בעלי מטבחים

  בבית של רונן

שם המטבח:

בבית של רונן

כתובת: כפר יחזקאל   ,עמק יזרעאל   ,צפון


על המטבח שלי:

מטבח ביתי עשיר ומגוון. טעמים של אהבה שממלאים את הבטן בחום ונחמה. עיקריות,תוספות,סלטים,מרקים ומאפים הם רק הכותרת היבשה למטעמים הרבים שאוכל לבשל לכם בשמחה ואהבה. ניתן להזמין מאזור עפולה,בית שאן והסביבה.

סוגי מטבח: איטלקי,יווני,ישראלי,מרוקאי,סיני,ספרדי,ערבי,תאילנדי,מטבח כללי

מספר מנות מקסימלי: 25

זמן התראה מינימלי: יום אחד

בלוג

מנת פתיחה-מרק מינסטרונה

29/10/2008 13:16:08


שלום! ונעים מאוד!

אני רונית, בת 30 מאזור השרון. נשואה ואמא לשני בנים. אוהבת לבשל ולאפות. לפרנסתי ולפרנסת הבית אני מבשלת בבית אוכל ביתי מלא באהבה ונחמה. עד כאן הפרטים ה"יבשים".

את הבלוג הזה אני בוחרת להקדיש באהבה גדולה לאיש שלי. זה ששונא שאני קוראת לו "בעלי". ירון גל,מר גל, יקירי. המון כינויים חיבה...

הכרנו לפני 7 שנים כשעבדנו ביחד. ליתר דיוק אני הייתי הבוסית של ירון. כמו הרבה סיפורי אהבה גם הסיפור הזה התחיל בלי כוונה להיות רציני ולפני ששמנו לב כבר גרנו בבית שבנינו יחד, עמדנו תחת חופתנו, חצינו את ארה"ב, חבקנו את בנינו הבכור, הגדלנו את הבית,חבקנו את בנינו הצעיר ועברנו לאזור השרון לטעום חיים אחרים.

בין לבין גילינו שאני אוהבת לבשל ולאפות וירון אוהב לאכול את מטעמי. למדנו שאני אוהבת אתגרים במטבח ושירון אוהב להציב לי אותם. גילינו את התבלינים שמעוררים אותנו לחיים ואת אלו שאנחנו סולדים מהם. גילינו שאחרי הכול האוכל שהכי טעים לי זה מרק עוף של אמא שלי ושהאוכל שהכי טעים לירון זה שניצל ופירה עם שפריץ קטשופ של אמא שלו... ושלא משנה מה אני עושה הפירה שלי אף פעם לא יהיה הפירה של אמא של ירון.

אז לכבוד האיש שלי שאוהב בשר משובח, שווארמה, מרק שעועית מהביל, חומוס עם מלפפון, סלט פירות של סבא יאיר ועוגת תותים של סבתא לאה. לכבוד האיש שלי שאוהב אותי ואת האוכל שלי (לפעמים נדמה לי שיותר את האוכל שלי...), שתומך,מכיל,מקבל ומעודד.

לכבודו, בשבילי ובשבילו אתאר בבלוג הזה את המאכלים שמחממים לנו את הלב ושנרקחו במטבח שלי בהרבה אהבה.

המתכון הראשון הוא למרק מינסטרונה, מרק ירקות איטלקי. ולדעתי הוא הכי מרק ירקות שיש. בשבוע האחרון, שבו נפתח הסתיו והגשם התחיל זה המרק שחימם לנו את הבטן. כמה הערות והארות לפני שמתחילים:

1. להשתמש בירקות טריים ויפים.

2. לחתוך את הירקות לחתיכות אחידות וקטנות.

3. תיבול- אני אוהבת להרגיש את טעם הירקות לכן התיבול עדין ורך באמצעות מלח,פלפל שחור גרוס טרי והמון עשבי תיבול.

4. בישול- אני אוהבת לאכול את המרק שלי,כלומר להרגיש את הירקות שאני נוגסת בהם ולא להרגיש ירקות "סמרטוטים" שבושלו יותר מדי זמן.

5. אני לא משתמשת באבקות מרק, כי ככה אנחנו אוהבים. מי שהטעם של אבקת המרק חסר לו יכול להוסיף לטעמו.

מה צריך:

2 גבעולי כרישה פרוסים דק כולל החלק הירוק

2 בצלים קצוצים

2 גזרים קצוצים

עלי סלרי חתוכים

חצי צרור פטרוזיליה

שני עלה דפנה

1 תפו"א חתוך לקוביות

1-קישוא/זוקיני חתוך לקוביות

2 כוסות עלי תרד קצוצים

קופסאות עגבניות מרוסקות (800 גרם).

כוס שעועית לבנה מבושלת (או קפואה)

כוס פסטה קצרה.(אם רוצים)

ההכנה:

מאדים יחד עם בסיר משומן במעט שמן זית את הכרישה, הבצל, הגזר והסלרי.
מוסיפים לסיר מלח, פלפל, פטרוזיליה, עלי דפנה ו-8 כוסות מים. מביאים לרתיחה ומבשלים חצי שעה.
מוסיפים תפו"א, תרד, עגבניות וקישוא מבשלים יחד עוד חצי שעה.לבדוק שתפו"א התרכך. טועמים ומשפרים תיבול אם צריך.
מוסיפים שעועית לבנה ופסטה ומבשלים יחד עוד 10 דקות עד שהפסטה מוכנה.
מגישים עם פרמזן או פסטו -מומלץ.

בתיאבון!

ואם אין לכם כוח לקצוץ ולחתוך תרימו טלפון.

ושיהיה חורף גשום סוף סוף.

רונית