01/04/2012
עוגת השוקולד אגוזים של בתיה אולוחובסקי | צילום: אורן שלו www.oren-shalev.com
תלתלי שוקולד:
100 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות
50 גר' שוקולד חלב
50 גר' שוקולד לבן
אופן ההכנה:
רצוי להכין במקביל לעוגה.
במיקרו או בבן מארי ממיסים שוקולד מריר בקערית, מורידים מהאש ומכניסים פנימה שוקולד לבן.
מערבבים שלושה סיבובים עם הכף, כך שיוצרו שני צבעים, ומכניסים למקרר עד שהשוקולד
קישוט העוגה:
מוציאים את העוגה מקירור ומשחררים מהתבנית.
מורידים את נייר האפייה על צלחת הגשה.
לתלתלי שוקולד:
משחררים את השוקולד מהקערית וע"י קולפן יוצרים תלתלים לאורך כל גוש השוקולד.
מסדרים על העוגה ומניחים בקירור עד להגשה.
ניתן להכין את העוגה מראש ולהקפיא וביום ההגשה להעביר לקירור.
שמחה רבה שמחה רבה אביב הגיע "וגם פסח בא"...
עבורי האביב הוא התקופה המדהימה ביותר בשנה בה כל החושים מתחדדים.
זה מתחיל עם ריח פריחת ההדרים המדהימה והחושנית,
מזג האויר המתחמם, והימים שהופכים לארוכים יותר.
זה אומר שעכשיו יש הרבה יותר זמן להסתובב בחוץ, ולאסוף חוויות, בעיקר כאלו הקשורות לאוכל.
המקום בו הכל נראה הכי נפלא ורענן, הוא כמובן השוק.
במיוחד דוכן העלים הירוקים המרהיב ביופיו, וטריותו עושה לי חשק לערבב ולבשל.
התוצאה של הקומבינציה הזו גורמת לי לאהוב במיוחד את פסח וליל הסדר.
חודשים מראש אנחנו מחליטים אצל מי הוא יהיה השנה, וכמובן מה בתפריט...
אין מקום גדול לחדשנות.
כולם רוצים את האוכל הנהדר של החג, שלא מכינים ביום יום, ושאכלנו בשנה שעברה.
אצלנו, כדי שלא להעמיס על המארחים, כל אחד מכין את המנה הכי טובה שלו... שכולם אוהבים.
השולחן יהיה ערוך עבור כ- 30 בני משפחה וחברים מכל הצדדים,
גדולים וקטנים, חגיגיים ומתרגשים כל פעם מחדש.
כמו בכל שנה אני מכינה חלק מהמנות האחרונות .
המועדפים שלי הם סמי פרדו קרם לימונים ושכבות מרנג איטלקי שלמדתי להכין בסורנטו.
אבל איש לא רוצה לוותר על "עוגת השוקולד אגוזים של בתיה אולוחובסקי" שבחרתי
לשתף אתכם בסוד של הכנתה הקלה.
זוהי עוגה שמכינים אצלנו במשפחה מאז שמלאו לי שש שנים, שזה כבר די הרבה זמן...
היא עשירה ונהדרת ואנחנו מכינים אותה רק בפסח, כדי שנתגעגע.
הפרורים שנשארים הם אכן ההוכחה שהיא נהדרת ושהתרגשנו מחדש.
העוגה קלה להכנה, מפתיעה וטעימה טעימה...
היא נסדקת לאחר האפייה, וכשהיא עדיין חמה אני יוצקת עליה שכבת קרם שוקולד
סמיך ונפלא, ומטה את התבנית מצד אל צד לכיסוי כל הסדקים.
אני מקררת אותה מספר שעות, משחררת אותה מהתבנית, מניחה עם או ללא נייר האפייה על
צלחת הגשה יפה, ומקשטת בתלתלי שוקולד או בפרחי אמנון ותמר לבנים.
עוגת שוקולד אגוזים מקושטת של בתיה אולוחובסקי
חומרים
1.5 כוסות סוכר
200 גר' חמאה/מחמאה בטמפ' החדר
200 גר' שוקולד מריר משובח
6 ביצים שלמות
100 גר' אגוזי מלך שבורים גס
1/2 כוס פחות כפית קמח מצה (50 גר')
אופן ההכנה
מחממים תנור ל180 מעלות.
מרפדים תבנית אפיה מס' 26/24 בנייר אפיה.
בבן מארי (סיר עם מעט מים ומעליו קערה) חם ממיסים את השוקולד (אפשר גם במיקרוגל)
בקערה מקציפים יחד חמאה וסוכר מס' דקות לתערובת אחידה.
אל תערובת החמאה מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים היטב.
לתערובת השוקולד מתחילים להוסיף ביצים אחת אחת, עד לקבלת תערובת חלקה ואוורירית.
מתערובת השוקולד מורידים כוס ומניחים בצד.
אל קערת השוקולד מוסיפים קמח מצה ואגוזים קצוצים,מערבבים בעדינות ויוצקים לתבנית אפיה.
אופים בתנור חם כ 40 דק' ובודקים ע"י קיסם אם העוגה מוכנה, כך שיישארו עליו רק פרורים.
מוציאים את העוגה וכשהיא עדיין חמימה יוצקים עליה את כוס קרם השוקולד ששמנו בצד.
מטים את העוגה מצד אל צד כך שהקרם יכסה את פני כל העוגה ומקררים.
מוציאים את העוגה מקירור ומשחררים מהתבנית.
מורידים את נייר האפייה ומניחים על צלחת הגשה ומקשטים.