12/07/2011
שפצלה פטריות | צילום: אורן שלו www.oren-shalev.com | ל"אנינה": www.rest.co.il/sites/Default.asp?txtRestID=8412
כשאמא ישבה בסינר משובץ, על כסא עץ לא מעוצב,
במטבח החרסינה הירוקה, שהייתה באופנה,
בונה גבעה לבנבנה ורכה בקערת הקמח האדומה.
הביצים ממתינות בסבלנות,כוס של מים וצנצנת תבלין סודי.
ומולה ילדה מביטה בבצק המתהווה, משתוקקת ללוש,
פוערת פיה,למראה המסננת ,השמורה לימי השפצלה ,
נשלפת מוו הכלים,הבצק נעלם בתוכה בעדינות,
ומחריציה פורצות צורות מפותלות,
קופצות למחבת, לליטוף של חמאה מומסת,
משתזפות בגוון זהבהב,ומפצפצות בשמחה.
אליהן מצטרפות בחדווה פטריות טריות מהעולם החדש,
ושמנת מבעבעת הסוחפת את כל הטעמים.
והילדה ממתינה עם כפית כוכבי פרמזן לפזר על צלחת חלומותיה.
זוהי אגדת השפצלה של "אנינה",כשלצד "מוזיאון ארץ ישראל" ברמת אביב
במקום "מזנון של מוזיאון" יש מסעדה חוצפנית באנינותה.
עם מטבח של חמרי גלם טריים ומוקפדים,
אוכל מפתיע בטעמו המשובח ,
עוגות שאופה הקונדיטורית במקום, עליהן תכתב אגדה אחרת,
ועיצוב אלגנטי נינוח עם מרפסת הצופה לגינת המוזיאון
וגגות תל אביב מציצים באופק.