צאט טעימה צילומית-שושני בריוש עם קרם שקדים - תבשיל - יריד האוכל הביתי של ישראל
פתיחת מטבח
      הרשמה | שכחתי סיסמא
  • חפש מנה
  •      
  • חפש שם עסק
סוג מנה
סוג מטבח
ישוב
איזור
סגור חלונית

סגור חלונית הגדרות חיפוש נוספות:

עד מחיר
ש"ח
זמן התראה
כשרות
מנה ייחודית לחגים
אתר אישי משלוחים    צמחוני    אורגני    ללא גלוטן    טבעוני    דיאטתי
אורן שליו

צילמה וכתבה אורן שלו

צלמת מקצועית, בעברה צלמת אתר המסעדות rest.co.il, וכיום צלמת עצמאית של: אוכל, עיצוב ואוירה, אירועים ועוד.

לצפייה באתר של אורן ויצירת קשר:
www.oren-shalev.com

עוד טעימות צילומיות


אגדת הקרמבו

אגדת הקרמבו

1/7/2013 8
לכתבה
מ...מ...מ...

מ...מ...מ...

11/21/2012
לכתבה
כדור הפתעה

כדור הפתעה

10/28/2012
לכתבה
לרקוד סלואו עם קפה

לרקוד סלואו עם קפה

10/10/2012
לכתבה
קוקטייל משאלות

קוקטייל משאלות

25/09/2012
לכתבה
סלט פרחוני

סלט פרחוני

13/09/2012
לכתבה
מי הזיז את העוגייה שלי?

מי הזיז את העוגייה שלי?

30/08/2012
לכתבה
שמחת האופה

שמחת האופה

22/08/2012
לכתבה
מדלייה למוקפץ

מדלייה למוקפץ

12/08/2012
לכתבה
אהבה אסורה

אהבה אסורה

31/07/2012
לכתבה

טעימה צילומית

שושני בריוש עם קרם שקדים

09/05/2012


שושני בריוש עם קרם שקדים

בריוש קרם שקדים | צילום: אורן שלו www.oren-shalev.com | לדופלקס: http://www.rest.co.il/sites/Default.asp?txtRestID=12038

טיפ צילומי

צילומי אוכל במהלך אירוע אינם משימה קלה.



איש לא פנוי לכך - כולל הצלמת, שתפקידה לתעד בעיקר אנשים ואווירה.



אבל ככה אני: כנראה צלמת מזון לפני הכל, ולשם מוליך אותי הקול הפנימי.



אז בלי לפגוע בצילום האירוע, צילמתי על הדרך את הבריושים, נופלים מתבנית השקעים אל סלסילת הקש - עם עדשה רחבה, שהיתה על המצלמה.



לא נרגעתי. רציתי בריוש אחד: עם הקימורים, עם הקרם, עם הריח... צילום שיעשה לנו חשק להיכנס למכונית ולנסוע מיד ל"בנדיקט" או ל"דופלקס", או לקשור סינר ולהתחיל לאפות.



כדי לקבל צילום כזה החלפתי לעדשה מקרבת (70-200), המאפשרת לבודד את האובייקט המצולם בלי להתקרב אליו, בלי להפריע להגשה וללא הפרעות רקע שמסיטות את תשומת הלב מהנושא העיקרי.



המלצרית החיננית מרחה את ציפורניה לפני העבודה בלק תכלת בצבע הים המשתקף מהחלון. על אצבעה הותאמה טבעת עם אבן תכלת גם היא, והשלימה את הפריים בנגיעה המייחדת את הרגע והמקום.



אם גם אתם הגעתם לארוחת בוקר במסעדת "בנדיקט", רוב הסיכויים שנעתם בחוסר סבלנות עד שהמאפים הגיעו - כי אי אפשר לחכות עם ריח האפייה במקום.

אם התארחתם לבראנץ' במתחם האירועים "דופלקס" שבהרצליה פיתוח, רוב הסיכויים שהתפללתם כי מאפי ארוחת הבוקר של "בנדיקט" יעלו כבר קומה ויוצעו לכם כשהם חמימים ונימוחים (שהרי "דופלקס" חולק עם "בנדיקט" את אותם בעלים ואת אותו בית מאפה).

אם פגשתם ב"דופלקס" באחת השבתות צלמת, כשעל עינה מצלמה ובידה בריוש קרם שקדים שלא נגמר - אני מודה, זאת אני (וזה לא היה אותו בריוש כל הזמן...)

