צאט טעימה צילומית-קובה על הבר - תבשיל - יריד האוכל הביתי של ישראל
פתיחת מטבח
      הרשמה | שכחתי סיסמא
  • חפש מנה
  •      
  • חפש שם עסק
סוג מנה
סוג מטבח
ישוב
איזור
סגור חלונית

סגור חלונית הגדרות חיפוש נוספות:

עד מחיר
ש"ח
זמן התראה
כשרות
מנה ייחודית לחגים
אתר אישי משלוחים    צמחוני    אורגני    ללא גלוטן    טבעוני    דיאטתי
אורן שליו

צילמה וכתבה אורן שלו

צלמת מקצועית, בעברה צלמת אתר המסעדות rest.co.il, וכיום צלמת עצמאית של: אוכל, עיצוב ואוירה, אירועים ועוד.

לצפייה באתר של אורן ויצירת קשר:
www.oren-shalev.com

עוד טעימות צילומיות


אגדת הקרמבו

אגדת הקרמבו

1/7/2013 8
לכתבה
מ...מ...מ...

מ...מ...מ...

11/21/2012
לכתבה
כדור הפתעה

כדור הפתעה

10/28/2012
לכתבה
לרקוד סלואו עם קפה

לרקוד סלואו עם קפה

10/10/2012
לכתבה
קוקטייל משאלות

קוקטייל משאלות

25/09/2012
לכתבה
סלט פרחוני

סלט פרחוני

13/09/2012
לכתבה
מי הזיז את העוגייה שלי?

מי הזיז את העוגייה שלי?

30/08/2012
לכתבה
שמחת האופה

שמחת האופה

22/08/2012
לכתבה
מדלייה למוקפץ

מדלייה למוקפץ

12/08/2012
לכתבה
אהבה אסורה

אהבה אסורה

31/07/2012
לכתבה

טעימה צילומית

קובה על הבר

17/10/2011


קובה על הבר

קובה סלק | צילום: אורן שלו www.oren-shalev.com | לקובה בר: http://bit.ly/rt0zGW

טיפ צילומי

צילום תבשילים ביתיים השוחים במרק וירקות ,כשבתוכם מילוי הנסתר מהעין, הוא בדרך כלל במבט עילי,כמו בתמונה. הזוית מאפשרת את העברת התוכן במלואו.

סלק הוא ירק עם צבע מיוחד,וכדאי לצלם אותו כשהוא מואר,אחרת יתקבל כגוש כהה.

יחד עם זאת הוא צובע את המנה בגוון פוטוגני ומעורר תאבון.

נאלצתי להיפרד מחלק מהמרק המוגש במקור,כיון שהנוזל "בולע" את המרכיבים בתוכו. 

חתכתי את הקובה על מנת לאפשר הצצה למילוי.החיתוך גם מגוון את הצבעוניות הרב שכבתית, ויוצר זוג עיניים מתבוננות.

השתמשתי בכף להרמת מחצית הקובה,והנחתי אותה כך, שנוכל לראות את המלית על שכבותיה,ואפשר לחוש את תנועת הקובה בדרכה לחוויית הטעימה הביתית. 

קובה ירושלמית נוסעת לתל אביב כל בוקר,והילדים שעזבו את הבית עוצרים ליד כיכר רבין , וטועמים קצת מאימא. לעיתים מגיעים לדירת הקופסא,רעבים ומתגעגעים, ומזמינים בטלפון צלחת מהבילה של תבשיל טעים, בניחוח מקום אחר.

אופיר, הירושלמי מה"קובה בר", שכנע את אימא אורה לבשל לתל- אביבים קובות וממולאים משכחי געגוע.

אפשר לעצור בעיר הגדולה , לשבת על הבר , או ליד כסא ושולחן מצויר בסיר על המדרכה בחוויה אורבאנית תוססת,או להזמין טלפונית לבית או למשרד קובות ממולאות במיטב מסורת כורדיסטאן עם צלחת אורז אחד-אחד, כי קובה אוכלים עם אורז כמובן.

אורה באה להציץ על הקובה שלה מצטלמת, ניגבה את ידי האם המקבבות בסינרה, וסיפרה לי איך מכינים קובה סלק:

הקובה:

ללוש לבצק דביק עד שאין גושים:

1/2 כוס סולת,11/4 כוס מים,כף מלח.

המלית:

לטגן בשמן 2 בצלים קצוצים עד הזהבה,להוסיף 250 גר' בשר טחון מס' 2, 1/2 כפית פלפל שחור, 1/2 כפית פפריקה מתוקה,1/4 כפית כורכום ,11/4כפית מלח.

לערבב ולהמשיך בטיגון כ-2 דקות.

הקיבוב:

להרטיב ידיים וליצור כדורים בינוניים מתערובת הסולת.

ליצור שקע בכל כדור ,ולהניח כף מילוי בתוכו. לסגור את הקובה עם השוליים ולכדרר אותה בעדינות לסגירתה.

המרק:

לטגן כ-2 דקות בכף שמן : 1 בצל קצוץ, קילו סלק טרי קלוף ופרוס לפלחים בינוניים, גבעול ועלי סלרי חתוכים גס.לכסות במים.להוסיף 1 כף רסק עגבניות,כפית מלח,1/2 כפית מלח לימון ו-2 כפות סוכר.לבשל את המרק כ-10 דקות על אש גבוהה.להכניס את הקובות בעדינות למרק הרותח לכ-8 דקות עד שכול התבשיל מאדים כסלק.

מומלץ להגיש עם אורז לבן. 

כל הזכויות שמורות לחברת תבשיל אינטרנט בע"מ © 2011. אתר תבשיל הוא שוק אוכל באינטרנט, המאפשר מפגש בין בשלנים ובשלניות ביתיים לקהל הרעבים באזור מגוריהם, שרוצים לאכול אוכל ביתי או להזמין קייטרינג ביתי. באתר גם מתכונים של מאכלי עדות בישראל, כגון מתכוני אוכל מרוקאי, אוכל טריפוליטאי, רוסי ועוד, טיפים, פורום אוכל ומידע לעסקים קטנים בתחום המזון.