צאט טעימה צילומית-נגיעות קטנות בלב - תבשיל - יריד האוכל הביתי של ישראל
פתיחת מטבח
      הרשמה | שכחתי סיסמא
  • חפש מנה
  •      
  • חפש שם עסק
סוג מנה
סוג מטבח
ישוב
איזור
סגור חלונית

סגור חלונית הגדרות חיפוש נוספות:

עד מחיר
ש"ח
זמן התראה
כשרות
מנה ייחודית לחגים
אתר אישי משלוחים    צמחוני    אורגני    ללא גלוטן    טבעוני    דיאטתי
אורן שליו

צילמה וכתבה אורן שלו

צלמת מקצועית, בעברה צלמת אתר המסעדות rest.co.il, וכיום צלמת עצמאית של: אוכל, עיצוב ואוירה, אירועים ועוד.

לצפייה באתר של אורן ויצירת קשר:
www.oren-shalev.com

עוד טעימות צילומיות


אגדת הקרמבו

אגדת הקרמבו

1/7/2013 8
לכתבה
מ...מ...מ...

מ...מ...מ...

11/21/2012
לכתבה
כדור הפתעה

כדור הפתעה

10/28/2012
לכתבה
לרקוד סלואו עם קפה

לרקוד סלואו עם קפה

10/10/2012
לכתבה
קוקטייל משאלות

קוקטייל משאלות

25/09/2012
לכתבה
סלט פרחוני

סלט פרחוני

13/09/2012
לכתבה
מי הזיז את העוגייה שלי?

מי הזיז את העוגייה שלי?

30/08/2012
לכתבה
שמחת האופה

שמחת האופה

22/08/2012
לכתבה
מדלייה למוקפץ

מדלייה למוקפץ

12/08/2012
לכתבה
אהבה אסורה

אהבה אסורה

31/07/2012
לכתבה

טעימה צילומית

נגיעות קטנות בלב

13/06/2012


נגיעות קטנות בלב

גיוזה ברוטב טריאקי | צילום: אורן שלו www.oren-shalev.com | לזוקה: http://www.mapa.co.il/ng/buildrecord_LP3.asp?id=38794

טיפ צילומי

מבחר הדים סאם של "זוקה" צולם על ציור צבעוני של השם "אורן" באנגלית.

זהו ציור של אמן שצייר שמות בצבעי מים באחד מהגנים הציבוריים בבייג'ין.

השם מעוטר באיורים סיניים, וקשה לזהות אותו בחגיגת הצורות והצבע.

הציור הממוסגר נבחר כרקע לצילום דים סאם יפיפיים, שנוכל לראות באתר של "זוקה" שיעלה בקרוב.

רוטב הטריאקי מצולם בתנועה,

והקליק בשנייה בה נוצרת הטיפה, שחיכיתי לה לומר את המילה המשלימה.

 

מי היה מאמין שנגיעות קטנות בלב הוא תרגום מסינית של "דים סאם"?

אחרי ביקור לפני כשנתיים בבייג'ין, אני מתקשה עוד יותר להאמין שהסינים יקראו לאוכל בשם כל כך רומנטי. כנראה שמאחורי החזות החתומה במשמעת יש נשמות אוהבות אוכל לפחות כמונו, ולא בכדי המטבח האסיאתי הפך לחלק חשוב ואהוב מהעולם הקולינארי המערבי.

אחרי ש"הדלפתי" צילומי רביולי וניוקי מהאתר הנבנה של "זוקה", יצרן פסטה ודים סאם , אני חושפת אחת מיני רבות מהגיוזה שצילמנו. זוהי גיוזה במלית של חזה אווז, ג'ינג'ר, בצל ירוק ותבלינים. היא חביבה עלי במיוחד מסדרה של דים סאם במילויים מגוונים שאפשר להזמין מהמפעל, או לאכול במסעדות נבחרות שהמפעל מספק להן .

יעקב קרסניק, שף ובעלים של המפעל, סיפר לי על שלוש דרכים להכנת דים סאם, וחשבתי לשתף אתכם, כך שתוכלו להכין את החטיפים, שיכולים בקלות להפוך לארוחה, בדרך שתבחרו. יעקב גם הוסיף באדיבותו מתכון לרוטב טריאקי שמומלץ להכין לפני הדים סאם, ולהניח לטעמים להתחבר בנחת . אפשר לטבול את הדים סאם גם ברוטב טריאקי רגיל, אבל המתכון הפשוט שווה את ההשקעה.

 

מתכון לרוטב טריאקי של "זוקה":

 

1/2 כוס סויה יפאנית

1/3 כוס מירין

1 כפית שמן שומשום

1/2 כפית סאקי

3 בצל ירוק קצוץ לטבעות

 

מערבבים ומניחים כחצי שעה עד להגשה.

 

שלושת השיטות להכנת דים סאם של "זוקה":

 

1. טיגון בשמן עמוק עד השחמתם .

2. אידוי באמצעות מאדה במבוק במשך 8 עד 9 דקות .

3. טיגון-אידוי במחבת טפלון עם מעט שמן על מנת שהדמפלינג או הגיוזה לא יידבקו למחבת.

    אחרי טיגון זריז ועדין ,מוסיפים בין חצי לשלושת רבעי כוס מים, ומכסים.

    לאחר כ-5 דקות מסירים את המכסה, ומאדים את המים שנותרו.

    בשלב האחרון מטגנים את הדים סאם עד לקבלת גוון זהוב חום בחלקם התחתון.

כל הזכויות שמורות לחברת תבשיל אינטרנט בע"מ © 2011. אתר תבשיל הוא שוק אוכל באינטרנט, המאפשר מפגש בין בשלנים ובשלניות ביתיים לקהל הרעבים באזור מגוריהם, שרוצים לאכול אוכל ביתי או להזמין קייטרינג ביתי. באתר גם מתכונים של מאכלי עדות בישראל, כגון מתכוני אוכל מרוקאי, אוכל טריפוליטאי, רוסי ועוד, טיפים, פורום אוכל ומידע לעסקים קטנים בתחום המזון.