בעלי מטבחים

  פזית אפייה ביתית

שם המטבח:

פזית אפייה ביתית

כתובת: מזכרת בתיה     ,השפלה והסביבה


על המטבח שלי:

פזית אפייה ביתית מציעה לכם לחזור אל העוגות הנהדרות של אמא וסבתא: פשוטות, טעימות ובלתי נשכחות. עוגות בחושות ליד הקפה, עוגות שמרים לשבת בבוקר, עוגיות לאירוח וגם עוגות גבינה וקרם בטעם של בית. אני אופה במטבח הביתי שלי, רק לאחר קבלת ההזמנה, מה שמבטיח לכם מאפים איכותיים, טריים וממכרים...

סוגי מטבח: אמריקאי,מרוקאי,מטבח כללי,מצרי

מספר מנות מקסימלי: 4

זמן התראה מינימלי: יומיים

מתכונים

לחמניות חלה אישיות

לחמניות חלה אישיות

משך הכנה: כשעתיים (כולל התפחות ואפייה)    דרגת קושי: קל סוג המתכון:מאפים


חומרים:


מתכון של קרין גורן ל"חלה של שבת".
עיצבתי את הבצק ללחמניות אישיות בצורות שונות: לחמניות קלועות ישרות ועגולות ולחמניות "פטרייה".
הלחמניות מתקבלות נייטרליות בטעמן ולכן הולכות מצוין גם עם חמאה דבש וגם עם הרוטב של החריימה...

1 קילו קמח לבן רגיל (לא תופח)
1 שקית שמרית
3/4 כוס סוכר
2 ביצים
1 ו- 3/4 עד 2 כוסות מים
1/2 כוס שמן
1 כף מלח
ביצה טרופה עם כף מים לזיגוג
שומשום/פרג (לא טחון) לקישוט




הכנה:
1. שמים קמח בקערת לישה ומערבבים לתוכו את השמרית.
2. מוסיפים את שאר החומרים ולשים 7-10 דקות במהירות בינונית עד לבצק חלק, מבריק שנדבק לתחתית הקערה.
3. משמנים את פני הבצק במעט שמן, מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
4. מחלקים את הבצק ל-12 חלקים, מחלקים כל חלק ל-3, מרדדים לרצועות וקולעים לצמות קטנות (משאירים אותן ישרות או מעגלים לטבעת). ללחמניות "פטרייה" צריך לגלגל את הבצק לכדורים בגודל פינג-פונג ולהניח בתבנית שקעים משומנת היטב.
5. מתפיחים להכפלת הנפח.
6. מברישים בביצה טרופה, מפזרים שומשום או פרג לקישוט ואופים בחום של 190 מעלות למשך 15-20 דקות עד להזהבה (גם בתחתית).
7. מצננים על רשת ומגישים.



הערות:
שבת שלום!



תגובות