בעלי מטבחים

  לב המטבח

שם המטבח:

לב המטבח

כתובת: נתניה   ,נתניה והסביבה   ,השרון והסביבה


על המטבח שלי:

אוכל ביתי מגוון מהמטבח הטריפולטאי והים תיכוני.

סוגי מטבח: טריפוליטאי,ישראלי,מרוקאי,תוניסאי,מטבח כללי

מספר מנות מקסימלי: 300

זמן התראה מינימלי: שבוע

מתכונים

קוסקוס

קוסקוס

משך הכנה: 3 שעות    דרגת קושי: בינוני סוג המתכון:תבשילים


חומרים:

1 ק"ג סולת
כף מלח
1 כוס שמן
כ 7- כוסות מים
מערכת סירים מיוחדת לקוסקוס


הכנה:מנפים הסולת, מוסיפים המלח ו- 1/2 כוס שמן ומערבבים היטב, תוך כדי הערבוב מפזרים כוס מים . .
מנפים את גרגרי הסולת הלחים בנפת הקוסקוס(רשת מתכת עם חורים(.
מכניסים את הקוסקוס המסונן לסיר העליון של מערכת סירי הקוסקוס(סיר עם חורים בתחתית).
ממלאים את הסיר התחתון עד חציו במים ומניחים על להבה גדולה , עד שהמים ירתחו.
את הקוסקוס שמים על הסיר עם המים הרותחים. ומכסים במכסה מחורר.
מבשלים במשך כ 20- דקות, מסירים המכסה, מוסיפים כוס מים על פני הקוסקוס, מכסים שוב ומבשלים עוד כ 1/2- שעה.
מעבירים הקוסקוס (חצי בשל) לקערה גדולה, מוסיפים 1/2 כוס שמן ומערבבים, מוסיפים בהדרגה כ 3- כוסות מים, תוך
ערבוב ומסננים את הקוסקוס שוב(בנפת הקוסקוס).
את הקוסקוס המסונן שמים על הסיר עם המים הרותחים. ומכסים במכסה מחורר ומבשלים כ 1/2- שעה.
מעבירים הקוסקוס (בשל) לקערה גדולה, מוסיפים 1/2 כוס שמן ומערבבים, מוסיפים בהדרגה כ 1-2- כוסות מים, תוך
ערבוב ומסננים את הקוסקוס שוב(בנפת הקוסקוס).


תגובות