11/04/2012
דלפק הצילומים | צילום: אורן שלו www.oren-shalev.com | ל-Guys Home Cooking: guy.rz@hotmail.com סגנון:מיכל ברקת
הסטייליסטית, מיכל ברקת , ואני התגלגלנו מצחוק כשגיא עשה פעלולים עם לימונים, חצילים ושאר ירקות באוויר. הוא חגג את פריצת הדרך שלו כ"טאלנט" בעולם מבשל ומצטלם.
ומכל הסדרה בחרתי להציג את הצילום "המתפלק" מהצד, מהזווית הכי פחות מתוכננת וצפויה.
אילו הצילומים שבדרך כלל באים ממקום אינסטינקטיבי, והכי מחובר לנקודת המבט האישית.
יש רגע של צביטה קטנה בבטן ו"קליק" המצלמה חותם אותו, ומעלה לי חיוך של ילדה שובבה.
גיא צולם עם המוצרים הנהדרים שקנה בשוק אבו גוש מאחורי דלפק מסעדה מנירוסטה באדיבותה של מסעדת liv ברמת החייל.
התאורה והפלאשים כוונו לצילום חזיתי, ועל כן יש את הבזק האור המשתקף בצילום מהצד.
אז מה? גם כך פיצוח האגוזים, פירוק השום, ופיזור המצרכים היה טבעי וכלאחר יד, והאור הבלתי מתוכנן מתאים לאווירה הכללית של הפריים .
מזווית הצילום הצידית נבנתה קומפוזיציה חדשה של משולש הדרגתי עם הבדלי תאורה ופוקוס, ובשילוב עם ההשתקפות נוצרת תנועה.
גיא רבינוביץ' נסע עם משפחתו לבוסטון, וארז חלומות ואגוזים. שם הגיע הרגע לחבר את קצוות אהבותיו לתור בשווקי העולם ולבשל. הוא החליט ליצור ולשווק מוצרי גורמה כמו: סלטים, ממרחים ורטבים טריים, לא מעובדים, ללא חומרים משמרים וללא צבעי מאכל.
ל- Guy’s Healthy Home cooking
יש רשימת מוצרים מסקרנת כמו: פטה אפונה ירוקה, חצילים מוחמצים בבזיליקום ושום, ממרח פטה כבשים צרפתי עם אגוזים, ממרח שקדים ועוד. החברה נולדה רק השנה, ומתפתחת בהקפדה על איכות חמרי הגלם ותהליך הכנה ביתי נטול תוספות מלאכותיות. בינתיים אפשר לקנות את המוצרים בשווקים מקומיים מובילים בבוסטון כמו ה SAWA ובשווקים מקומיים אחרים.
בביקורו בארץ צילמתי עבורו את התמונות הראשונות לאתר האינטרנט שיעלה בקרוב, עם ירקות וקטניות שקנה מהשוק באבו גוש.
ממרח האגוזים שלו הקסים אותי בטעמו והכנתו הפשוטה. הוא מתאים במיוחד לפסח המשופע באגוזים טריים, וטעים ביותר עם מצה. אחרי החג ממליץ גיא למרוח אותו בנדיבות על לחם מחיטה מלאה ולהתמוגג.
המתכון לממרח אגוזים של
Guy’s Healthy Home cooking :
המצרכים:
חצי קילוגרם אגוזי מלך (אפשר גם לחלק את הכמות לאגוזי מלך ואגוזי לוז)
100 מ"ל שמן זית כתית משובח (כחצי כוס)
1 או 2 שיני שום (לפי טעמכם )
1/2 כפית מלח
מעט פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. לטחון את המרכיבים היבשים במעבד מזון.
2. להוסיף את שמן הזית במהירות איטית ובזילוף דק.
וזה מוכן!
ולקינוח:
הנוסח המתוק של הממרח על פיו טוחנים את האגוזים, ומוסיפים סילאן במקום שמן זית.
להטבת תנאי המצה או הלחם מומלץ למרוח שכבה נדיבה של חמאה, ומעליה את ממרח האגוזים לגרגרנות מושלמת.