צאט טעימה צילומית-בוקר טוב עולם - תבשיל - יריד האוכל הביתי של ישראל
פתיחת מטבח
      הרשמה | שכחתי סיסמא
  • חפש מנה
  •      
  • חפש שם עסק
סוג מנה
סוג מטבח
ישוב
איזור
סגור חלונית

סגור חלונית הגדרות חיפוש נוספות:

עד מחיר
ש"ח
זמן התראה
כשרות
מנה ייחודית לחגים
אתר אישי משלוחים    צמחוני    אורגני    ללא גלוטן    טבעוני    דיאטתי
אורן שליו

צילמה וכתבה אורן שלו

צלמת מקצועית, בעברה צלמת אתר המסעדות rest.co.il, וכיום צלמת עצמאית של: אוכל, עיצוב ואוירה, אירועים ועוד.

לצפייה באתר של אורן ויצירת קשר:
www.oren-shalev.com

עוד טעימות צילומיות


אגדת הקרמבו

אגדת הקרמבו

1/7/2013 8
לכתבה
מ...מ...מ...

מ...מ...מ...

11/21/2012
לכתבה
כדור הפתעה

כדור הפתעה

10/28/2012
לכתבה
לרקוד סלואו עם קפה

לרקוד סלואו עם קפה

10/10/2012
לכתבה
קוקטייל משאלות

קוקטייל משאלות

25/09/2012
לכתבה
סלט פרחוני

סלט פרחוני

13/09/2012
לכתבה
מי הזיז את העוגייה שלי?

מי הזיז את העוגייה שלי?

30/08/2012
לכתבה
שמחת האופה

שמחת האופה

22/08/2012
לכתבה
מדלייה למוקפץ

מדלייה למוקפץ

12/08/2012
לכתבה
אהבה אסורה

אהבה אסורה

31/07/2012
לכתבה

טעימה צילומית

בוקר טוב עולם

22/01/2012


בוקר טוב עולם

ארוחות בטעמי עולם | צילום: אורן שלו www.oren-shalev.com | לבנדיקט: http://www.rest.co.il/_intros/benedict

טיפ צילומי

ארוחת הבוקר הערבית צולמה על אחד משולחנות המרפסת של מסעדת "בנדיקט" ברוטשילד.

גיא, השף של מסעדות "בנדיקט", הציע להרים את סינרו הלבן , ולשמש כרפלקטור.

הצעתו התקבלה על ידי בשמחה,והמנה קיבלה רפלקציית אור רכה מהסינר.

בחרתי בפריים, שיש בו גם את ידו המציצה של גיא ,המשתלבת ברווח המשולש שיצרו המאזניים, ומספר על הדרך.

  

רשת "בנדיקט", המתמחה בארוחות בוקר, פרצה כבר מזמן את גבולות החביתה והגבינה, ומאפשרת להתענג על תפריט מגוון 24 שעות ביממה.

בחודש פברואר יורחב התפריט אפילו יותר, ויאפשר ללקוחות לצאת למסע עולמי עם ארוחות שהגו שפים של ארבע מסעדות אתניות מובילות. "בית תאילנדי" תציע ארוחת בוקר תאילנדית אותנטית, שבארץ נאכל אותה יותר לקראת הצהריים כמרק עם קציצות בשר בניחוח אסייתי עמוק. ארוחת הבוקר של המסעדה האיטלקית "מל ומישל" תכלול שתי נקניקיות איטלקיות ברוטב עגבניות, אנשובי, צלפים, וזיתים שחורים, המוגשות על בריוש קלוי עם ביצה עלומה ורוטב הולנדייז קטיפתי. את הנקניקיות ילווה סלט עגבניות שרי, גבינת מוצרלה, פסטו, רוקט וחומץ בלסמי. את ארוחת הבוקר הספרדית מכינים ב"בנדיקט" לפי מתכון השף של מסעדת "ויקי כריסטינה" שבמתחם התחנה בתל אביב. היא כוללת טורטייה שבתוכה נתחי פילה בקר, בייקון, בצל אפוי, גבינת צ'דר ואיולי צ'יפוטלה, בצד שתי ביצי עין.

את הארוחה הערבית מכינים לפי מתכון של חוסם עבאס, השף של מסעדת "אל באבור". הארוחה מספרת על מפגש בין בני דודים, אחד מהגליל והשני משדרות רוטשילד בתל אביב, ומציעה שילוב טעמים אותנטיים של תנובת חלקה משותפת: חביתה מקושקשת עם קישוא בלאדי (קוסא) ובצל, שסביבה לבנה עם חרדל בר מוחמץ; חצילונים כבושים (החרדל והחצילונים ממסעדת "אל באבור"); זיתים סוריים מתובלים; סלט עגבניות עם בצל ירוק, נענע וזעתר; פיתות מהטאבון; ומיץ מרימונים שעבאס סוחט באהבה בעונת הקטיף. תה עם נענע והל משלים את חוויית ארוחת הבוקר, שאין ישראלית ממנה.

עבאס העביר לנו באדיבותו את המתכון לחצילונים הכבושים,יוצאי הדופן בטעמם, המופיע בספר "טחינה, נענע, צנובר, כבש" שכתב עם נירה רוסו (הוצאת "ידיעות אחרונות"):

 

צ'קר - חצילונים כבושים

 

המצרכים

1 ק"ג חצילים קטנים מאוד (רצוי בלאדי)

2 פלפלים חריפים חתוכים לחתיכות קטנות

6 שיני שום כתושות

6 כוסות מים רותחים

3 כפיות גדושות מלח גס

3 כוסות שמן זית

 

אופן ההכנה

1.      מנקים היטב את החצילים, ומסירים מהם את העלים.

2.      מכניסים את החצילים לסיר עם מים רותחים,

         ומבשלים 20 דקות על להבה בינונית.

3.      מניחים את החצילים במסננת למשך 5-4 שעות,

         עד שניגרים מהם כל הנוזלים.

         להשלמת הייבוש, מניחים אותם על יריעת בד

         ומכסים למשך הלילה.

4.      מערבבים את הפלפל החריף עם השום הכתוש.

5.      חותכים את החצילים לאורכם, ויוצרים בכל אחד מהם כיס קטן.

         פותחים את הכיס עם היד, ומכניסים לתוכו

         כפית מתערובת השום.

6.      דוחסים את החצילים לצנצנת

         ויוצקים עליהם 6 כוסות מים רותחים.

         מוסיפים את המלח הגס ויוצקים על הכול את שמן הזית.

7.      אוטמים היטב את הצנצנת.

8.      החצילים מוכנים כעבור שבועיים -

         חשוב לא לפתוח את הצנצנת קודם לכן. 

 

  

כל הזכויות שמורות לחברת תבשיל אינטרנט בע"מ © 2011. אתר תבשיל הוא שוק אוכל באינטרנט, המאפשר מפגש בין בשלנים ובשלניות ביתיים לקהל הרעבים באזור מגוריהם, שרוצים לאכול אוכל ביתי או להזמין קייטרינג ביתי. באתר גם מתכונים של מאכלי עדות בישראל, כגון מתכוני אוכל מרוקאי, אוכל טריפוליטאי, רוסי ועוד, טיפים, פורום אוכל ומידע לעסקים קטנים בתחום המזון.