צאט טעימה צילומית-דגים אוכלים בים - תבשיל - יריד האוכל הביתי של ישראל
פתיחת מטבח
      הרשמה | שכחתי סיסמא
  • חפש מנה
  •      
  • חפש שם עסק
סוג מנה
סוג מטבח
ישוב
איזור
סגור חלונית

סגור חלונית הגדרות חיפוש נוספות:

עד מחיר
ש"ח
זמן התראה
כשרות
מנה ייחודית לחגים
אתר אישי משלוחים    צמחוני    אורגני    ללא גלוטן    טבעוני    דיאטתי
אורן שליו

צילמה וכתבה אורן שלו

צלמת מקצועית, בעברה צלמת אתר המסעדות rest.co.il, וכיום צלמת עצמאית של: אוכל, עיצוב ואוירה, אירועים ועוד.

לצפייה באתר של אורן ויצירת קשר:
www.oren-shalev.com

עוד טעימות צילומיות


אגדת הקרמבו

אגדת הקרמבו

1/7/2013 8
לכתבה
מ...מ...מ...

מ...מ...מ...

11/21/2012
לכתבה
כדור הפתעה

כדור הפתעה

10/28/2012
לכתבה
לרקוד סלואו עם קפה

לרקוד סלואו עם קפה

10/10/2012
לכתבה
קוקטייל משאלות

קוקטייל משאלות

25/09/2012
לכתבה
סלט פרחוני

סלט פרחוני

13/09/2012
לכתבה
מי הזיז את העוגייה שלי?

מי הזיז את העוגייה שלי?

30/08/2012
לכתבה
שמחת האופה

שמחת האופה

22/08/2012
לכתבה
מדלייה למוקפץ

מדלייה למוקפץ

12/08/2012
לכתבה
אהבה אסורה

אהבה אסורה

31/07/2012
לכתבה

טעימה צילומית

דגים אוכלים בים

16/11/2011


דגים אוכלים בים

קבב דגים ויוגורט | צילום: אורן שלו www.oren-shalev.com | למסעדת פפה: http://bit.ly/ufcqQ5

טיפ צילומי

צילומי המנות במסעדת "פפה" בוצעו במסעדה בערב,בתאורה רומנטית , עמומה ורכה לעין,אך בלתי אפשרית צילומית.

בדרך כלל אני נמנעת משימוש בפלאש, כדי לא "להקפיא" את המנה,ולהעביר חוויה אוטנטית ולא פלסטית-דוממת.

אם לא מתאפשר לצלם באור יום,אני משתמשת בתאורה מקצועית המתקרבת לתוצאת אור יום,ועדיין הצילום מורכב יותר,והתוצאה אחרת.

כל שנותר היה להפוך את האילוץ ליתרון, ולהשתמש בהצללה שהתאורה יוצרת, השתקפות הצלחת המיוחדת וצבעי המנה, והאור המוחזר מכוס היין הלבן ליצירת קומפוזיציה של אור וצל במיטבה ,כשצבעי המנה "מקפיצים" אותה משלל הפרטים שברקע.

דגים אוכלים בים, ובראשון לציון יש גם ים וגם מסעדה אלגנטית עם תפריט עשיר של דגים ופירות ים.

כשירדתי במדרגות לצילומי מסעדת "פרנצ'סקה" ו"פפה" נזכרתי שוב,ביפיה של רצועת החוף מתל אביב דרומה.חוף נקי ומטופח,חול לבן, ים בוהק משמש חורפית, וגם דגים ופירות ים ממשפחת המנות שאנחנו נוהגים לאכול בתל אביב וצפונה.

ממסעדת "פפה" אפשר להשקיף על הים מחלונות גדולים. חלל המסעדה מעוצב באלגנטיות חמימה, כמו ביאכטה יוקרתית שאפשר לבלות בה ללא טלטולי הגלים.

דמותו של "פפה",יורד הים, מביטה מגב הכסאות. השולחנות מעוטרים באוניות מפרש להפלגה טעימה אל מנות יצירתיות של השף בני אשכנזי,מדגים ופירות ים טריים בגוון ים תיכוני .

טעמתי שם מרק דגים עשיר בפירות ים ולובסטר חינני,חריף וארומטי, כמו שאפשר לאכול רק במסעדות מרובות דגה טרייה, שהשף יודע לחבר אותם לחוויה קולינארית.

אהבתי גם את שילוב הטעמים המיוחד בין קבב דגים ,ירקות ויוגורט.

בני, השף, שיתף אותנו במרכיביו ואופן הכנתו:

 המצרכים לקבב:

1 קג' בשר דג קצוץ בסכין :לוקוס,פרידה,בורי,מוסר ים.

1 בצל סגול קצוץ

גרדת לימון מ-2 לימונים

חופן פטרוזיליה קצוצה

2 כפות שמן זית

1וחצי כפיות מלח

מצרכים לרוטב:

1 בצל לבן חתוך לקוביות

1 עגבניה קצוצה לקוביות

2 שיני שום פרוס

1 חופן תרד

חצי לימון סחוט

כרבע כפית מלח

לפני הגשה:

עלי כוסברה

פלפל ירוק טרי חריף

יוגורט סמיך

כרבע כפית מלח

להכנה:

מערבבים את מרכיבי הקבב ויוצרים קציצות. צורבים בגריל כ-5 דקות.

 מטגנים את ירקות הרוטב בשמן זית כדקה,מוסיפים מיץ לימון, ומעט מלח ומורידים מהאש.

 מסדרים  את הירקות בצלחת הגשה, מעליהם הקבב, ומזלפים מעל יוגורט, עלי כוסברה ופלפל ירוק חריף קצוץ.

כל הזכויות שמורות לחברת תבשיל אינטרנט בע"מ © 2011. אתר תבשיל הוא שוק אוכל באינטרנט, המאפשר מפגש בין בשלנים ובשלניות ביתיים לקהל הרעבים באזור מגוריהם, שרוצים לאכול אוכל ביתי או להזמין קייטרינג ביתי. באתר גם מתכונים של מאכלי עדות בישראל, כגון מתכוני אוכל מרוקאי, אוכל טריפוליטאי, רוסי ועוד, טיפים, פורום אוכל ומידע לעסקים קטנים בתחום המזון.