בעלי מטבחים

  פזית אפייה ביתית

שם המטבח:

פזית אפייה ביתית

כתובת: מזכרת בתיה     ,השפלה והסביבה


על המטבח שלי:

פזית אפייה ביתית מציעה לכם לחזור אל העוגות הנהדרות של אמא וסבתא: פשוטות, טעימות ובלתי נשכחות. עוגות בחושות ליד הקפה, עוגות שמרים לשבת בבוקר, עוגיות לאירוח וגם עוגות גבינה וקרם בטעם של בית. אני אופה במטבח הביתי שלי, רק לאחר קבלת ההזמנה, מה שמבטיח לכם מאפים איכותיים, טריים וממכרים...

סוגי מטבח: אמריקאי,מרוקאי,מטבח כללי,מצרי

מספר מנות מקסימלי: 4

זמן התראה מינימלי: יומיים

מתכונים

מאפינס בננה וסילאן

מאפינס בננה וסילאן

משך הכנה: 40 דקות    דרגת קושי: קל סוג המתכון:קינוחים


חומרים:

12 מאפינס (תבנית שקעים גדולים, עדיף מסיליקון):

300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
1 כפית שטוחה קינמון טחון
150 גרם חמאה, רכה
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
2 ביצים
2/3 כוס (240 גרם) סילאן
2 בננות גדולות בשלות, קלופות ומעוכות במזלג

לציפוי:
1/2 כוס (50 גרם) אגוזי פקאן או מלך, קצוצים דק
1 כף סוכר (לבן/דמררה)
1/2 כפית קינמון טחון








הכנה: מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את תבנית השקעים.
מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה וקינמון. מניחים בצד.
מקציפים חמאה וסוכר במהירות גבוהה עד לקבלת קרם אחיד.
מוסיפים ביצים, זו אחר זו, ומקציפים מעט לאחר כל הוספה.
מנמיכים את מהירות המערבל לבינונית ומוסיפים את הסילאן.
מוסיפים את הבננות ומערבבים ידנית.
מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים ידנית לעיסה אחידה.
בעזרת כף (הכי נוח לעבוד עם כף גלידה קפיצית שתתן מאפינס אחידים בגודלם), ממלאים את שקעי התבנית בעיסה, עד ל- 3/4 גובהם.
לציפוי: מערבבים בקערה קטנה אגוזים קצוצים, סוכר וקינמון וזורים על העיסה שבשקעים.
אופים 25-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במאפינס יוצא יבש.
מוציאים מהתנור ומשהים לצינון קצר. מחלצים את המאפינס מהשקעים ומגישים.








הערות: המתכון המקורי של דנית קימל כולל 2/3 כוס דבש ו-8 תמרים לחים קצוצים. אני החלטתי פשוט לשלב בין השניים ולהשתמש בדבש תמרים (סילאן). בתיאבון!






תגובות