18/12/2011
סופגניית מרשמלו | צילום: אורן שלו www.oren-shalev.com | לביסקוטי-בית יוצר טעמים: www.biscotti.co.il
סופגניית המרשמלו צולמה באור מלאכותי, של פנס תאורה המיועד למקרים בהם נגמר האור הטבעי המועדף עלי בצילום מנות.
היתרון בצילום בתאורה מלאכותית הוא השליטה של הצלם על כיוון התאורה לזווית המחמיאה ביותר למוצר.
המגש הכסוף משמש כמראה וככלי ליצירת צבע ודרמה בפריים.
הציפוי מוצף באור להדגשת המראה והמרקם.
הרכות ונימוחות המרשמלו מעוררות חושים להגשמת חלומות מתוקים.
נסיכה לובשת לבן, מגונדרת בכריות מרשמלו .
עוד מממלכת הסופגניות של "ביסקוטי", מגשימי חלומות ילדות עם סופגניות בהשראת חטיפים וממתקים.
האפייה והקישוט יכולים להיות פעילות יצירה עם הילדים בחופש חנוכה הקרב, ואובייקט עיצובי טעים ביותר לשולחן החג.
מתכון הסופגנייה זהה לסופגניית ה"אוראו" ב"טעימה הצילומית" על "מלכת הסופגניות".
הציפוי שונה מעט, ואפשר, כמובן, להכין את שתיהן לחגיגת טעם וצבע.
מתכון הסופגניות של רוסלה, השפית האיטלקייה של "ביסקוטי", מתאים לכ-15 סופגניות בינוניות.
מרכיבי הסופגנייה:
500 גרם קמח
100 גרם סוכר
קורט מלח
25 גרם שמרים טריים
קורט מלח
125 גרם חלב פושר
125 גרם מים פושרים
גרידת תפוז
ביצה אחת
תמצית וניל
שתי כפות ברנדי או וודקה
80 גרם חמאה מומסת
מרכיבי הציפוי:
1 מיכל שמנת מתוקה 38% שומן
360 גרם שוקולד לבן
1 חבילת סוכריות מרשמלו חתוך לרבעים
כחצי כפית צבע מאכל אדום
אופן ההכנה:
1. לערבב את הקמח, הסוכר והמלח בקערה גדולה.
2. ליצור גומה בתוך הקמח, ולפורר את השמרים לתוכה.
3. לשפוך את הנוזלים על השמרים.
4. להוסיף את גרידת התפוז, תמצית הווניל, הביצה והברנדי.
5. ללוש קלות (אפשר עם כף).
6. להוסיף את החמאה המומסת.
7. ללוש ביד, או במיקסר עם וו לישה, עד לקבלת בצק חלק.
8. להכניס את הקערה עם הבצק לתוך שקית ניילון, ולסגור אותה כך שלבצק יהיה מרחב לתפוח ללא הפרעה.
9. להניח את השקית עם הקערה בטמפרטורת החדר, עד שהבצק יתפח ויכפיל את נפחו.
10. לאחר התפיחה ללוש אותו שוב.
11. להניח על מגש עם נייר אפיה משומן להתפחה נוספת עד הכפלת הנפח.
12. ללוש מעט שוב על משטח מקומח.
13. לקרוץ כדורים קטנים בגודל כדור פינג פונג ,ולהניח על מגש עם נייר אפייה משומן.
14. לכסות את המגש במגבת קלילה לתפיחה נוספת כחצי שעה.
15. למלא סיר רחב ונמוך שוליים בשמן עד מחציתו ,ולחמם.
16. לטגן כל סופגנייה כדקה וחצי מכל צד עד להזהבה.
מומלץ לטגן לא יותר מ-5 סופגניות בכל פעם.
17. להניח על מגש מרופד נייר סופג לספיגת עודפי השמן.
הכנת הציפוי:
קרם שוקולד לבן ומרשמלו:
18. להמיס את השוקולד והשמנת המתוקה בסיר על להבה קטנה.
19. לערבב בעזרת מטרף עד לקבלת מרקם קרם ללא גושים.
20. להפריש כחצי כוס מהקרם לקערה נפרדת ולערבב אותו עם מעט צבע מאכל לגוון ורדרד.
21. לעטר כל סופגנייה בכף של קרם לבן.
22. להניח מספר חתיכות מרשמלו על כל סופגנייה.
23. להעביר את הסופגניות בעדינות לצלחת הגשה, ולהשאיר מעט רווח ביניהן.
24. לפזר כריות משמלו ברווחים לחבק את הסופגניות.
25. לזלף מעט מהקרם הורוד מעל הסופגניות והסוכריות בעזרת כפית,
אם הקרם התקשה בינתיים אפשר לחמם מספר שניות במיקרו.
אם הסופגניות מיועדות לאירוח בעוד מספר שעות, מומלץ להחביא אותן בפינה נסתרת מעוברים ושבים במטבח, שלא יוכלו לעמוד בפיתוי הנסיכה הוורודה...