16/11/2011
קבב דגים ויוגורט | צילום: אורן שלו www.oren-shalev.com | למסעדת פפה: http://bit.ly/ufcqQ5
צילומי המנות במסעדת "פפה" בוצעו במסעדה בערב,בתאורה רומנטית , עמומה ורכה לעין,אך בלתי אפשרית צילומית.
בדרך כלל אני נמנעת משימוש בפלאש, כדי לא "להקפיא" את המנה,ולהעביר חוויה אוטנטית ולא פלסטית-דוממת.
אם לא מתאפשר לצלם באור יום,אני משתמשת בתאורה מקצועית המתקרבת לתוצאת אור יום,ועדיין הצילום מורכב יותר,והתוצאה אחרת.
כל שנותר היה להפוך את האילוץ ליתרון, ולהשתמש בהצללה שהתאורה יוצרת, השתקפות הצלחת המיוחדת וצבעי המנה, והאור המוחזר מכוס היין הלבן ליצירת קומפוזיציה של אור וצל במיטבה ,כשצבעי המנה "מקפיצים" אותה משלל הפרטים שברקע.
דגים אוכלים בים, ובראשון לציון יש גם ים וגם מסעדה אלגנטית עם תפריט עשיר של דגים ופירות ים.
כשירדתי במדרגות לצילומי מסעדת "פרנצ'סקה" ו"פפה" נזכרתי שוב,ביפיה של רצועת החוף מתל אביב דרומה.חוף נקי ומטופח,חול לבן, ים בוהק משמש חורפית, וגם דגים ופירות ים ממשפחת המנות שאנחנו נוהגים לאכול בתל אביב וצפונה.
ממסעדת "פפה" אפשר להשקיף על הים מחלונות גדולים. חלל המסעדה מעוצב באלגנטיות חמימה, כמו ביאכטה יוקרתית שאפשר לבלות בה ללא טלטולי הגלים.
דמותו של "פפה",יורד הים, מביטה מגב הכסאות. השולחנות מעוטרים באוניות מפרש להפלגה טעימה אל מנות יצירתיות של השף בני אשכנזי,מדגים ופירות ים טריים בגוון ים תיכוני .
טעמתי שם מרק דגים עשיר בפירות ים ולובסטר חינני,חריף וארומטי, כמו שאפשר לאכול רק במסעדות מרובות דגה טרייה, שהשף יודע לחבר אותם לחוויה קולינארית.
אהבתי גם את שילוב הטעמים המיוחד בין קבב דגים ,ירקות ויוגורט.
בני, השף, שיתף אותנו במרכיביו ואופן הכנתו:
המצרכים לקבב:
1 קג' בשר דג קצוץ בסכין :לוקוס,פרידה,בורי,מוסר ים.
1 בצל סגול קצוץ
גרדת לימון מ-2 לימונים
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 כפות שמן זית
1וחצי כפיות מלח
מצרכים לרוטב:
1 בצל לבן חתוך לקוביות
1 עגבניה קצוצה לקוביות
2 שיני שום פרוס
1 חופן תרד
חצי לימון סחוט
כרבע כפית מלח
לפני הגשה:
עלי כוסברה
פלפל ירוק טרי חריף
יוגורט סמיך
כרבע כפית מלח
להכנה:
מערבבים את מרכיבי הקבב ויוצרים קציצות. צורבים בגריל כ-5 דקות.
מטגנים את ירקות הרוטב בשמן זית כדקה,מוסיפים מיץ לימון, ומעט מלח ומורידים מהאש.
מסדרים את הירקות בצלחת הגשה, מעליהם הקבב, ומזלפים מעל יוגורט, עלי כוסברה ופלפל ירוק חריף קצוץ.