ואם טעמתם את אחד מהבריושים האלה ושאלתם את עצמכם איך יוצא להם כזה - קבלו את התשובה:

כשראיתי את שושני הבריוש מגיעים למזנון הבראנץ' שב"דופלקס" – יפהפיים, עם כובע מסולסל ורך, מגונדרים בשבבי שקדים פרוסים - הם הפכו מיד ליעד צילומי.

כשטעמתי, רדפתי אחרי שחר מאור, השף של "דופלקס", והבהרתי: "אני לא נשארת עם הטעם הזה בלי מתכון". לשמחתי מאור נעתר, ונתן לי את מתכון שושני הבריוש בקרם השקדים - שטעמם מלווה אותי כל השבוע.

עכשיו גם אתם יכולים למלא את הבית בניחוח הנפלא ולהפוך לבריוש בלי להסתכל לצדדים...

שושני בריוש עם קרם שקדים

מתכון של השף שחר מאור מ"דופלקס".

מרכיבים
(12-8 בריושים אישיים, תלוי בגודל תבנית השקעים, או עוגת שושנים בתבנית בקוטר 26 ס"מ)
לבריוש

40 גרם שמרים טריים

25 מ"ל (1 כף ועוד 2 כפיות) מים

25 מ"ל (1 כף ועוד 2 כפיות) חלב

600 גרם (1/4 4 כוסות) קמח (רצוי קמח לחם, שנמכר כיום בכל רשתות השיווק)

75 גרם (1/4 כוס ועוד 2 כפות) סוכר

10 גרם (2 כפיות) מלח

5 ביצים

250 גרם חמאה חתוכה לקוביות

לקרם השקדים

160 גרם חמאה

275 גרם (1/4 1 כוסות ועוד 2 כפות) סוכר

320 גרם (כ-4 כוסות) שקדים טבעיים טחונים

160 גרם ביצים (כ-3 ביצים)

100 גרם (2/3 כוס ועוד 1 כף) קמח

לציפוי

1 ביצה טרופה

100 גרם שקדים מולבנים פרוסים

אופן ההכנה

הבצק

1. ממיסים בקערה את השמרים במים והחלב.

2.במיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח, הסוכר והמלח.

3.מוסיפים את תערובת השמרים ולשים כ-5 דקות במהירות נמוכה, תוך הוספת הביצים בהדרגה.

4.ממשיכים ללוש ומוסיפים בהדרגה את החמאה.

5.מפסיקים את פעולת המיקסר ומכסים את הקערה בפלסטיק נצמד או במגבת לחה. מתפיחים כשעה.

6.לשים כ-3 דקות, מכסים את הקערה בפלסטיק נצמד ומניחים במקרר למשך הלילה.

קרם השקדים

1.מערבבים את החמאה והסוכר במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת תפוחה מעט.

2.ממשיכים לערבל ומוסיפים בהדרגה, לפי הסדר, את הביצים, השקדים והקמח.

עיצוב השושנים

1.מקמחים קלות את משטח העבודה. מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 1 ס"מ, ומורחים אותו בנדיבות במלית השקדים.

2.מגלגלים לרולדה, וחותכים לפרוסות בעובי של כ-3 ס"מ. מניחים בתוך תבנית שקעים (רצוי סיליקון) או בתבנית בקוטר 26 ס"מ, כשאחד הצדדים החתוכים פונה כלפי מעלה.

3.מתפיחים עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו. לקראת סוף ההתפחה מחממים את התנור ל-170 מעלות.

4.מברישים את שושנות הבריוש בביצה טרופה, ומפזרים עליהן את השקדים הפרוסים.

5.אופים 40-30 דקות, עד שהבריושים מקבלים גוון זהוב-שחום.

כל הזכויות שמורות לחברת תבשיל אינטרנט בע"מ © 2011. אתר תבשיל הוא שוק אוכל באינטרנט, המאפשר מפגש בין בשלנים ובשלניות ביתיים לקהל הרעבים באזור מגוריהם, שרוצים לאכול אוכל ביתי או להזמין קייטרינג ביתי. באתר גם מתכונים של מאכלי עדות בישראל, כגון מתכוני אוכל מרוקאי, אוכל טריפוליטאי, רוסי ועוד, טיפים, פורום אוכל ומידע לעסקים קטנים בתחום המזון.