22/01/2012
ארוחות בטעמי עולם | צילום: אורן שלו www.oren-shalev.com | לבנדיקט: http://www.rest.co.il/_intros/benedict
ארוחת הבוקר הערבית צולמה על אחד משולחנות המרפסת של מסעדת "בנדיקט" ברוטשילד.
גיא, השף של מסעדות "בנדיקט", הציע להרים את סינרו הלבן , ולשמש כרפלקטור.
הצעתו התקבלה על ידי בשמחה,והמנה קיבלה רפלקציית אור רכה מהסינר.
בחרתי בפריים, שיש בו גם את ידו המציצה של גיא ,המשתלבת ברווח המשולש שיצרו המאזניים, ומספר על הדרך.
רשת "בנדיקט", המתמחה בארוחות בוקר, פרצה כבר מזמן את גבולות החביתה והגבינה, ומאפשרת להתענג על תפריט מגוון 24 שעות ביממה.
בחודש פברואר יורחב התפריט אפילו יותר, ויאפשר ללקוחות לצאת למסע עולמי עם ארוחות שהגו שפים של ארבע מסעדות אתניות מובילות. "בית תאילנדי" תציע ארוחת בוקר תאילנדית אותנטית, שבארץ נאכל אותה יותר לקראת הצהריים כמרק עם קציצות בשר בניחוח אסייתי עמוק. ארוחת הבוקר של המסעדה האיטלקית "מל ומישל" תכלול שתי נקניקיות איטלקיות ברוטב עגבניות, אנשובי, צלפים, וזיתים שחורים, המוגשות על בריוש קלוי עם ביצה עלומה ורוטב הולנדייז קטיפתי. את הנקניקיות ילווה סלט עגבניות שרי, גבינת מוצרלה, פסטו, רוקט וחומץ בלסמי. את ארוחת הבוקר הספרדית מכינים ב"בנדיקט" לפי מתכון השף של מסעדת "ויקי כריסטינה" שבמתחם התחנה בתל אביב. היא כוללת טורטייה שבתוכה נתחי פילה בקר, בייקון, בצל אפוי, גבינת צ'דר ואיולי צ'יפוטלה, בצד שתי ביצי עין.
את הארוחה הערבית מכינים לפי מתכון של חוסם עבאס, השף של מסעדת "אל באבור". הארוחה מספרת על מפגש בין בני דודים, אחד מהגליל והשני משדרות רוטשילד בתל אביב, ומציעה שילוב טעמים אותנטיים של תנובת חלקה משותפת: חביתה מקושקשת עם קישוא בלאדי (קוסא) ובצל, שסביבה לבנה עם חרדל בר מוחמץ; חצילונים כבושים (החרדל והחצילונים ממסעדת "אל באבור"); זיתים סוריים מתובלים; סלט עגבניות עם בצל ירוק, נענע וזעתר; פיתות מהטאבון; ומיץ מרימונים שעבאס סוחט באהבה בעונת הקטיף. תה עם נענע והל משלים את חוויית ארוחת הבוקר, שאין ישראלית ממנה.
עבאס העביר לנו באדיבותו את המתכון לחצילונים הכבושים,יוצאי הדופן בטעמם, המופיע בספר "טחינה, נענע, צנובר, כבש" שכתב עם נירה רוסו (הוצאת "ידיעות אחרונות"):
צ'קר - חצילונים כבושים
המצרכים
1 ק"ג חצילים קטנים מאוד (רצוי בלאדי)
2 פלפלים חריפים חתוכים לחתיכות קטנות
6 שיני שום כתושות
6 כוסות מים רותחים
3 כפיות גדושות מלח גס
3 כוסות שמן זית
אופן ההכנה
1. מנקים היטב את החצילים, ומסירים מהם את העלים.
2. מכניסים את החצילים לסיר עם מים רותחים,
ומבשלים 20 דקות על להבה בינונית.
3. מניחים את החצילים במסננת למשך 5-4 שעות,
עד שניגרים מהם כל הנוזלים.
להשלמת הייבוש, מניחים אותם על יריעת בד
ומכסים למשך הלילה.
4. מערבבים את הפלפל החריף עם השום הכתוש.
5. חותכים את החצילים לאורכם, ויוצרים בכל אחד מהם כיס קטן.
פותחים את הכיס עם היד, ומכניסים לתוכו
כפית מתערובת השום.
6. דוחסים את החצילים לצנצנת
ויוצקים עליהם 6 כוסות מים רותחים.
מוסיפים את המלח הגס ויוצקים על הכול את שמן הזית.
7. אוטמים היטב את הצנצנת.
8. החצילים מוכנים כעבור שבועיים -
חשוב לא לפתוח את הצנצנת קודם לכן.