוספות כמו במסעדה:
סלסת עגבניות פיקנטית, גוואקמולי, חזה אווז מעושן שנצרב מעט על האש, ביצי עין וגם אננס לטעם אכזוטי, למי שמוכן לאפשר לתוספת לגנוב מטעמו של הבשר.
בצד אילו אפשר לפרוס עגבניות ,בצל, ומלפפון חמוץ, ולהשקיע במגוון רטבים קנויים, ולחמניות איכותיות לחבק את הבשר והתוספות.
כך הופך אירוח "על האש" לחגיגה יצירתית אחרת.