תפריט אסיאתי קיצי...
סלט מזרח רחוק
אורז לבן לבן
פילה עוף טריאקי (אפילו רוטב מוכן משובח)
משקה מלון וליצ'י קר ומדליק 6 כוסות גבוהות.
1/2 מלון דבש חתוך לקוביות
1 קופסת ליצ'י קרה קרה
1/2 כוס קרח
3 כוסות למברוסקו לבן או אדום
חופן נענע
2 כוכבי אניס
בבלנדר מרסקים יחד מלון, ליצ'י וקרח ומעבירים לקנקן הגשה יפה,
מוסיפים את האניס ועלי הנענע, מוזגים פנימה את הלמברוסקו,
מערבבים ומוזגים לכוסות יפות ומגישים.
לחיים תהינו...
מרכיבים לסלט 6 מנות:
1 עלים ירוקים בייבי
1 יח' חסות משי או מסולסלות
1 כוס עלי נענע ללא גבעול
1 כוס עלי כוסברה ללא גבעול
1/4 כרוב לבן פרוס דק דק
1/4 כרוב סגול פרוס דק דק
ליבת סלרי עלים פרוסה דק דק
1 בצל סגול חתוך לגפרורים
1/2 כוס חמוציות או דובדבנים טריים
רוטב וינגרט "מזרח רחוק"
2 כפות מיונז משובח
1/4 כוס חומץ אורז
חופן בזיליקום
2 כפות דבש
1 כף גדושה חמאת בוטנים
4 שיניי שום
1/2 כפית ג'ינג'ר טרי או כבוש
1/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק
1 כף תרכיז קפוא פריגת תפוז
1/2 כפית שמן סומסום
1/4 כוס מיץ לימון טרי
מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
לקישוט: כוס בוטנים מסוכרים שבורים גס לקישוט, או פקאן סיני.....
אופן ההכנה:
את כל חומרי הרוטב מרסקים יחד במעבד מזון או טורפים היטב לרוטב הומוגני, טועמים ומשלימים טעמים.
ניתן לשמור בקירור ולערבב עם הירקות 10 דק' לפני ההגשה לספיגת טעמים.
אצלנו בבית מתים על אוכל אסיאתי...
אני זוכרת עוד כשהיינו ממש "קטנים" היינו הולכים בימי ההולדת
למסעדה הסינית הנהדרת (שלצערנו כבר מזמן איננה) בקאנטרי של רמה"ש.
גם באירועים שאני עורכת אנשים מאוד מתחברים לפלטת הטעמים האסיאתיים,
ובשבילי זה אושר גדול. בימי הקיץ החמים סוג האוכל הזה מאוד מתאים, ואפשר
בקלות לצאת מהשגרה ולהכין מנות מהמזרח בקלי קלות...
סלט קיץ "מזרח רחוק" הוא מנה נהדרת וקלילה מחומרי גלם זמינים,
גם אם אין לכם במזווה את כל החומרים, אני ממליצה לרכוש אותם מכיוון שתוכלו להכין בעזרתם
מרינדות ורטבים נהדרים, ומנות רבות ומגוונות במהלך ימי הקיץ הקרובים.