23/08/2011
מנגולינה | צילום: אורן שלו www.oren-shalev.com | לביסקוטי-בית יוצר טעמים: www.biscotti.co.il
הקינוח על שכבותיו וצבעו העז והמגרה שימשו בסיס אידיאלי לציפוי הנוזלי ,
שהגזמתי בהשתפכותו על כף ההגשה ליצירת תנועה.
בחלק העליון של הפריים יורד קו עדין המחבר את המתבונן לתנועת זילוף השוקולד הלבן.
יש משהו המעיר את המנה לחיים, ומוציא אותה ממסגרת הדומם כשמצלמים אותה ביצירתה.
כמו בהגזמת נזילת הציפוי , גם בזילוף הלבן עודדתי את השפית המעטרת לצאת מגבולות הקינוח . היא נענתה בשמחה ,והגענו לתוצאה מצוירת ,מעט פרועה ויצירתית.
כף ההגשה משמשת כמראה להשתקפות התוכן.היא משלימה את הקומפוזיציה הצבעונית במחצית התחתונה ומצטרפת לחוויית התנועה.
רוסלה,השפית של "ביסקוטי"-בית יוצר טעמים, חלמה על מקום מאוד אקזוטי כשיצרה את שילוב הטעם, המרקם והצבע של הקינוח המיוחד הזה.
לבסיס הכינה כדורי שוקולד מחמרי גלם משובחים . השוקולד עם הביסקויטים השבורים משודרג עם שקד פרוס ועוד מסודותיה, ומהודק לבסיס עליו נח קרם מנגו שבושל על בה-מרי ,אמבטיית מים חמימה שהביצים משתכשכות בה בקערה נפרדת עם סוכר ,שוקולד לבן ומחית מנגו טרי במשך שעתיים.
רוסלה מקבלת את המרקם המבוקש ומקפלת לתוכו חמאה .היא מכניסה את התערובת למקרר ללילה שלם, ולאחר מכן מקציפה אותה עם שמנת מתוקה.אז מצטרף קרם המנגו והשוקולד הלבן לנוח על שכבת כדורי השוקולד.מעליהם היא שופכת ציפוי ממחית מנגו טבעית ,שעורבבה עם בסיס שקוף שהכינה בנפרד.
לצילום שפכנו את הציפוי לנזילה חיננית על כף ההגשה המשמשת גם מראה, ואז זילפה השפית את השוקולד הלבן בתנועת ציור ומנגינה למנגולינה.
ביסקוטי הוא בית יוצר טעמים שצילמתי בו קטלוג מוצרים רב טעם וצבע.
מידי פעם אני נקראת אליו לצילום עוד חידושים והפתעות שהשפית ,הבעלים ומנהל בית היצירה רוקמים למוצר בטעם חדש. בימי הצילום ב"ביסקוטי" עוצרת רוסלה השפית את מלאכתה הרבה, ומתמסרת לצילום כמו ליצירת המתכון.
בהמולת בית הקפה שבקדמת בית היצירה היא מביאה את הרך הנולד לצילום ראשון לפני יציאתו לעולם.