01/08/2011
איקרה עם תפוחים של חיימקה | צילום: אורן שלו www.oren-shalev.com | למסעדת בית שלום : http://www.beitshalom.co.il/
איקרה שייכת לקבוצת המזון הלא פוטוגני.
גם אם היא טעימה,יש לה מראה של מחית חסרת חן ,ולכן בחרתי לצלם אותה מעוטרת תפוחים צבעוניים ויפים עם ענפים ועלים.
התפאורה לא עברה מירוק של סטיילינג להתייפייפות .התפוחים אדומי הלחיים ,העלים והענף צולמו כמו שהביא אותם חיים הישר מהמטע .אולי אפשר גם לחוות דרכם את האדמה, השמש והרוח משם הגיעו.
הפינה הימנית של הצילום מוקדשת להשתקפות התפוחים הירוקים על שולחן העץ הטבעי שבגינת מסעדת "בית שלום".ההשתקפות משתלבת באלכסון , ומפרידה בין החלק היותר אבסטראקטי שבפריים לחלק החשוב של הקערית עם המנה ,קטנה,ועדיין נוכחת באמצעות ההפרדה.
כדאי להיזהר מקריאת האור של המצלמה כאשר הרקע כהה והנושא בהיר, ולבצע פיצוי חשיפה בהתאם,כדי לא "לשרוף" את העיקר ,ולקבל את מירב הפרטים והמרקם.
מרים וחיימקה מ"בית שלום" במטולה אירחו אותנו לסופ"ש קסום במלון בוטיק שהקימו בחצר עתיקה בת למעלה ממאה שנים של ביתם,מראשוני בתי המושבה, ברחובה הראשי של מטולה.
בתוך גינת עצי ערבה ומטע דובדבן המשתפל אל נופי החרמון,החולה ועמק עיון ,בנו מרים וחיים הוד-פיין מלון ומסעדה מוקפדים, המכבדים בעיצובם את שורשי המקום.
על קירות האבן האוטנטית של בית המשפחה המקורי והמלון תלויות עבודות אמנות רקמה והדבקה מעשה ידיה של מרים. חלקן משולבות אבנים טובות או קטעי שירה,המחזירים אותנו לארץ ישראל אחרת.
בסוויטה מרוהטת בסגנון עתיק ,עם שילובי פריטים עיצוביים מרוקאיים חמים וצבעוניים,הקביל את פנינו ליקר שזיפים שחיים מכין משזיפי המטע. תחנה ראשונה לחימום הלב לפני הכניסה לז'קוזי המזמין להניח לרגע מחשבות שהבאנו מהבית.
בבוקר התענגנו על ארוחת הבוקר העשירה בגבינות מקומיות,מטבלים ודגים מלוחים עם לחם שיצא מהתנור . חיימקה התקרב לברך אותנו ב"בוקר טוב". בחיוך של איכר הממהר לפגוש את מטעי התפוחים שלו, סיפר לי ,שהיום הוא מכין את האיקרה שאהבתי עם תפוחים שיביא מהמטע.
מיד קפצתי בחדווה הצילומית-קולינארית שלי,וביקשתי שיביא תפוחים עם ענפים ועלים ,כדי שנוכל לצלם את האיקרה בצד התפוחים .
ראיתי בעיני את קערית האיקרה הרכה עטורה ענפים ,עלים ותפוחים שובבים רוקדים סביבה.
כשהגיע, צילמתי אותו מקלף את התפוחים במכשיר מדהים , שהוא גם מוכר אותו,המקלף את התפוח במהירות ויעילות ,ומותיר אחריו סלסולי קליפה מדויקים ויפים כשלעצמם.
בינתיים גילה לי חיימקה את המתכון עם כמויות להכנת איקרה ביתית:
פורסים גס 3 תפוחים זהובים בינוניים ומכניסים למעבד מזון עם 1 בצל גדול פרוס,כף פלפל לבן,
1/2 כף מלח וכוס חומץ טבעי.מעבדים למרקם דייסתי.מוסיפים 100 גר' ביצי דג מטיאס שטופות היטב לעיבוד קצר.
לבסוף זולפים כוס שמן קנולה בזרם דק עד שנוצר מרקם סמיך וקרמי.
אפשר להגיש עם פרוסות תפוחים לקישוט ו"ניגוב" האיקרה בעזרתם.
בינתיים האיץ בנו השף של מסעדת "בית שלום" לפנות את מרחב העבודה שלו,כדי להכין הזמנה של אורחים לארוחת צהריים של בשר איכותי מיושן במקום, ופורל טרי שחיים הספיק להביא מדייגי נחל דן הקרוב.
יצאנו לצלם את האיקרה בצד התפוחים על שולחן העץ שבגינת המסעדה,והשאר בטיפ הצילומי...
מרים וחיים באהבת האדם והאדמה מקיימים את צוואת אבי המשפחה לדבריו :
"הבית -המשק-הוא קן למשפחה כולה" . הזוג מאפשר לאורחיו להתכרבל באווירה הכפרית המטופחת, לטעום ולהרגיש לרגע חלק מהקן.
"בשאיפה לארח כמו שהיינו רוצים שיארחו אותנו" אומרת מרים.
חיימקה מהנהן וקופץ על הטרקטור לחזור למטעי התפוחים.